Ar pakaunėje bus galima vežti dviratį autobusu? | Diena.lt

AR PAKAUNĖJE BUS GALIMA VEŽTI DVIRATĮ AUTOBUSU?

  • 4

Kovo 28 d. posėdžiavusi Kauno rajono savivaldybės taryba patvirtino Viešojo transporto organizavimo aprašą, kuriame nurodyta, kad gabenti dviračius viešuoju transportu bus galima tik atsiradus visuomenės poreikiui ir įrengus specialius laikiklius autobusų išorėje.

Kauno rajono savivaldybė yra pasirašiusi sutartį su vežėjų bendrove „Kautra“ dėl vietinių maršrutų paslaugų, tačiau galimybė vežti dviračius joje nenumatyta. Ūkio ir darnios plėtros komiteto pirmininkė Violeta Boreikienė tvirtino, kad, atsiradus tokiam poreikiui, reikėtų papildyti sutartį ir šiam tikslui numatyti finansavimą.

Svarstyti galimybes gabenti dviračius viešuoju transportu Ūkio ir darnios plėtros, Kontrolės komitetai ėmėsi gavę gyventojo prašymą, tačiau paaiškėjo, kad toks noras neatitinka poreikių ir yra sunkiai įgyvendinamas.

Pernai rengiant Kauno rajono savivaldybės dviračių takų plėtros studiją buvo apklausta beveik 5 tūkst. gyventojų, tačiau nė vienas iš respondentų nepageidavo vežti dviračio autobusu. Seniūnijų apklausose ir susitikimuose su bendruomenėmis tokių pageidavimų taip pat neužfiksuota.

„Kautros“ atstovai pastebėjo, kad dviračių gabenimas pasiteisino tik tarpmiestinėse kelionėse į Palangą, Nidą, tačiau miestų ir priemiestiniuose maršrutuose buvo daugiau problemų nei naudos. Dėl atsiradusių nepatogumų gauta keleivių skundų.

V. Boreikienė sakė, kad prireikus vežėjai galėtų įrengti laikiklius į Kauno rajono kurortinę teritoriją vykstančių autobusų išorėje. Tik ar to reikia, jei į Zapyškį arba Kulautuvą iš Kauno jau seniai galima numinti dviračiu ir tai užtrunka maždaug pusvalandį?

Problemą padėtų spręsti ir spartesnė dviračių nuomos punktų plėtra rekreacinėse vietose. Dviratį jau galima išsinuomoti Kačerginėje, Zapyškyje. Plečiantis dviračių takams, tokių paslaugų atsiras daugiau.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Kas per kvailystes

Nesu mates salies, kur galima butu dvirati vezti autobusu! Idiotizmas kaip reta! Absoliutus ligoniai sita daro.

ArunaS

Tai kuriam organui dviratukas , jeigu važiuoji autobusu ? Važinėkitės balkone.

ei, valdžiuke

Gal pirmiau sužymėkit pėsčiųjų takus Panemunės šile, nes savaitgaliais pėstieji ten vaikščioti negali, vyksta grupinės dviračių lenktynės.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS