„Aukštųjų mokyklų mugėje 2023“ – dėmesys abiturientų svajonėms ir švietimo sistemos pokyčiams | Diena.lt

„AUKŠTŲJŲ MOKYKLŲ MUGĖJE 2023“ – DĖMESYS ABITURIENTŲ SVAJONĖMS IR ŠVIETIMO SISTEMOS POKYČIAMS

  • 4

Sausio 19-tąją Kauno „Žalgirio“ arenoje ir vėl šurmuliuos jau 20-oji „Aukštųjų mokyklų mugė 2023“. Kaip ir kiekvienais metais, po didžiausios šalies arenos stogu abiturientams ir jaunesnių klasių mokiniams prisistatys visos Lietuvos aukštosios mokyklos, regiono profesinio mokymo įstaigos, o jas atstovaujantys patyrę darbuotojai ir studentai bei jų vadovai, švietimo ekspertai ir Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos vadovai abiturientams ir jaunesniems mokiniams, jų tėvams, mokytojams atsakys į rūpimus klausimus, nušvies geidžiamos karjeros kelius.

Šiame nemokamame renginyje netrūks ir kiekvienam aukštuoju mokslu ar profesiniu mokymu besidominčiam jaunuoliui aktualių pranešimų, diskusijų ir praktinių seminarų. Tikimasi, kad daugiausiai lankytojų dėmesio sulauks Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos organizuojama vieša diskusija apie tai, ką būtina žinoti dabartiniams abiturientams apie galimą studijų pasirinkimą, taip pat esamiems dešimtokams apie jų laukiančius ugdymo pokyčius.

Susirinkusiuosius į renginį sveikins švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė. Ministrė dalyvaus ir pirmojoje viešojoje diskusijoje – 10.15 val. – „Ką svarbu žinoti dabartiniams dešimtokams apie brandos egzaminų pokyčius“.

Mugės centre – patarimai karjerai ir aukštųjų mokyklų naujienos

„Kiekvieno jauno žmogaus gyvenime studijų krypties ir aukštosios mokyklos pasirinkimas – tai užduotis, pareikalaujanti ne tik daug apmąstymų, bet ir kupina dvejonių. „Aukštųjų mokyklų mugės“ tikslas – šias dvejones išsklaidyti ir suteikti visą reikalingą informaciją bei atsakymus į moksleiviams kylančius klausimus. Kitaip tariant, padaryti viską, kad jaunuolio sprendimas būtų paprastas ir aiškus“, – įsitikinęs renginį organizuojančios UAB „Ekspozicijų centras“ generalinis direktorius Erikas Piskunovas.

20-ąjį kartą Kaune UAB „Ekspozicijų centras“, Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacijos bendrajam priėmimui organizuoti (LAMA BPO) ir Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos rengiamoje mugėje lankytojų lauks daugiau kaip trys dešimtys universitetų, kolegijų, profesinio mokymo įstaigų, kitų švietimo institucijų ar projektų iniciatorių iš visos Lietuvos.

Renginyje bus galima sutikti visus Lietuvos didžiuosius universitetus, šiais metais būsimiesiems studentams pristatančius ne tik platų spektrą sėkmingiausių ir populiariausių studijų programų, bet ir naujas arba atnaujintas programas. Šalies kolegijos mugėje pasirengusios pristatyti tiek studijas, tiek jų išugdomų gebėjimų įvairovę, kompetencijas, ypatingai vertinamas šiandieninėje darbo rinkoje. Profesinio mokymo įstaigos jaunuolius pakvies susipažinti su profesinio mokymo programomis, savo pomėgius ir talentus paversti ateities karjera.

Organizatorių nuotr.

Renginiai – įkvepiantys pasakojimai apie studijas, naudingi patarimai ir karjeros sėkmės istorijos

Greta pokalbių ir konsultacijų stenduose pagrindinėje „Žalgirio“ arenos salėje, mugės lankytojų lauks ir naudingi bei įkvepiantys renginiai bei diskusijos: amfiteatre, renginių zonoje ir VIP salėje. Renginį pradės „Žalgirio“ arenos Amfiteatre vyksianti diskusija „Ką svarbu žinoti dabartiniams dešimtokams apie brandos egzaminų pokyčius“ bei pokalbis būsimiems abiturientams itin aktuali tema – „Visi keliai atviri. Kurį pasirinkti? Atsakymai į svarbiausius abiturientų klausimus“. Diskusijoje vertingų įžvalgų ir patarimų išsakys Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos atstovai, brandos egzaminus organizuojančios Nacionalinės švietimo agentūros, Valstybinio studijų fondo, studentų, verslo atstovai.

Mugei įsibėgėjus, nuo 11 val. Renginių zonoje ir nuo 12 val. – Amfiteatre – mugės lankytojai bus kviečiami pasiklausyti universitetų, kolegijų, profesinių mokyklų skaitomų motyvacinių pranešimų ir karjeros sėkmės istorijų. Savo pranešimuose, dėstytojai ir studentai daugiau papasakos apie karjerą, studijų kryptis, studijų pasirinkimo reikšmę ateities karjerai, papildomas galimybes ir progas, kurias sukuria studijos ir profesinis mokymas. Visą mugės dieną, visose trijose renginių zonose, pasiklausyti bus galima net 20-ties įtraukiančių pranešimų.

Nemokamo renginio „Aukštųjų mokyklų mugė 2023“ startas „Žalgirio“ arenoje – sausio 19-tąją, ketvirtadienį. Durys atveriamos 10 val., o lankytojų mugės dalyviai lauks iki 16 val.

Apsilankyti mugėje kviečiami visi šalies moksleiviai, jų tėvai, mokytojai ir kiti aukštuoju mokslu bei profesiniu mokymu besidomintys žmonės.

Daugiau informacijos: https://www.parodos.lt/parodos/aukstuju-mokyklu-muge-2022/

GALERIJA

  • „Aukštųjų mokyklų mugėje 2023“ – dėmesys abiturientų svajonėms ir švietimo sistemos pokyčiams
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Tomukui

taigi nereikia pasakorių klausyti - Akropolis kitapus Žalgirio arenos :))))))

Dešimtokas

O kada ir kur bus renginys apie užsienio universitetus ir galimybes ten studijuoti? Kuo toliau nuo čia.

:)

Tai kad dabar ten vieni gėjau ir bobos.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS