Ant senųjų troleibusų pradėjo banguoti Kauno vandens telkiniai | Diena.lt

ANT SENŲJŲ TROLEIBUSŲ PRADĖJO BANGUOTI KAUNO VANDENS TELKINIAI

  • 9

Senieji troleibusai „Škoda“ pasipuošė vandens rūbais. Šį kartą menininkai atidavė duoklę Kaune esantiems vandens telkiniams, todėl juos menantys motyvai atspindėti ant senų troleibusų. Vandens motyvai papildė mobilią gatvės meno parodą „Atia senienos, labas naujienos!“.

Nauji eksponatai

Kauniečiai toliau gali žavėtis gatvės menininkų kūriniais ant senų „Škoda“ troleibusų. Jau visa virtinė išmargintų troleibusų važinėja Kauno gatvėse, o visai neseniai mobilią gatvės meno kolekciją papildė nauji eksponatai. Šį kartą dėmesys skirtas Kaune tekančioms upėms.

Štai Martynu Auz pasivadinęs menininkas senučiuką troleibusą panardino po vandeniu. Mėlynam fone atspindėtas Kauno marių dugnas, kuriame ne tik žuvys, bet ir primiršta istorija, kuomet dėl statomos užtvankos buvo užlieti ištisi kaimai. Dėl to ant senosios „Škodos“ matyti ir namų kontūrai, kuriuos dabar pasiglemžė marių dumbliai.

Gatvės meno parodą „Atia senienos, labas naujienos!“ papildė dar vienas minėto autoriaus piešinys.  Kūrėjas įamžino dvi seses upes – Nerį ir Nemuną, kurios galiausiai susipina į vieną visumą. Kitas menininkas, pasivadinęs Kipras, kuris piešia, ant troleibuso nutapė upės vilnis.

Akį traukia ir neseniai į miesto gatves išvažiavęs Staselės Jakunskaitės piešinys ant troleibuso „Žmonės kaip salos“. Taip pat Tadas Vincaitis – Plūgas pristatė dar vieną savo kūrinį, pavadintą „KWT“.

Įvairios temos

Praėjusiais metais nuspręsta originaliai atsisveikinti su senaisiais „Škoda“ troleibusais, kuriuos pakeis nauji. Ant šių viešojo transporto priemonių menininkai išlaisvino fantaziją ir sukūrė įvairių gatvės meno eksponatų.

Štai menininkas Marius Skorupskas ant senojo troleibuso perpiešė kosmosą ir kosmonautą. Toks pats gatvės meno piešinys puošia Lietuvos sporto universiteto pastatą.

Menininkas, pasivadinęs Kipras, kuris piešia, senutei „Škodai“ suteikė naują vardą – Spurginis. Tai duoklė legendinei Kauno maitinimo įstaigai „Spurginė“, kurią žino ne tik kiekvienas kaunietis, bet ir miesto svečiai.

Ant troleibuso yra ir „Naktis zoologijos sode“. Šis piešinys ant troleibuso vaizduoja įvairius gyvius, leidžia pafantazuoti, kaip gyvūnai Kaune esančiame zoologijos sode atrodo tamsiuoju paros metu.

Gatvės menininkai atidavė duoklę ir Kauno istorijai. Ant senosios „Škodos“ jau yra mieste seniau veikusios spaustuvės motyvai, istorinės asmenybės – japonų vicekonsulas Čijunė Sugihara ir Pasaulio teisuolis olandas Janas Zwartendijkas.

Šioje parodoje yra nutapytas ir Kauno centrinis paštas, IX forto memorialas. Yra ir linksmensių troleibusų, padabintų zebro „kamufliažu“, Lietuvos trispalve ar socialiniame tinkle „Facebook“ naudojamomis širdelėmis ir patiktukais ar mažiesiems kauniečiams sukurto Kauniuko atvaizdu.

Rugpjūtį – nauji troleibusai

„Kauno diena“ primena, kad senieji „Škoda“ troleibusai miesto gatvėse važinės iki šių metų pabaigos.

Planuojama, kad pirmieji nauji „Solaris“ troleibusai Kauną pasieks jau rugpjūtį, o iki gruodžio atvyks visi 85 nauji troleibusai, kurie pakeis senuosius.

„Kauno autobusai“ į naujus troleibusus investavo 29,4 mln. eurų.

GALERIJA

  • Ant senųjų troleibusų pradėjo banguoti Kauno vandens telkiniai
  • Ant senųjų troleibusų pradėjo banguoti Kauno vandens telkiniai
  • Ant senųjų troleibusų pradėjo banguoti Kauno vandens telkiniai
  • Ant senųjų troleibusų pradėjo banguoti Kauno vandens telkiniai
Kauno miesto savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Kam?

ogi kai sumažės priėjimas prie vandens, galėsim į nupaišytą vandenį žiūrėti gatvėse stovėdami?

Gana

muilinti žmonėms akis ir vaidinti meną. Pritariu komentatoriams: kur nauji troleibusai pagaliau? Bilietų pabranginimo priežąstis buvo naujų troleibusų pirkimas. Jau seniai. Kodėl kiekvieną nuterliotą kledarą reikia reklamuoti? Jau gana, nes tai - nusibodusi žmonių durninimo akcija.

nesuprantu

kodėl apie kiekvieną naujai nuterliotą troleibusą pyškinamas straipsnis.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS