„Žalgirio“ arenoje – 90-ųjų festivalis: planuojama didžiausia visų laikų diskoteka Baltijos šalyse | Diena.lt

„ŽALGIRIO“ ARENOJE – 90-ŲJŲ FESTIVALIS: PLANUOJAMA DIDŽIAUSIA VISŲ LAIKŲ DISKOTEKA BALTIJOS ŠALYSE

  • 1

„Žalgirio“ arenoje pavasarį, gegužės 24 dieną, vyksiantis 90-ųjų festivalis paskutiniu metu sulaukia vis daugiau dėmesio. Renginio organizatoriai prakalbo, kad tai gali būti rekordinė 90-ųjų diskoteka Lietuvoje. Šiandien yra parduota 7500 bilietų, o iki koncerto pradžios lieka kiek daugiau nei 3 mėnesiai. Surengti įspūdingą show ruošiasi ne tik „Legends Concerts Europe“ renginio organizatoriai, bet ir patys atlikėjai, todėl kiekvienas iš jų įrašė asmeninį video kvietimą į „Žalgirio“ areną. Tą vakarą tikimasi sulaukti net 12 tūkstančių lankytojų bei geriausių atgarsių visose Baltijos šalyse.

Nenuostabu, kad kartais per tokius renginius kaip „Eurolyga“ „Žalgirio“ arena parduoda visus bilietus, tačiau per koncertus toks įvykis nutinka ne taip ir dažnai. Pasak renginio organizatorių, jie nuo pat pradžių tikėjo, kad pavyks atidaryti visą areną, kadangi auditorija šio tipo renginiui Lietuvoje yra labai plati. Negana to, dauguma 90-ųjų dainų yra perdaromos šiuolaikinių atlikėjų, didžėjų. Todėl renginys yra tinkamas įvairaus amžiaus žmonėms, mėgstantiems muziką bei šokius.

Į šį renginį „90‘s Disco Fest“, kuris vyks gegužės 24-ąją „Žalgirio“ arenoje, buvo surinktos bene geriausios to laikmečio žvaigždės. Tokie vardai kaip „Haddaway“, „Snap!“, „La Bouche“ ir „DJ Sash!“ ir iki šiol sulaukia itin didelio susidomėjimo visame pasaulyje bei perklausų įvairiose platformose.

Daugiau – šiame video:

Šis 90-ųjų vienos nakties festivalis tokio dėmesio sulaukė neatsitiktinai. Renginio organizatoriai jam ruošėsi du metus ir į jį buvo pakviestos trys, galima teigti, žymiausios to laikmečio grupės bei vienas geriausių tų laikų didžėjų. Grupė „La Bouche“, „Snap!“, „Haddaway“ ir „Dj Sash!“ – visi šie vardai yra puikiai žinomi tiems, kas augo su šia muzika. Todėl nenuostabu, kad spalio 19 dieną paskelbus apie šį koncertą jis sulaukė milžiniško susidomėjimo. Taip pat šis koncertas Bilietai.lt platformoje jau tris mėnesius laikosi kaip populiariausias renginys Lietuvoje. Renginio organizatoriai į šį koncertą planuoja parduoti 12 000 bilietų. Žadama sulaukti daugybės šių atlikėjų gerbėjų ir iš Latvijos bei Estijos.

Viena pagrindinių vakaro žvaigždžių – Haddaway

„What is Love?“ – ko gero, nėra pasaulyje šalies, kurioje neskamba ši kultinė, unikalaus balso savininko Nestor Alexander Haddaway arba tiesiog „Haddaway“ daina.

Trinidade gimęs, o vėliau į Vokietiją persikėlęs gyventi Haddaway, neatsitiktinai buvo vadinamas Europos šokių muzikos karaliumi. Amerikietiškojo futbolo komandoje „Kelno Krokodilai“ žaidęs, laisvalaikiu muziką kūręs bei kilimus pardavinėjęs Haddaway net negalėjo įsivaizduoti, kad pasaulyje bus parduota daugiau nei 30 milijonų jo muzikos albumų. 1993 metais jo debiutinis singlas „What is Love?“ užkariavo beveik visą Europą, Aziją, Pietų ir Šiaurės Ameriką.

„Haddaway“ leido superhitą po superhito („Life“, „I Miss You“, „Rock My Heart“, „Catch I Fire“) ir per metus surengdavo net po 100 koncertų. Atlikėjas pažadėjo sudainuoti geriausias savo dainas „Žalgirio“ arenos publikai ir Kaune surengti nepamirštamą šou.

Dar vienas Vokietijos grandas  – grupė „La Bouche“

Vokietijos šokių muzikos grupė „La Bouche“ – itin garsaus vokiečių prodiuserio Frank Farian projektas.

Sunku rasti žmogų, kuris nežinotų šios grupės geriausių dainų. „La Bouche“ dainos „Be My Lover“, „Sweat Dreams“,  „I Love to Love“, „Tonight is the Night“ skamba įvairiuose planetos kampeliuose.

Na, o 2023 metais jie savo dainą „Be My Lover“ perremiksavo ir išleido naują jos versiją su tokiais grandais kaip David Guetta ir Hypaton. Dabar ši daina skamba žymiausiuose pasaulio festivaliuose ir naktiniuose klubuose.

Trečioji grupė, pasirodysianti „Žalgirio“ arenos scenoje – „Snap!“

Vokietijos grupė „Snap!“ – vienas iš sėkmingiausių Europos šokių muzikos projektų driokstelėjo energija pulsuojančiais hitais – „Marry Had a Little Boy“, „Terminate“, „Do You See the Light“ ir, žinoma, net 8 milijonų tiražu parduotu singlu – „Rhythm Is A Dancer“, kuris karaliavo net 23 pasaulio šalių topų viršūnėse.

Dabar grupės dainas miksuoja geriausi pasaulio didžėjai.

DJ Sash!

Koncerto metu išvysite atlikėją DJ Sash! – daugiau nei dvidešimt metų populiarumo viršūnėje esantis, 17 milijonų albumų kopijų pardavęs ir daugiau kaip 60 auksinių ir platininių apdovanojimų pelnęs didžėjus. Jis tituluojamas geriausiu 90-ųjų didžėjumi Europoje.

Pirmasis jo singlas „Its My Life“ buvo išleistas 1995 m. ir iškart tapo Europos klubų hitu. Atlikėjas scenoje su visais dalinsis ir kitais savo auksiniais hitais: „Equador“, „Encore Une Fois“, „Mysterious Time“, „Adelante“ ir t. t. Tad gegužės 25-ąją „Žalgirio“ arenoje laukia įspūdinga šokių muzikos naktis.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Naftalinas rulzz

Kaunas mėgsta ne tik 90 zviazdos, bet ir mergaite iš Kauno rajono

SUSIJUSIOS NAUJIENOS