Aliarmas Kauno psichiatrijos klinikoje: atsisakiusiam gydytis pacientui – COVID-19 | Diena.lt

ALIARMAS KAUNO PSICHIATRIJOS KLINIKOJE: ATSISAKIUSIAM GYDYTIS PACIENTUI – COVID-19

Po paciento, kurio koronaviruso tyrimas iš pradžių pradžių buvo neigiamas, o vėliau buvo teigiamas, apsilankymo du gydytojai saviizoliacijoje, tiriami ir dar 88 Respublikinės Kauno ligoninės medikai bei pacientai.

„Liepos 15 d. pacientas atvyko į Respublikinės Kauno ligoninės (RKL) Psichiatrijos klinikos Aleksoto sektoriaus I priėmimo-skubios pagalbos skyrių“, – komentavo ligoninės atstovė Raminta Nagelytė.

Pacientą konsultavo budintis gydytojas. Nustačius, kad reikalingas stacionarinis gydymas, žmogus paguldytas į izoliacijos skyrių, paimtas COVID-19 tepinėlis. 

Sekančią dieną gautas atsakymas, kad viskas gerai – koronaviruso nėra. Pacientas perkeltas į Psichiatrijos klinikos Marių sektorių, tačiau žmogus jame ilgai neužsibuvo.

„Liepos 17 d. pacientas raštiškai atsisakė gydymo ir, nesant indikacijų priverstiniam gydymui, buvo išrašytas iš ligoninės“, – teigė R. Nagenytė.

Tačiau po trijų dienų situacija kardinaliai pasikeitė, kai iš to paties asmens toje pačioje ligoninėje, tik kitame skyriuje, vėl buvo paimtas tepinėlis dėl koronaviruso.

Nemanome, kad jis užsikrėtė gydymo įstaigoje.

Šįkart pacientas ligoninėje atsidūrė, kai GMP automobiliu buvo pristatytas į RKL Priėmimo-skubios pagalbos skyrių Hipodromo g. 13, „su dėl COVID-19 ligos nesusijusia simptomatika“. Tyrimo atsakymo jis laukė skyriaus „nešvaraus“ priėmimo izoliacinėje palatoje.

Ši kartą – atsakymas teigiamas. „Asmuo pervežtas į Kauno Klinikinės ligoninės Infekcinių ligų skyrių tolesniam gydymui. Šiuo metu Marių sektoriuje planinis pacientų guldymas yra apribotas. Su pacientu artimą kontaktą turėjo du medikai, jie abu yra saviizoliacijoje“, – komentavo R. Nagenytė.

Ji įvardijo, kad prioriteto tvarka COVID-19 testai atlikti 88 personalo darbuotojams ir pacientams. Kol kas visi gauti atsakymai yra neigiami. 

Ligoninė turi savo paaiškinimą, kaip susidarė tokia situacija, kad tenka tirti daugybę medikų ir pacientų. Manoma, kad pirmąjį kartą pacientas nebuvo užsikrėtęs, kad išsikrėtė išleistas.

„Nėra aišku, su kuo pacientas kontaktavo nuo jo išsirašymo iš Psichiatrijos klinikos stacionaro dienos iki pakartotinio atvykimo į ligoninę. Nemanome, kad jis užsikrėtė gydymo įstaigoje. Gydymo įstaiga laikosi visų COVID-19 prevencijos priemonių: darbuotojams ir pacientams atvykus į ligoninę matuojama temperatūra, darbuotojai dėvi pagal apsaugos lygius numatytas asmens apsaugos priemones, vykdomas profilaktinis personalo testavimas, ribojamas pacientų lankymas“, – tvirtino R. Nagenytė.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Nikas

Kada gi baigsis si koronapsichoze, nera gyvenimo per ja nei sveikiems, nei rimtomis ligomis sergantiems, atsibodo ta diktatura ir persekiojimas. Apie kokia demokratija ir laisves galima kalbeti jei del gripo persekioja kaip del zmogzudystes.

As

Mano sesuo nuo geguzes iki vakar gydyra psichikos klinikoje gireno ir mariu jau 3!!! Kartus.vakar paskambino , suoratau , kad isejo.ji man sako:" turiu daug problemų"...kokiu- klausiu. Reik važiuoti i ameriką, ten gyvą papa prisius, porina ji man. Nenusikalbek sakau, kaip tave isleido?? Tu atsilikus medicinoje,- isreke man i ragelį. Va, kokie iseina, tipo pasigyde. Vel važiuos....tik laiko klausimas.

Omicron

Kaip zmonem prisiko i smegenys su tuo koronavirusu.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS