Smalsuoliai pakaunėje traukia į moliūgų kiemą: jis toks – vienintelis Lietuvoje | Diena.lt

SMALSUOLIAI PAKAUNĖJE TRAUKIA Į MOLIŪGŲ KIEMĄ: JIS TOKS – VIENINTELIS LIETUVOJE

  • 9

Kauno rajone esantis vienintelis Lietuvoje moliūgų kiemas atidarytas jau antrus metus. Pernai lankytojams vos per kelias savaites iššlavus keliolika tonų moliūgų, šiemet geltonskruosčių kieme dar gausiau. Kieme atsirado ir naujų moliūginių pramogų, sulaukta ir rekordo – paties didžiausio iki šiol matyto moliūgo, praneša LNK.

Prasidėjus pirmajam derliui į vienintelį tokį moliūgų kiemą traukia būriai lankytojų iš visos Lietuvos. Neretai čia girdėti vaikų, atvažiavusių į ekskursiją, klegesys.

Šeimininkė vaikams nori ne tik pramogų organizuoti, bet ir parodyti tikrą ūkį – iš kur ant stalo atsiranda maistas. Vaikams čia daugybė įspūdžių. Įspūdžių netrūksta ir auklėtojoms. 

Šiemet kai kurie moliūgai nustebino ir šeimininkus. 

Šeimininkai priruošia pramogų su moliūgais: labirintus, kryžiukų-nuliukų žaidimą, raidžių konkursą, yra ir moliūgų sostas.

Daržovių tiek, kad derlius skaičiuojamas tūkstančiais, o dar daugybė moliūgų nenuskintų darže. 

Kadras iš vaizdo įrašo

Moliūgai auga kartu su cukinijomis, tad juokaujama, kad ūkininkai išrado naują veislę – coliūgus. Tai cukinijos forma ir skonis, o spalva moliūgo. 

Šeimininkas sako, kad jei ne galvijai, moliūgų kiemo išvis nebūtų. Pernai šeima pasėjo kelis daigus savo galvijams. 

Ūkininkai kiekvieną atvykusį pavaišina ką tik keptais moliūgų blynais ir sultimis, raugintais moliūgais. Sako, kad nieko išmesti negalima. Panaudojama ir moliūgo žievė. 

Moliūgų kiemas veiks tol, kol bus moliūgų. 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Koment

Moliūgų kiemas Bubių kaime, Kauno raj. Nėra labai didelis, bet moliūgų pasižiūrėti ir nusipirkti galima. Labai mieli šeimininkai.

Teks sukti ratus aplink Kauną , kol

Atrasim tą moliūginį kiemą ....

Gaila

Žmonės viskas negerai!!! Gražūs moliūgai,įvairios formos ir dydžiai-Dievo dovana.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS