Ant naujojo tilto į Nemuno salą – pokyčiai | Diena.lt

ANT NAUJOJO TILTO Į NEMUNO SALĄ – POKYČIAI

  • 18

Penktadienį Kauno savivaldybė pranešė apie pokyčius, susijusius su naujuoju tiltu, vedančiu nuo miesto centro į Nemuno salą. Tiltas jau pasipuošė turėklais.

O jau šios vasaros pabaigoje kauniečiai ir miesto svečiai galės naujuoju tiltu ne tik grožėtis, bet ir per jį žingsniuoti, žada Kauno savivaldybės atstovai.

Primename, kad savo pėdsaką Kaune paliks Pietų Korėjos sostinės Seulo skelbtame tilto architektūrinės vizijos konkurse triumfavusi ir pasaulyje išgarsėjusi lietuvių architektų komanda KILD. Jų darbas laimėjo Nemuno salą su Aleksotu ir centrine miesto dalimi sujungsiančių pėsčiųjų tiltų vizijos konkursą. Tilto techninį projektą parengė bendrovė „TEC Infrastructure“. Jie taip pat atlieka projekto vykdymo priežiūros funkciją.

57 ir 320 metrų ilgio tiltus projektavo KILD atstovaujantys architektai Ivanas Ksnelašvilis, Petras Išora ir Dominykas Daunys. Pasak tarptautiniame konkurse sužibėjusių lietuvių, abiejų Nemuno salą jungiančių tiltų architektūriniai ir konstrukciniai sprendiniai parinkti tokie, kad kuo mažiau paveiktų miesto panoramą ir kraštovaizdį.

Architektų teigimu, arkinio tilto charakteris leidžia išgauti minimalius gabaritus upės erdvėse bei sukurti kelių lygių panoramines viešąsias erdves. Vienas esminių naujųjų Kauno tiltų projekto akcentų – 360 laipsnių panoraminė apžvalga.

„Miestiečiai galės grožėtis atsiveriančia panorama einant link vidurio aukštėjančia tilto kreive bei iš abiejų jo pusių prieigose suformuotais amfiteatrais. Laiptuotos terasos suteikia galimybę prisėsti ties parkų minkštąja krantine ir žemosiose terasose“, – teigė architektai.

KILD komandos narių teigimu, tiltų ir prieigų kompozicija kuria optimalų susisiekimą tarp krantinių. Dešiniajame krante pabrėžiama jungtis tiek su Senamiesčiu, tiek su Naujamiesčiu. Kairiajame krante pabrėžiamos jungtys su M. K. Čiurlionio koncertų centro aplinkos ašimis, aukštutine ir žemutine krantinės terasomis bei formuojama prieigų aikštė ties H. O. Minkovskių gatve.

GALERIJA

  • Ant naujojo tilto į Nemuno salą – pokyčiai
  • Ant naujojo tilto į Nemuno salą – pokyčiai
  • Ant naujojo tilto į Nemuno salą – pokyčiai
Kauno savivaldybės feisbuko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (18)

Anonimas

Kam jis reikalingas

To pietis

Kas trukdė padaryti parką? Kur žmonės galėtų sportuoti ir ilsėtis. Žalių erdvių Kaune mažai.

Anonimas

bus gražus pėsčiųjų tiltas...Jau senai reikėjo statyti , o ne tada , kai bus kitoje upės pusėje pastatyti koncertų rūmai......
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS