Auksines vestuves atšventę domeikaviškiai: laimė yra šeima | Diena.lt

AUKSINES VESTUVES ATŠVENTĘ DOMEIKAVIŠKIAI: LAIMĖ YRA ŠEIMA

  • 0

Rugpjūčio 24 d. Zitai ir Alfonsui Jurgaičiams buvo išskirtinė diena – jie šventė savo auksines vestuves.

Pora susipažino būdami studentais. Zita studijavo Kauno Medicinos instituto Gydomajame fakultete, o Alfonsas Kauno politechnikumo instituto Elektromechanikos fakultete.

Prieš 50 metų susituokę Zita ir Alfonsas nepaprastos asmenybės.  Z.Jurgaitienė 41 metus išdirbo Kauno klinikose. Po studijų pradėjo dirbti vaikų reanimacijoje, po to perėmė Vaikų poliklinikos vedėjos pareigas, taip pat buvo konsultacinės poliklinikos pediatrė. Vėliau dirbo Neišnešiotų naujagimių patologijos skyriaus vedėja. 30 metų išbuvo pediatrų draugijos iždininke, o šiuo metu yra pediatrų draugijos garbės narė.

A.Jurgaitis po instituto baigimo dirbo Kauno rajono MIS Bandomajame tarybiniame ūkyje vyriausiuoju energetiku. Vėliau perėjo į Tekstilės mokslinio tyrimo institutą laboratorijos ir buvo vedėju, po to tapo instituto vyriausiu inžinieriumi. Dar dirbdamas institute apsigynė technikos mokslų daktaro laipsnį ir įkūrė savo įmonę UAB „Alimba“.

Pasiteiravus Jurgaičių, kokia tokios ilgos ir sėkmingos santuokos paslaptis, jie buvo atviri: „Mūsų stiprybė buvo ir yra vienybė ir darna.  Patekęs į Zitos šeimą supratau, kad ją ypatingai stipria daro nuoširdumas, rūpestis ir pagarba vienas kitam,“ – pasakojo Alfonsas.

Mūsų stiprybė buvo ir yra vienybė ir darna.

Auksinės poros ypatingą dieną pasveikinti atvyko Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas ir Domeikavos seniūnė Lina Mišeikienė. Garbingai porai Savivaldybės vadovas linkėjo ilgaamžiškumo, toliau išlaikyti savo meilę ir pagarbą vienas kitam: „Kauno rajoną gausų ir garsų daro tokie žmonės kaip Jūs. Esate puikus pavyzdys kaip kurti draugystę, šeimą, burti bendruomenes,“ – kalbėjo meras.

Sutuoktiniai užaugino vieną sūnų, o Lietuvai padovanojo gydytoją – Joną Jurgaitį – kuris šiuo metu dirba Klaipėdos universitetinėje ligoninėje Chirurginio skyriaus vedėju. Auksines vestuves atšokusi pora džiaugiasi dvejomis anūkėmis. Beatričė šiais metais baigė gimnaziją ir ruošiasi studijoms, o mažoji Luknė džiaugiasi vaikyste – jai dar tik dveji metai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS