Automobilių sporto veteranai varžėsi slalomo varžybose | Diena.lt

AUTOMOBILIŲ SPORTO VETERANAI VARŽĖSI SLALOMO VARŽYBOSE

  • 2

Balandžio 12 d. Akademijoje, aikštelėse prie Vytauto Didžiojo universiteto Žemės ūkio akademijos, tradiciniame velykiniame automobilių sporto veteranų slalome varžėsi automobilių sporto veteranai.

Pasveikinti veteranų atvyko Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas. „Jau 50 metų jūs renkatės į slalomo varžybas. Esate puikus pavyzdys kitoms federacijoms ir sporto šakų atstovams, kaip galima suburti žmones, išlaikyti tradicijas, formuoti pagarbos jausmą. Sveikinu visus dalyvius ir linkiu sėkmingų startų, gražaus bendravimo“, – linkėjo meras.

Lietuvos automobilių sporto federacijos prezidentas Egidijus Janavičius džiaugėsi, kad kasmet į šias veteranų slalomo varžybas susirenka vis daugiau jaunimo, o veteranai su jais noriai dalijasi savo patirtimi.

Tradiciškai prieš prasidedant varžyboms buvo pasveikinti 2023 m. sezono bendrų rezultatų nugalėtojai ir garbingus jubiliejus švenčiantys vairuotojai.

Velykinio slalomo trasą šįmet išbandė visų trijų Baltijos šalių ir už savo laisvę kovojančios Ukrainos atstovai. Šiemet svečiams varžybų organizatoriai suteikė automobilių, kuriais jie lenktyniavo geriausiais karjeros metais ir su jais pasiekė įspūdingų laimėjimų.

Slalome debiutavo nauja automobilių klasė – elektromobiliai.

Tapo gražia tradicija, kad veteranai slalomo varžybose kovoja ir dėl buvusių draugų, su kuriais jiems teko ginti komandos garbę daugelyje šalies ir ne tik trasų, atminimo taurių.

Velykinio slalomo dalyvių ir žiūrovų dėmesį patraukė ir retas tokiose lenktynėse, tikrai neeilinis automobilis. Tai 1978 m. gamybos „SAAB 96 V4“. Tas pats, su kuriuo Tado Vitkevičiaus ir Felikso Krivickio duetas prieš porą mėnesių startavo ir sėkmingai finišavo garsiajame Monte Karlo istorinių automobilių ralyje.

Šias slalomo varžybas kasmet rengia Tarptautinė automobilių sporto veteranų asociacija.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Klausimas

Kovojama prieš gamtos taršą,gąsdinama,kad bus tikrinami automobiliai kelyje,o tokiose varžybose automobiliai važiuoja be degalų?

Kokios varžybos

Be nugalėtojų. Turbūt žurnalistas, bijodamas pažeisti nugalėtojų privatumą, nutarė nerizikuoti ir neatskleisti jų tapatybės!?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS