Ar žinai, kad... | Diena.lt

AR ŽINAI, KAD...

  • 1

2024 m. gegužės 1 d. švęsime Lietuvos narystės Europos Sąjungoje (ES) 20-metį. Tai – bene pats svarbiausias Lietuvos politinis ir ekonominis sprendimas, nulėmęs sparčią valstybės pažangą. Tapus stipriausios pasaulyje ekonominės sąjungos nare, Lietuvai buvo suteikta galimybė pasinaudoti vienu iš narystės privalumų – ES fondų lėšomis. Beveik per du dešimtmečius Lietuva jau gavo 20 mlrd. eurų investicijų, jos bus skiriamos ir ateityje.

Jau keliolika metų Regionų plėtros tarybų darbe ir sprendimų priėmime dalyvauja socialiniai partneriai – vietos bendruomenių, darbuotojų, darbdavių, verslo organizacijos, užtikrinančios, kad įgyvendinant Europos Sąjungos investicijų programas ir didinant investicijų skaidrumą bei efektyvumą, visuomenininkų balsas ir poreikiai būtų išgirsti. Apie tokio dialogo kūrimą ir iššūkius buvo diskutuojama socialinių partnerių renginyje Kaune „Socialinių partnerių vaidmuo ir indėlis, plėtojant skaidrų bendradarbiavimą ir dialogą regionų plėtros tarybose“, kurį inicijavo Finansų ministerija ir skaidrumo iniciatyva „Baltoji Banga“.

Europos Sąjungos teikiamas galimybes Lietuva išnaudoja maksimaliai efektyviai – esame investicijų įgyvendinimo lyderiai Europoje.

 

Lietuvos regionams svarbus kiekvienas investicijų euras, tad svarbu sklandžiai, efektyviai ir atsakingai pasinaudoti Europos Sąjungos parama įgyvendinant numatytus projektus. Regionai kartu su sprendimo teise įgyja ir didelę atsakomybę už tai, kad šios investicijos kurtų naudą žmonėms ir Lietuvai. Šiuo metu Kauno regiono plėtros taryba dirba su praėjusio 2014–2020 m. ES planavimo periodo lėšomis bei dabartinio 2021–2027 m. ES periodo lėšomis, kurių panaudojimui ruošiami projektai.

Kaune vaikų ir jaunimo skaičius sparčiai auga – ES fondų investicijų pagalba sieks jį išlaikyti ir padidinti.

Patvirtinus dešimties 2022–2030 m. regionų plėtros planus, šalies regionai tęsia jų įgyvendinimą – programą Vyriausybė patvirtino dar praėjusių metų birželį, tad regionų plėtros tarybos su kolegijomis toliau planuoja intensyvius pažangos priemonių pritaikymo darbus.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Kaip gražiai paskiesta, vos neapsiverkiau is laimės ....pirmyn į šviesią komunizmo ateitį !! Tik vado betrūksta....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS