2020-ieji Kauno rajone: tūkstantis vietų darželinukams ir europietiškas stadionas | Diena.lt

2020-IEJI KAUNO RAJONE: TŪKSTANTIS VIETŲ DARŽELINUKAMS IR EUROPIETIŠKAS STADIONAS

  • 29

Netikėtai užgriuvusi pandemija pareikalavo daug jėgų, tačiau nesustabdė svarbiausių Kauno rajono savivaldybės projektų. Ypač daug išteklių skirta jaunajai kartai: šiemet savivaldybė pastatė arba rekonstravo aštuonis darželius ir sukūrė mažyliams daugiau kaip 1 tūkst. naujų vietų.

Toliau augo gyventojų skaičius, buvo tiesiamos gatvės, atnaujinamos mokyklos, stadionai, sėkmingai dirbo žemdirbiai ir verslininkai.

* Įkurtuvės: Domeikavoje atidarytas aštuonių grupių darželis, kurį gali lankyti 160 vaikų. Išskirtinės architektūros darželį naujame kvartale pastatė UAB "MBS Baltic", o mažiesiems domeikaviškiams paslaugas teikia Kauno rajono savivaldybė

* Padaugėjo: šiemet Kauno rajone pastatyti net keli moduliniai vaikų darželiai: Užliedžiuose, Giraitėje, Garliavoje, Akademijoje.

* Išsiplėtė: Ilgakiemio pradinė mokykla-darželis taip pat atsinaujino ir padidino savo valdas.

* Paskata: Kauno rajono savivaldybė toliau skatina jaunas šeimas: šalia jau tradicinio kūdikio kraitelio visiems naujagimiams šiemet pradėtas teikti pirmoko kraitelis. Pirmasis toks portfeliukas atiteko Dievogalos kaime gyvenančiai Andrėjai Kuzmenkovaitei.

* Lyderė: Kauno rajono Metų mokytojo titulas už lyderystę įgyvendinant mokinių tarpkultūrinės socializacijos ir integracijos projektus šiemet atiteko Garliavos Jonučių progimnazijos anglų kalbos mokytojai metodininkei Rimai Čepulienei.

* Šventovė: Valstybės dienos minėjimas ir iškilių Kauno rajono asmenų pagerbimas šiemet įvyko atnaujintos Zapyškio Šv.Jono Krikštytojo bažnyčios erdvėje.

* Investicijos: Karmėlavoje įsikūrusiame tarptautiniame oro uoste pastatyta Airijos bendrovės "MAAS Aviation" orlaivių dažymo įmonė, kuri bus moderniausia Europoje.

* Naujovė: Akademijos bendruomenė įkūrė parduotuvę "Lokali", kurioje prekiaujama tik vietos amatininkų ir verslininkų produkcija. Tai naujas reiškinys Lietuvoje.

* Turistams: pratęsusi dviračių taką nuo Kačerginės iki Zapyškio, savivaldybė žengė dar vieną žingsnį – turizmo reikmėms įsigijo šiuolaikinį laivą-keltą "Zapyškis", plukdysiantį iškylautojus Nemunu.

*Šventės: Mažąja Lietuvos kultūros sostine paskelbtoje Kačerginėje surengta daug renginių: parodų, koncertų, plenerų, festivalių. Netrūko ir aktyviam poilsiui skirtų priemonių.

* Nauda: Kauno rajono dalyvavimas Europos kultūros sostinės projekte "Šiuolaikinės seniūnijos" sudarė sąlygas pagyvinti vietos bendruomenių kultūrinį gyvenimą.

* Pagerbimas: Raudondvario dvaro oranžerijoje surengta padėkos popietė medicinos įstaigų vadovams ir savanoriams, padėjusiems kovoti su pandemija. Didelį darbą telkiant jėgas kovai su virusu atlieka ir savivaldybės gydytoja Milda Labašauskaitė.

* Solidarumas: Zapyškyje vykusiame aitvarų festivalyje "Tarp žemės ir dangaus" surengta akcija kovojantiems su diktatūra Baltarusijos žmonėms palaikyti.

* Menas: medžio drožėjo Raimondo Uždravio ir Kauno rajono savivaldybės pastangomis Kauno marių įlankoje (Samylų sen.) atsirado unikalus medžio skulptūrų parkas ant vandens.

* Senjorams: Girininkų kaime (Rokų sen.) atidaryti 30 vietų senelių namai "Rokų gerovė". Bendradarbiaujant su Kauno rajono savivaldybe buvo įgyvendinti du projektai, kuriuos finansavo ES, Lietuvos Vyriausybė bei savivaldybė, įdėta ir privačių lėšų.

* Čempionės: Kauno rajono moterų rankinio komanda "Cascada-HC Garliavos SM" iškovojo Lietuvos rankinio federacijos taurę.

* Trumpiau: gyventojai džiaugiasi: 2,7 km kelias Vilemai–Ežerėlis sujungė Ežerėlį ir Ringaudus, o šioje teritorijoje įsikūrusių įmonių transportui nebereikia važiuoti per Ežerėlį bei Zapyškį.

* Komfortas: Piliuonoje pastačius nuotekų valymo įrenginius, gyvenvietė šalia Kauno marių regioninio parko tapo draugiškesnė gamtai ir patogesnė žmonėms.

* Šviesa: Raudondvario dvare įžiebta pagrindinė Kauno rajono Kalėdų eglė, įspūdingomis žaliaskarėmis pasipuošė Zapyškis, Ramučiai, Kulautuva, Kačerginė ir kitos seniūnijos.

Rašyti komentarą
Komentarai (29)

Kauno rajonas jėga !!!

Džiaugiuosi ,kad esu Kauno rajono gyventoja. Dėkojame Gerb.merui Valerijui Malūnui už padarytus ir daromus gražius darbus mums -gyventojams. Suburta stipri komanda sugeba išlaikyti Kauno rajoną aukštame lygyje. Užimti 1-ąsias ir antrąsias vietas Lietuvoje , tai ir įrodo , kad Kauno rajono meras tikrai dirba mums ir nusipelno pagarbos. Per mero vadovavimo laikotarpį , kiek kelių išasfaltuotas , mokyklų pastatyta, naujų darželių įkurtų , o kur kiti darbai padaryti .Mes žmonės ,gyvendami gerai neįvertinama , tai ką turime gero.

atsakymas bebrams ir krevetėms

Europietiškas stadionas - ne koks nors sporto aikštynas, o atitinkantis tarptautinius FIFA reikalavimus, pilnų matmenų futbolo stadionas. Garliava tokį turi, o Kaunas dar tik kasa tranšėjas. reikia tikėtis, kad kada nors užbaigs.

paaiškinimas

o ką apie tą Makūną reikėtų atskleisti? Gyvena su ta pačia žmona, sugyventinės neturi. Žmona mokytoja, būtų keista, jei mieste, o ne rajone dirbtų. Turto kitoje savivaldybėje neturi, ir prisijungti jos nenori, - visai neįdomus toks meras
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS