Aviacijos muziejus rengs ekspozicijas apie skrydžių aptarnavimą | Diena.lt

AVIACIJOS MUZIEJUS RENGS EKSPOZICIJAS APIE SKRYDŽIŲ APTARNAVIMĄ

Kaune įsikūręs Lietuvos aviacijos muziejus, perėmęs iš Lietuvos oro uostų nebereikalingą įrangą, planuoja supažindinti lankytojus su skrydžių aptarnavimu.

„Lietuvos aviacijos muziejus planuoja tiek būsimosiose ekspozicijose, tiek ir edukacinėse programose plėsti aviacijos suvokimo ribas. Iki šiol muziejuje vyrauja eksponatai ir naratyvai, susiję su skraidančiais aparatais, tačiau norime, kad mūsų lankytojai, moksleiviai ir kiti edukacijų dalyviai suvoktų skrydžio aptarnavimo kompleksiškumą“, – BNS sakė muziejaus direktorius Mindaugas Kavaliauskas.

Pasak jo, naujos ekspozicijos planuojamos 2023 metais, tačiau iš oro uostų perimtas priemones pritaikyti tikimasi anksčiau.

„Nors negalime dalintis išsamia informacija, tikimės nudžiuginti muziejaus lankytojus jau artimu metu“, – teigė jis.

Vyriausybė šią savaitę pritarė, kad muziejui būtų perduodami nebereikalingi keleivių bagažo patikros įrenginiai, keleivių laiptai, taip pat suolai, keleivių įsodinimo registracijos stalas, pasų kontrolės būdelė ir stalas.

„Planuojama įrengti nedidelę ekspoziciją ir iš dalies atkurti laukimo salę ir patikros erdvę, kurios primintų apie iki 1987 metų Kaune veikusį S. Dariaus ir S. Girėno oro uostą (muziejus yra įsikūręs šio oro uosto buvusiame terminale)“, – rašo jo rengėjai.

Kaip teigiama sprendime, įranga bus naudojama edukaciniams užsiėmimams ir lankytojų supažindinimui su civilinių oro uostų istorija.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Aviatorius

Gerbiami Aleksoto (prie S. Dariaus ir S. Girėno aerodromo gyvenantys) gyventojai, pirma, straipsnyje kalbama apie LIETUVOS AVIACIJOS MUZIEJŲ, tad įtakos skraidymams jis nedaro. Antra, aerodromas įkurtas 1915 m., tad jei Jūs gyvenate nuo 1910 m. (Jūms pagarba, nes esate seniausias lietuvis ;) ), o jei pirkote namą ar sklypą po 1915m., tai reikėjo žiūrėti kur perkate. Jei pirkote nepatys - paduokite į teismą nt agentą, kad Jus "išdūrė", nepasakydamas visos tiesos. Sėkmės

Motyvacija???

Lektuvas ne kyla

Mindaugas

Nemaišykime dviejų dalykų - aerodromo ir Lietuvos aviacijos muziejaus!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS