Apeliacijos: balai pakeisti kas ketvirtam, bet neatskleidžiama, ar mokinių naudai | Diena.lt

APELIACIJOS: BALAI PAKEISTI KAS KETVIRTAM, BET NEATSKLEIDŽIAMA, AR MOKINIŲ NAUDAI

  • 3

Brandos egzaminų sesija šiemet buvo dar labiau įtempta. Priekaištų vėl pasipylė ir dėl egzaminų užduočių, ir dėl vertinimo, ir dėl pačių mokinių gebėjimų. Nepaisant to, nemažai abiturientų skundė egzaminių rezultatus ir tikėjosi, kad galutinis balas bus aukštesnis. Kai kam tai lėmė, kad egzaminas bus užskaitytas kaip išlaikytas ir nebereikės mokėti už mokslą.

Pasidomėjome, kokie buvo apeliacijų rezultatai Kaune.

Domėjomės, kiek labiausiai buvo pakeltas balas po darbo peržiūros, kaip labai kai kuriems balas buvo numuštas, nes po apeliacijos egzamino rezultatas gali likti toks pats, gali būti pakeltas arba sumažintas. 

Kauno miesto savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vedėjo pavaduotoja Asta Keruckė portalui kauno.diena.lt teigė, kad negali pasakyti netgi to, keliais atvejais rezultatas buvo padidintas, o keliems jaunuoliams sumažintas.

Pateikė tik skaičius, kada rezultatas buvo pakeistas, ir kada liko toks pats.

Šiemet apeliacijas iš viso pateikė 165 mokiniai iš 26 Kauno mokyklų.

„Šiemet apeliacijas iš viso pateikė 165 mokiniai iš 26 Kauno mokyklų. 34 darbų rezultatai pakito, o 131 liko tokie pat. Dėl lietuvių kalbos ir literatūros egzamino buvo sulaukta daugiausiai apeliacijų – 91. Iš jų pakito 23, nepakito – 68. Dėl matematikos egzamino vertinimo peržiūrėjimo kreipėsi 58 Kauno mokiniai. 7 abiturientų balai pasikeitė, 51 – nepakito“, – skaičiavo A. Keruckė.

Į kitus klausimus, anot jos, nebuvo galima atsakyti dėl asmens duomenų apsaugos.

„Mokinių įvertinimai yra laikomi asmens duomenimis, Švietimo skyrius turi galimybę matyti tik bendrinę informaciją – kreipimųsi skaičių, todėl negalime pakomentuoti, ar surinkta balų suma keitėsi abiturientų naudai, ar vis tik gautų balų suma po apeliacijos sumažėjo“, – sakė Švietimo skyriaus atstovė.

Nacionalinės švietimo agentūros atstovas Gintautas Dulskas, anksčiau užklaustas apie Kauno abiturientų surinktus šimtukus, teigė, kad agentūra „atskirų miestų statistikos neturi“.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

ALGIS

Kiek nusikaltimų slepiama po ''asmens duomenų apsauga'', KAS GALI Į TAI ATSAKYTI .

AŠ Manau už teisybe nesušaudysit.

Patogu ar ne,bet turi viskas būti paviešinta neprisidengiant jokia duomenų apsauga.Taip vis ir slepiasi už ,,Valstybinės paslapties,,išdavimą daugelis nekompetetingų ar sukčių darbeliai.Norime tiesos.Ir nereikia laukti ,kada baigsis žmonių kantrybė.

!

Kaip dabar patogu!Kai tik į valstybės daržą-tai duomenų apsauga!O viešinti nuotraukas “ale”nusikaltėlių ,tai ne duomenų apsauga?Turi būti vienodi standartai,o dabar kaip ponui patogiau!!!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS