Atnaujins Šilelio–Kulautuvos dviračių taką | Diena.lt

ATNAUJINS ŠILELIO–KULAUTUVOS DVIRAČIŲ TAKĄ

  • 1

2016 m. nutiestas dviračių takas į Kulautuvą yra sueižėjęs ir nesaugus, todėl jį būtina atnaujinti. Taip balandžio 3 d. nusprendė Kauno rajono savivaldybės vadovai.

Maždaug 6 km dviračių trasa yra Mažojo pakaunės turizmo žiedo dalis. Ji driekiasi dešiniuoju Nemuno krantu šalia įspūdingos Sklandytojų kalvos, ties istoriniu Karnavės kaimu kerta Alupio upelį ir pasiekia Kačerginės vandenlenčių parką.

Nors eismą šiuo taku riboja draudžiamieji ženklai, juo dažnai, ypač švenčių dienomis, zvimbia motorizuoti chuliganai. Automobiliai ir keturračiai ne tik gadina asfalto dangą, bet ir kelia grėsmę dviratininkams, šią zoną pamėgusiems bėgikams, pėstiesiems turistams.

Ypač daug žalos dviračių takui padarė Energijos skirstymo operatoriaus (ESO) užsakymu komunikacijas tiesę darbininkai. „Žalos padaryta daug: sulaužyti kelkraščiai, palikta žvyro, takas tapo nesaugus“, – konstatavo trasą apžiūrėjęs administracijos direktoriaus pavaduotojas Mantas Rikteris.

Savivaldybė reikalaus, kad ESO atlygintų padarytą žalą, remontuodama galvoja jį šiek tiek praplatinti. Bus siekiama užtikrinti tako priežiūrą: įrengti vaizdo stebėjimo kamerų, sustiprinti policijos ir Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojų patruliavimą. Darbai turėtų prasidėti netrukus, todėl keliaujančių šiuo taku savivaldybės vadovai prašo supratimo ir kantrybės.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Jonas

O kur Richteris buvo anksčiau,negi meras nemokėjo atlyginimo.....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS