„Žalgirio“ arenoje skraidė motociklai | Diena.lt

„ŽALGIRIO“ ARENOJE SKRAIDĖ MOTOCIKLAI

Kauno „Žalgirio“ arenos parketo ir įprastų krepšinio lentų neliko nė kvapo. Per kelias dienas ji virto įspūdinga motociklų kroso trasa, kurioje šeštadienį jėgas išbandė pajėgiausi Baltijos šalių meistrai.

„Arenacross Baltic Cup“ sezonas prasidėjo griausmingu renginiu. Dvi dienas trukęs pasirengimas nenuvylė žiūrovų.

Daugiau nei pusšimtis motociklininkų iš Lietuvos Latvijos, Estijos, Baltarusijos ir Kazachstano pademonstravo virtuozišką meistriškumą. Per žiemą varžybų išsiilgę dalyviai šeštadienio popietę pratinosi prie arenos trasos ypatumų, kad 40 jų, įveikusių atrankos etapus finale, parodytų viską, ką sugeba.

Finalinių varžybų dalyviai buvo suskirstyti į keturias klases. Žemiausio galingumo motociklais –  nuo 50 cm³, važiavo vaikai nuo 4 iki 9 metų amžiaus. Pirmojo finalo važiavimo nugalėtojas Ugnius Liulys gausiai susirinkusius žiūrovus prajuokino prisipažinimu, jog šiuo sportu užsiima jau 3 metus, beveik nuo kūdikystės.

„Kas atvedė į treniruotes – mama ar tėtis? Žinoma, kad tėtis“, – šypsojosi jaunasis čempionas.

Jaunimo – nuo 85 cm³ variklių galingumo – kategorijoje savo pretenzijas į pergalę iškart pareiškė Arnas Milevičius, sezonui rengęsis Belgijoje ir Olandijoje.

Galingesnėje „MX2“ klasėje pirmąjį važiavimą laimėjo estas Janas Jakobsonas, tačiau sirgalių širdis pakerėjo šioje rungtyje startavusi vienintelė mergina Gabrielė Savčenkaitė. Nors 20-metė atvažiavo paskutinė, publika neliko abejinga jos ryžtui trasoje.

„Ar jaudinausi? Aišku, buvo baisu, kai tiek žmonių stebi“, – prisipažino ji.

Abi lūžusios rankos, trys chirurginės operacijos – taip su enduro motociklu dar ne taip seniai susipažinusi užsispyrėlė ir Kaune nevengė rizikuoti. Renginio vedėjai pasiteiravus, iš kur ant jos veido kraujas, ši atsainiai numojo ranka: „Dar nespėjau apsižiūrėti“.

Galingiausioje klasėje „Open Pro“ paraišką į galutinę pergalę pateikė Arūnas Gelažninkas. Ir jis nestokojo humoro jausmo. Renginio vedėjai po finišo pakštelėjus jam į skruostą ir pasiteiravus, kas labiau jaudina: skrydis motociklu per trampliną ar moters bučinys, jis nesutriko: „Turbūt, kad šuolis motociklu“.

Po antrųjų važiavimų buvo vainikuoti visų rungčių nugalėtojai. Superfinale vienas prieš vieną susikovė aštuoni greičiausi „MX2“ Ir „Open Pro“ klasių lenktynininkai. Jų laureatu tapo Andero Lusbo iš Estijos.

„Organizatoriai sunkiai dirbo dvi dienas ir dvi naktis. Pasirodo, ne veltui“, – pabrėžė Lietuvos motociklų sporto federacijos prezidentas Virginijus Visockis.

Jo žodžiais, įrengti motokroso trasą uždaroje patalpoje nėra itin paprasta – vien sugabenti žvyrą į „Žalgirio“ areną prireikė daugiau kaip 130 savivarčių reisų. Per dvi dienas tonos žvyro tapo visus Tarptautinės motociklų sporto federacijos reikalavimus atitinkančia varžybų trasa.

„Nuo įprastinių motokroso trasų „Arenacross“ trasa skiriasi intensyvumu, visos kliūtys čia išdėstytos daug tankiau. Įspūdingus šuolius į orą sportininkai pademonstruoja ant finiše esančio tramplino, o kas išties moka važiuoti, parodo „tarka“ – smulkios, arti viena kitos išdėstytos bangos,“ – sakė V.Visockis.

Kitas „Arenacross Baltic Cup“ etapas Kaune vyks ateinantį rudenį.

GALERIJA

  • „Žalgirio“ arenoje skraidė motociklai
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Rola

Renginys superinis! O įdomiausia buvo žiūrėti į Arūną, kuris buvo ir vertas pergalės! Šaunuolis!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS