„Kauno laisvosios ekonominės zonos valdymo“ sąskaitos areštuotos? (papildyta) | Diena.lt

„KAUNO LAISVOSIOS EKONOMINĖS ZONOS VALDYMO“ SĄSKAITOS AREŠTUOTOS? (PAPILDYTA)

Dėl skolos Jungtinės Karalystės (JK) nekilnojamo turto bendrovei „Channel Hotels and Properties Limited“ areštuotos „Kauno laisvosios ekonominės zonos valdymo“ sąskaitos, praneša „Verslo žinios“. Bendrovės atstovai šią informaciją neigia.

Kaip skelbia vz.lt, turto arešto suma, taikoma bendrovei „Kauno laisvosios ekonominės zonos valdymas“ ir tiems patiems akcininkams priklausančiai bendrovei „Kauno LEZ infrastruktūra“, viršija 8,2 mln. eurų.

Kauno laisvoji ekonominė zona (LEZ) yra 534 ha užimanti pramoninės plėtros teritorija, kur siūlomi žemės sklypai su visiškai įrengta infrastruktūra.

Nuo pirmojo investuotojo įsikūrimo 2005-aisiais, į Kauno LEZ pritraukta 634 mln. eurų investicijų, iš kurių 70 proc. sudaro tiesioginės užsienio investicijos.

Šiuo metu LEZ teritorijoje veikia 32 Lietuvos ir užsienio įmonės, sukurta beveik 5 tūkst. darbo vietų.

Su portalu kauno.diena.lt susisiekę Kauno LEZ valdymo bendrovės atstovai tikina, kad turtas nėra areštuotas.

„Šiuo metu vyksta komercinis ginčas, dėl ko yra nukreiptas išieškojimas į dalį „Kauno laisvosios ekonominės zonos valdymo“ bendrovės gautinų pajamų iš tam tikrų sandorių. Norime pabrėžti, kad nei bendrovės turtas, nei bendrovės pajamos nėra areštuotos. Ši situacija nekelia grėsmės nei įmonės finansiniam stabilumui, nei bendrovės vykdomai veiklai. Įmonė yra moki ir vykdanti visus įsipareigojimus savo klientams ir partneriams“, – sako Kauno LEZ valdymo bendrovės direktorius Vytautas Petružis.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Cha

issirskojimo njkreipimas i pinigines pajamas nera saskaitu arestas? Bajeristai

...

Ir kokią žalą krabas patyrė?..

SUSIJUSIOS NAUJIENOS