Pasipiktinimas dėl už stendo pastatyto trikojo sulaukė atsako: neviršyk greičio ir nebus problemų | Diena.lt

PASIPIKTINIMAS DĖL UŽ STENDO PASTATYTO TRIKOJO SULAUKĖ ATSAKO: NEVIRŠYK GREIČIO IR NEBUS PROBLEMŲ

  • 14

Kelių eismo taisyklės ir jų laikymasis, tikriausiai yra neišsemiama diskusijų tema. Niekam ne paslaptis, kad didžiosios dalies nelaimių priežastimi yra greičio viršijimas ir saugaus atstumo nesilaikymas, tačiau vis dar nemažai vairuotojų įsitikinę, kad greičio matuokliai ir baudos už greičio viršijimą yra valstybės pasipelnymo šaltinis, o ne prevencinė priemonė, skirta eismo dalyvių gyvybėms ir sveikatai gelbėti.

Šįsyk vienam internautų užkliuvo mobilus greičio matuoklis, pastatytas ties Ąžuolų Būda, Marijampolės rajone.

„Va, kaip skalikai trikojus slepia“, – pareigūnų adresu feisbuko grupėje „Kur stovi policija Kaune“ nuskambėjo panieka. Jos policininkai neva nusipelnė, nes trikojo iš tolo nesimato – pastatytas už reklaminio plakato.

Toks pasipiktinimas sulaukė ir pritarimo, ir priekaištų.

„O koks šiaip skirtumas, ar jie paslėpti ar ne? Aš to niekaip nesuprantu. Kad ir į medį įkelti, vis tiek jie šaudo tik tuos, kurie greičio leistino nesilaiko“, – komentavo kitas vairuotojas.

Jo bendramintė pritarė, kad baudos už greičio viršijimą yra gera prevencija, „nes dažniausiai po kelių kartų jau nebesinori lakstyti“.

Diskusijoje būta ir kitų vairuotojų palaikymo: „Važiuok pagal taisykles, ir nebus problemų“, „Kai lietuviai išmoks važiuoti, tai ir neslėps“.

Policijos atstovai portalo kauno.diena.lt žurnalistams teigė, kad greičio matavimo prietaisai gali būti statomi bet kur, svarbu tik tai, kad jie nekeltų grėsmės eismo saugumui, netrukdytų eismo dalyviams. Greičio kontrolė vykdoma avaringuose ir pavojinguose kelio ruožuose.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Greičio viršytojui

ir"venias nepadės,įkišus bybą svetimai bobai ir nemačius, kad už nugaros uošvienė su kočėlu stovi...

"Svarbiausia kad nekeltu pavojingu situaciju"

O kaip tai nekelimas pavojingu situaciju Kai paskutine sekunde pamete mina ant stabdzio, gerai jai Pas tave Porsche is paskos sustoja I jai koks grabukas tai ir viskas turi?

Šaunuoliai

Čia taip policija keliasi pasitikėjimą savo institucija
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS