Architekto A. Karaliaus elgesį vertins Profesinės etikos komisija | Diena.lt

ARCHITEKTO A. KARALIAUS ELGESĮ VERTINS PROFESINĖS ETIKOS KOMISIJA

  • 22

Lietuvos architektų rūmų taryba Profesinės etikos komisijai perdavė svarstyti skundą dėl architekto Audrio Karaliaus elgesio, apžiūrint vieną iš Nacionaliniams architektūros apdovanojimams nominuotų objektų.

Trečiadienį už projektą „Nemuno7“ nominuoti autoriai Gediminas Banaitis-Skrandis ir architektė Sigita Kundrotaitė-Savickė paskelbė pasitraukiantys iš apdovanojimų. Anot kūrėjų, tokį sprendimą lėmė nepagarbus komisijos nario architekto A. Karaliaus elgesys apžiūrint projektą.

„Galimai neblaivaus eksperto Audrio Karaliaus nepagarbus elgesys, niekinančios ir žeminančios pastabos susitikimo metu „Nemuno7“ komandai sukėlė nepasitikėjimą ir diskreditavo Nacionalinių architektūros apdovanojimų bei Lietuvos architektų rūmų reputaciją“, – socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė projekto autoriai.

Lietuvos architektų rūmų taryba paprašė architektų Profesinės etikos komisiją skundą ištirti, be to, rūmai kreipėsi į nacionalinių apdovanojimų konkursą organizuojančią Aplinkos ministeriją patikrinti, ar „skundo atsiradimo nepaskatino paviešinta aplinkybė, jog kai kuriems konkurso dalyviams galimai buvo sudarytos išskirtinės galimybės pristatinėti savo darbus konkurso vertinimo komisijai“.

„(...) ginčai ir nuomonių skirtumai konkursų metu neišvengiami, tačiau tiek Nacionalinių architektūros apdovanojimų konkurso dalyviai, tiek ir vertinimo komisijos nariai turėtų nepasiduoti pagundai konkurso eigos įtakoti nepagrįstomis insinuacijomis“, – teigiama Architektų rūmų pranešime.

Penktadienį Kaune bus paskelbti geriausi lietuviškos architektūros kūriniai.

Iš viso konkurse dalyvavo 127 darbai, kuriuos įvertino Vilniaus dailės akademijos Architektūros katedros docento architekto Romualdo Kučinsko vadovaujama komisija.

Rašyti komentarą
Komentarai (22)

Q

Nėr ka vertinti , reikia gražiuoju nuvilioti pas psichiatra kad vaistuku išrašytu , duotu vietoj sugerti . Buna juk dar blogiau .

Anonimas

čia tas nekilnojamo kultūros paveldo sergėtojas, kuris ant "Pasakos" kino teatro patrankos vamzdį buvo pritaisęs?

tai ne architektas-- tai konservų patazitinė ŽIURKĖ,

tokie parazitai susibūrę į gaują -- n a i k i n a ne tik dabartinį ŽMONIŲ gyvenimą , bet mūsų ir PROTĖVIŲ sukurtas ISTORINES vertybes,-- ir tokie p a r a z i t a i , šiandieną turi galimybes tarpsti ir daugintis -- kgebisto OŽIO tvarto politinėje s m a r v ė j e
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS