Autobuso ir lengvojo automobilio vairuotojų konfliktas: liejosi keiksmai | Diena.lt

AUTOBUSO IR LENGVOJO AUTOMOBILIO VAIRUOTOJŲ KONFLIKTAS: LIEJOSI KEIKSMAI

Vakar feisbuko grupėje „Reidas“ įdėtas netikėtas vaizdo įrašas atskleidė viešojo transporto vairuotojų kasdienybę.

Nufilmuota, kaip Kęstučio g. aiškinasi lengvojo automobilio ir 6-ojo maršruto autobuso vairuotojas.

Aiškinimuisi pasitelkti ir keiksmažodžiai.

„Kauno autobusų“ paprašėme komentaro, dėl ko kilo incidentas ir emocijų pliūpsnis. 

„Norime informuoti, kad socialiniuose tinkluose patalpintas vaizdo įrašas – tik dalis įvykusio incidento. Peržiūrėjus vaizdo įrašus, kurie užfiksuoti autobuso vaizdo stebėjimo kameromis, matyti, kad lengvosios transporto priemonės vairuotojas atlikęs staigų manevrą ir išvažiavęs į A juostą sukėlė avaringą situaciją. Siekiant išvengti susidūrimo, autobuso vairuotojas buvo priverstas staigiai sustabdyti transporto priemonę“, – nurodė „Kauno autobusų“ atstovė Greta Makūnaitė.

Anot bendrovės, abiem transporto priemonėms greta sustojus degant raudonam šviesoforo signalui, autobuso vairuotojas bandė perspėti lengvojo automobilio vairuotoją, kad toks rizikingas manevras nėra tinkamas ir tai kelia pavojų ne tik kitiems eismo dalyviams, bet ir keleiviams.

„Lengvojo automobilio vairuotojas su šia pastaba nesutiko ir sustojęs prie artimiausios stotelės, pradėjo autobuso vairuotoją filmuoti. Toks provokuojantis lengvojo automobilio vairuotojo elgesys autobuso vairuotoją papiktino ir apimtas emocijų, jis išlipo iš autobuso paklausti, kodėl lengvojo automobilio vairuotojas jį filmuoja“, – teigė G. Makūnaitė.

Atsiprašome visuomenės dėl vairuotojo emocionalaus ir impulsyvaus elgesio, netinkamos leksikos.

Autobuso vairuotojui, tęsė atstovė, pradėjus eiti link lengvojo automobilio vairuotojo, pastarasis pradėjo bėgti ir nedelsiant sėdo į savo transporto priemonę.

„Atsiprašome visuomenės dėl vairuotojo emocionalaus ir impulsyvaus elgesio, netinkamos leksikos. Patikiname, kad pokalbis su vairuotoju dėl tokių situacijų sprendimo ir tinkamo emocijų valdymo įvyko. Dėsime pastangas, kad tokie incidentai nepasikartotų ateityje“, – žadėjo G. Makūnaitė.

„Kauno autobusai“ prašo visų eismo dalyvių supratingumo – viešasis transportas veža kelias dešimtis keleivių, todėl bet koks neatsakingas eismo dalyvių manevras gali sukelti pavojų jų sveikatai.

Rašyti komentarą
Komentarai (30)

Taigi

Dažnai važinėju autobusais, tai tenka matyt kaip įžūliai elgiasi kai kurie lengvų mašinų vairuotojai, kai autobusui reik staigiai stabdyt, bet keleiviai tai mato ir supranta vairuotoją,kartas ir apsibrozdini., turėtų atsakyt tie žiopliai, nes autobusu važiuoja daug keleivių ir tada lauk bėdos.

Kodėl vieni gali filmuoti

o jei kiti filmuoja cia aš apie mažo automobiliuko vairuotoją tai jau negerai.

nesuprantu

Kodėl reikėjo dėti šitą rašliavą į laikraštį? Visai suprastėjot.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS