14 valandų anglų pamoka – misija įmanoma | Diena.lt

14 VALANDŲ ANGLŲ PAMOKA – MISIJA ĮMANOMA

  • 4

Kauno Senamiesčio progimnazijoje savaitę skambėjo italų, prancūzų, portugalų, anglų, lietuvių kalba, o klasėse padidėjo mokinukų skaičius.

Tarptautinio daugiašalio „Erasmus+“ projekto MELT svečiai iš Italijos, Portugalijos, Prancūzijos (Baskų krašto), Anglijos ir Maltos mokyklų mokėsi pagal lietuviškas tradicijas.

Spalio 8–12 d. Kauno senamiesčio progimnazijoje lankėsi keturiolika mokytojų ir šešiolika mokinių iš tarptautiniame projekte dalyvavusių valstybių. Tai jau ketvirtas projekto susitikimas, suteikiantis galimybę mokiniams mokytis kitaip, o mokytojams – tobulėti.

Svečiai gyveno šeimose ir lankė pamokas. Tad Senamiesčio progimnazijos mokiniams, kurie globojo svečius, anglų kalbos pamokos tą savaitę truko net po 14 valandų per parą. Juk visą laiką su naujuoju draugu reikėjo bendrauti tik angliškai.

Mokytojai taip pat neleido svečiams atsipalaiduoti: įtraukė į visas mokyklines veiklas ir užsiėmimus. Tuo metu mokytojai diskutavo apie bendrąsias mokytojų kompetencijas, analizavo projekto pirmųjų metų rezultatus ir planavo naujas veiklas kuriant bendrą Europos mokytojo profilį.

Kiekviena projekto savaitės diena šalia pamokų buvo skirta vis kitokiai veiklai. Vieną dieną visi projekto dalyviai lankėsi Kauno miesto savivaldybėje. Ten vaikus priėmė ir Kauno miesto vardu sveikino mero pavaduotojas Mantas Jurgutis. Jis trumpai papasakojo mūsų svečiams apie Kauno mokyklas ir koks svarbus Kaunui yra švietimas, kuriam skiriama net 46 proc. miesto biudžeto. Tai svečiams padarė didelį įspūdį. Pasėdėję mero kėdėje ir apdovanoti simbolinėmis dovanomis, svečiai išskubėjo apžiūrėti miesto. Mokytojai taip pat svečiavosi ir Milikonių progimnazijoje bei Veršvų gimnazijos Romainių pradinėje mokykloje, kur skleidė žinią apie projektą ir susipažino su kitokiomis ugdymo aplinkomis.

Jau kitą dieną įvairiakalbis klegesys skambėjo Anykščiuose. Projekto dalyviai vaikščiojo medžių viršūnėmis – medžių lajų taku ir susipažino su lietuvių tautinio paveldo tradicijomis Arklio muziejuje. Šilta pačių iškepta duona, tarsi tai dienai užsakytas puikus oras ir žaidimai lauke nepaliko nė vieno abejingo.

Ketvirtadienio pavakarę į mokyklą rinkosi gerokai gausesnis būrys – bendruomenės vakaras sujungė mokytojus, svečius, mokinius ir jų tėvelius. Linksmos dainos, šokiai įtraukė visus ir parodė, kokie galime būti vieningi ir kokie esame panašūs, net jei ir esame iš skirtingų šalių.

Paskutinė projekto dalyvių viešnagės diena buvo itin aktyvi. Visi skubėjo į netradicinius fizinio ugdymo užsiėmimus. Juk ne visi yra bandę kovos menus ar linksmąsias estafetes.

Nors oras ir nelepino, o savaitė prabėgo greitai, visi jautėsi tiesiog kaunastiškai! Svečiai išvyko pilni entuziazmo ir užsidegimo toliau vykdyti projekto veiklas ir žadėjo dar kada nors sugrįžti.

Šis straipsnis yra finansuojamas remiant Europos Komisijai. Jis atspindi tik autorių požiūrį, todėl Komisija ar Jaunimo tarptautinio bendradarbiavimo agentūra  negali būti laikoma atsakinga už bet kokį jame pateikiamos informacijos naudojimą.

GALERIJA

  • 14 valandų anglų pamoka – misija įmanoma
  • 14 valandų anglų pamoka – misija įmanoma
  • 14 valandų anglų pamoka – misija įmanoma
  • 14 valandų anglų pamoka – misija įmanoma
  • 14 valandų anglų pamoka – misija įmanoma
  • 14 valandų anglų pamoka – misija įmanoma
  • 14 valandų anglų pamoka – misija įmanoma
  • 14 valandų anglų pamoka – misija įmanoma
  • 14 valandų anglų pamoka – misija įmanoma
  • 14 valandų anglų pamoka – misija įmanoma
Kauno Senamiesčio progimnazijos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Anonimas

Per pamokas ir užsieniečius pamokėme lietuvių kalbos :)

.............

MARAZMAS+ Mokykites LIETUVIU KALBA pridurkai jus nedadaryti...o ne angliska vogravima....

VAI

O kodėl ne lietuvių. Savoji kalba jau nebereikalinga? Dabartiniai dvyliktokai skaito kaip sovietmečio antrokai. Tobulėjame....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS