Ant nugalėtojų pakylos – Akademijos miestelis | Diena.lt

ANT NUGALĖTOJŲ PAKYLOS – AKADEMIJOS MIESTELIS

  • 5

Prezidentas Gitanas Nausėda apdovanojo 2023 m. Nacionalinio judumo iššūkio nugalėtojus. Šiais metais startavusiame Miestelių iššūkyje nugalėtojais tapo Akademijos miestelis.

Per du mėnesius už Akademijos miestelį nueita net 171 mln. žingsnių arba tris kartus aplink Žemę, užauginta per 61 tūkst. virtualiųjų medžių, sutaupyta 21 900 kg CO2.

„Akademija savo pasiektais rezultatais tarp 283 miestelių komandų laimėjo užtikrintai“, – tvirtino Akademijos seniūnas Skirmantas Nominaitis.

„Jau tapo gražia tradicija, kad rugsėjo pradžioje kviečiu visus aktyviai judėti ir taip prisidėti prie žalios Lietuvos puoselėjimo. Džiugu, kad šiais metais prisijungė rekordiškai daug – per 111 tūkst. dalyvių. Tai rodo, kad pamažu keičiame savo įpročius, vis labiau rūpinamės aplinka ir geriname savo fizinę ir emocinę sveikatą“, – apdovanojimų ceremonijoje kalbėjo šalies vadovas.

Akademija savo pasiektais rezultatais tarp 283 miestelių komandų laimėjo užtikrintai.

Prezidento teigimu, pasirūpinti savo sveikata ir aplinka galime kiekvienas, o du mėnesius trunkantis Judumo iššūkis tėra priemonė ugdyti sveikam įpročiui aktyviai judėti visus metus, taršias transporto priemones keisti į ėjimą pėsčiomis ar važiavimą dviračiu, apskritai dažniau rinktis aplinkai draugiškus judėjimo būdus.

„Šių metų Nacionalinis judumo iššūkis išryškino, kad judėjimas yra ne tik sveikatai ir aplinkai naudingas užsiėmimas, bet ir gali tapti svarbia bendruomenes tvirtinančia veikla. Kuo daugiau judame, tuo plačiau mums atsiveria netoli mūsų namų, darbo ar pramogų vietų esanti erdvė, tuo daugiau žmonių galime sutikti ir maloniai pabendrauti, pasidalyti savo rūpesčiais ar naujais sumanymais“, – pabrėžė šalies vadovas.

Šiemet iniciatyvoje dalyvavo visi Lietuvos miestai, miesteliai, aukštosios mokyklos, taip pat 90 proc. mokyklų, 1,3 tūkst. įmonių ir apie 1 tūkst. bendruomenių ir pasaulio lietuvių bendruomenių. Nacionalinio judumo iššūkio dalyviai kartu žengė 40 mlrd. žingsnių ir net 780 kartų apėjo aplink Žemę.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Akademikas

Čia tą Akademijos įvaizdį pagerino ir Lasas-na tas su nezabudkėmis ir Baidenu.

Pirmyn

Tiek galiu pasakyti, kad vienintelį pėsčiųjų taką iš Akademijos į Kauną pernai užtvėrė elektros tinklai - pastatė šlagbaumą ir kamerą ant bendro naudojimo dar sovietmečiu įrengto tako liekanos, visai prie Radzinausko tilto, dabar belieka eiti vaikščioti į miškus. Į paklausimus kodėl buvo užtvertas bendro naudojimo takas atsakyti nesiteikiama. Primenu, šis takas sovietmečiu vedė į Akademiją, rekonstruojant kelią dalis buvo sunaikinta, ant buvusio tako pastatyta elektros atrama, galiausiai atnaujinta įrengiant laiptus, bet elektrikai sugalvojo ir užtvėrė. Kitas, dar carinis akmenimis grįstas takas buvo kitoje kelio pusėje, jį irgi sunaikino rekonstruodami kelią.

ALGIRDAS.

Lietuvoje yra du Akademijų miesteliai - Noreikiškėseir Dotnuvoje , tad apie kurį kalbama
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS