Automobilių meistras iš Ramučių sulaukė pasaulinės šlovės | Diena.lt

AUTOMOBILIŲ MEISTRAS IŠ RAMUČIŲ SULAUKĖ PASAULINĖS ŠLOVĖS

  • 2

Ramučiuose (Kauno r.) gyvenančiam automobilių kėbulų meninio lyginimo (PDR) meistrui Kazimierui Stankevičiui Orlando mieste (JAV) vykusioje „Mobile Tech Expo“ parodoje įteiktas apdovanojimas už viso gyvenimo nuopelnus („Lifetime Achievement Award“).

Šis prizas yra laikomas aukščiausiu profesinės veiklos įvertinimu pasaulyje.

Sausio 23-25 dienomis Orlande vyko Tarptautinis aukščiausių įgūdžių tobulinimo seminaras (PDR College Advanced skills seminar). K. Stankevičius, kartu su dar dviem žymiausiais šios srities specialistais vedė mokymus šimtams automobilių meistrų iš įvairių pasaulio šalių.

Vėliau tris dienas truko tarptautinė „Mobile Tech Expo“ paroda, kurioje buvo pristatyti su automobilių pramone susiję naujausi įrankiai, aksesuarai, technikos naujovės.

„Esu pavargęs, bet laimingas, galėdamas garsinti mūsų mažą Lietuvą. Pirmą kartą gyvenime braukiau džiaugsmo ašaras“, - prisipažino K. Stankevičius. Susijaudinimo neslėpė ir parodoje dalyvavę Kazimiero mokiniai.

Lietuvis yra įkūręs įmonę „Stanliner“, apie kurią sklinda legendos visame pasaulyje. Meistras tiesina automobilių kėbulus meniškai, nepažeisdamas originalaus dažų sluoksnio.

Kaz metodai ir sukurti įrankiai yra neįtikėtini. Tai – tikras šios srities burtininkas.

Pas Kazimierą į Ramučius atvyksta mokiniai iš Japonijos, Kanados, Australijos, Vokietijos, Naujosios Zelandijos, Pietų Afrikos, Rusijos. Čia įkurtame mokymų centre atlikę praktiką ir išlaikę kvalifikacijos egzaminus, jie gauna sertifikatą, patvirtinantį, kad yra aukščiausios klasės specialistai.

„Kaz metodai ir sukurti įrankiai yra neįtikėtini. Tai – tikras šios srities burtininkas“, - taip apie Kazimierą rašoma „PDR College Advanced skills seminar“ interneto svetainėje.

Savo mokiniams K. Stankevičius dovanoja ir drabužių komplektą su Lietuvos simbolika. „Visada buvau ir liksiu Lietuvos patriotas, todėl džiaugiuosi, kad mano mokiniai visame pasaulyje dirba su lietuviškais įrankiais“, - tvirtino K. Stankevičius.

Šiuo metu meistras automobilius lygina tik išskirtiniams klientams. Svarbiausias jo darbas – unikalių įrankių gamyba.

GALERIJA

  • Automobilių meistras iš Ramučių sulaukė pasaulinės šlovės
Kauno rajono savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

rita

Kazimieras yra tikras magas, neabejotinai geriausias savo srities specialistas. Tokius žmones reikia dėti ant žurnalų viršelių, o ne zvonkes ir jegelavičiūtes.

Alis Petkus...

Pagarba talentingiems žmonėms...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS