Po skandalo Veršvų gimnazijoje – ir kitokia tėvų reakcija: sūnus verkė, kad nebeturės savo mokytojos | Diena.lt

PO SKANDALO VERŠVŲ GIMNAZIJOJE – IR KITOKIA TĖVŲ REAKCIJA: SŪNUS VERKĖ, KAD NEBETURĖS SAVO MOKYTOJOS

  • 92

Kauno Veršvų gimnazijos Romainių pradinėje mokykloje kilo skandalas, kai tėvai kreipėsi į tarnybas sužinoję, kad muzikos mokytoja jų vaikus klasėje sužalojo. Vaikai pasiskundė, kad mokytoja bausdama ketvirtokus už blogą elgesį pamokos metu vaikų rankas subadė pieštuku.

Kauno policija patvirtino, kad buvo gautas pranešimas, kad trejus metus mokykloje dirbanti muzikos mokytoja sužalojo ketvirtokus.

„Gautas pranešimas, jog Kaune esančioje ugdymo įstaigoje 23-ejų metų moteris galima smurtavo prieš nepilnamečius“, – komentavo Kauno policijos atstovė Reda Zarauskienė.

Pirminiais duomenimis, mokytoja galėjo sužaloti aštuoniolika vaikų.

„Mokytoja per pamoką ne visiškai susitvarkė su mokiniais ir po pamokos pasilikusi mokinius atliko tuos veiksmus, apie kuriuos visi žinome, t. y. įdūrė mokiniams pieštuku. Vieniems daugiau, kitiems mažiau“, – pripažino gimnazijos direktorius Žilvinas Damijonaitis.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

 

 

Direktorius sakė, kad greitoji į mokyklą kviesta nebuvo. Apie vaikų subadymą pieštuku sužinota iš tėvų, vaikams parėjus namo.

„Tikrai nebuvo pradurta iki kraujo. Tik duobutės – mes matėme, mokytojai taip pat apžiūrėjo. Nebuvo akivaizdžių, bet matėsi, kad veiksmas buvo“, – aiškino Ž.  Damijonaitis.

LNK žinioms su mokytoja susisiekti nepavyko, tačiau ji mokyklos vadovui pateikė savo versiją, kodėl taip pasielgė.

„Mokytoja paaiškino, kad ji žaidimo forma norėjo parodyti, kaip jai duria širdį, kai vaikai jos neklauso. Toks buvo jos paaiškinimas. Nors vėliau jai buvo sunku paaiškinti, kodėl ji taip pasielgė“, – sakė gimnazijos direktorius.

Mokytoja paaiškino, kad ji žaidimo forma norėjo parodyti, kaip jai duria širdį, kai vaikai jos neklauso. Toks buvo jos paaiškinimas.

Po šio įvykio pasigirdo ir kitų atvejų, kai mokytoja galimai vaikus bausdavo sprigtais į kaktą, šauksmais arba ilgais priverstiniais žodžių rašymais po pamokų. Tačiau jauna mokytoja įspėjimo ar nuobaudų anksčiau neturėjo.

„Kai yra kažkoks įvykis, tai truputėlį girdisi kažkokių dalykų. Bet kad mokytoja būtų tikrai nesusitvarkiusi su klase – to tikrai nebuvo. Ji jauna specialistė, kiek galima, mes jai pagelbėdavome, padėdavome. Be abejonės, sutvarkant vaikus buvo kažkada ir balsas pakeltas, bet tokių įvykių tikrai niekados nebuvo“, – tvirtino Ž.  Damijonaitis.

Kad mokytoja buvo mėgstama tiek vaikų, tiek daugumos tėvų, patvirtino ir patys tėvai.

„Labai mylima mokytoja. Mūsų sūnus netgi verkė, kad nebeturės savo muzikos mokytojos“, – sakė vieno mokinio mama.

Po įvykio mokykloje pradėtas vidinis tyrimas. Šiandien mokytoja nebedirba. Pripažinusi kaltę, jog badė vaikus, mergina pasiprašė būti atleista iš darbo.

„Kadangi mokytoja pažeidė pedagogų etikos kodeksą, pasielgė nederamai, buvo atleista iš darbo“, – šnekėjo Kauno savivaldybės Švietimo skyriaus vedėja Ona Gucevičienė.

Apie įvykį tėvai pranešė vaiko teisių specialistams. Šeimoms teikiama psichologinė pagalba.

„Kalbėsime su absoliučiai visais. Ar vaikas yra įvykio dalyvis, ar jis tik girdėjo, tai – vaikui pasekmes sukeliantis reikalas“, – kalbėjo Kauno vaiko teisų apsaugos skyriaus vedėja Andželika Vežbavičiūtė.

Ji sakė, kad dabar metas – itin neramus. Atvejų, kai mokyklose nukenčia vaikai, daugėja.

„Gaila, bet šiuo metu mes turime tokių atvejų padidėjimą – tiek vaikų tarpusavio smurto naudojimas, tiek pamokų nelankymas“, – komentavo A.  Vežbavičiūtė.

Dėl moksleivių policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl fizinio skausmo sukėlimo. Jei mokytoja būtų pripažinta kalta, jai gali grėsti laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (92)

oioi

tada saudys mokytojus ar dubasins uz kampo....

Ji

O kas su tais vaikučiais bus kai ateis iki 6 ar 7 klasės? Kaip tada kalbės tėveliai. Ar jiems patiems bus vietos po šia saule? Ketvirtokai, o jau tramdyti reikia! Ai, ai iki ko mes dasiritom Ketvirtokas saule

Sniege.

Ai ai ai....greit į vaikus pažiūrėt bijosit!!!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS