Atšaukiamas mobiliųjų patikros punktų darbo laiko trumpinimas Kaune ir Klaipėdoje | Diena.lt

ATŠAUKIAMAS MOBILIŲJŲ PATIKROS PUNKTŲ DARBO LAIKO TRUMPINIMAS KAUNE IR KLAIPĖDOJE

Į Lietuvą sekmadienį atgabenant reagentus, skirtus 5 tūkst. tyrimų dėl koronaviruso atlikti, Kauno ir Klaipėdos mobiliuosiuose patikros punktuose darbo laiko trumpinimas pirmadieniui atšauktas, pranešė Kauno greitosios medicinos pagalbos stotis.

„Kaunas yra prailgintas iki vakaro – nuo aštuonių ryto iki aštuonių vakaro. Laikai iki pietų jau užpildyti, popiet dar yra vietų“, – BNS sekmadienį sakė Kauno greitosios medicinos pagalbos stoties, administruojančios Karštąją koronaviruso liniją 1808, direktorius Nerijus Mikelionis.

„Klaipėdoje punktas taip pat veiks visą dieną. Šiuo metu užpildyta šiek tiek iki pietų, laisvų vietų dar yra“, – pridūrė jis.

Kaip anksčiau sekmadienį BNS sakė Kauno ir Klaipėdos savivaldybių atstovai, miestuose veikiančių mobiliųjų koronaviruso patikros punktų darbo laiką sutrumpinti iki vidurdienio buvo nuspręsta dėl reagentų trūkumo.

Tačiau premjeras Saulius Skvernelis sekmadienio pavakarę pranešė, kad iš Belgijos pakilo Lietuvos kariuomenės transporto lėktuvas „Spartan“, kuris į Lietuvą atgabena reagentus 5 tūkst. tyrimų dėl koronaviruso atlikti.

Trijų Vilniaus punktų veikla trumpinama nebuvo, juose laisvų vietų pirmadieniui, anot N. Mikelionio, dar „labai daug“.

Jis pabrėžia, kad į punktus vykti savavališkai negalima – būtina registracija, paskambinus į Karštąją liniją 1808.

Kaip BNS sekmadienio rytą sakė Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos vadovas Vytautas Zimnickas, Lietuvoje likę 700 reagentų koronaviruso tyrimams, todėl gali būti tiriami ne visi ėminiai iš mobiliųjų koronaviruso patikros punktų.

Sekmadienio vakarą „Spartan“ lėktuvu atgabenus reagetnų 5 tūkst. tyrimų jų, anot V. Zimnicko, turėtų pakakti savaitei. Kitą penktadienį žadama atgabenti dar viena reagentų siunta.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Aš senokai rašiau , kad

realiai norintys padėti miestiečiams merai galėjo organizuoti "sutiktuves " prie uosto , prie oro uosto. Turime sveikatos centrą , specialistai galėjo per mikrofoną lietuviškai / rusiškai , nes grįžo ir mūsų draugai ukrainiečiai kuriems padedame su darbu , skelbti apie saviizoliaciją , karantiną ,kur kreiptis jei yra ar bus ligos simptonai .... O ką daro , kad ir Klaipėdos meras ? Feisbuke informuoja kiek naujų susirgusių ir labai rūpinasi testavimais , ne tuo , kad testų , nes grįžę .saviizoliuosis , būtų mažiau . Tokiuoms darbams nereikia jokio SAM nurodymo , tai galima vertinti kaip sąmoningą savanorystę , kaip kaukių siuvimas , pagalba rizikos grupės kaimynui .

AS manau

Manote,kad tie kvailiai kai kurie bedanciai besisaipantis ir gryze gastroliuojantis po kaimus,miestelius skaito komentarus? Nemanau .Jiem tik smagiai kol neatsigule pagastroliuoti.Reikejo visus tokius issyk i karantina.

Is Italijos

Lietuvoje visiems kraunama i galvas ne visai teisinga informacija, kad tipo tik senukai mirsta. Netiesa. Italijoje is tu visu mirusiuju net dvidesimt procentu buvo jauni zmones, pagrinde buvo rukantys. Ligoninese jaunimas guli lygiai taip pat intubuotas slangutemis ir pajungtas prie plauciu vedinimo aparatu kaip ir seni zmones. Pries intubuojant kiekviena zmogu nepriklausomai nuo amziaus, gydytojai kiekvienam sukelia dirbtine koma, tokioje busenoje zmones guli savaitemis, iki tol kol pradeda patys kvepuoti arba mirsta. Tai vadinkit ne korona virusu, bet agresyviu mirtingu virusiniu plauciu uzdegimu, labiau suprasite kas tai. Ar yra daug norinciu juo persirgti? Gal pagaliau uzsidarysit ir nustosit eiti is namu kad jo nepasigautumete. Ar uzteks ligoninese vietu ir plauciu vedinimo aparatu visiems nesilaikantiems karantino?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS