Kaunietis – po dviejų kaimynų, sirgusių COVID-19, mirties: matau vyresnių žmonių neatsakingumą | Diena.lt

KAUNIETIS – PO DVIEJŲ KAIMYNŲ, SIRGUSIŲ COVID-19, MIRTIES: MATAU VYRESNIŲ ŽMONIŲ NEATSAKINGUMĄ

Kaunietis Algimantas Bakas, išgarsėjęs kaip legendinės senbernarės Bitės šeimininkas, šįkart į redakciją kreipėsi dėl gyvenimiškų aktualijų, susijusių su pandemija.

Vyrą pribloškė žinia, kad sirgdamas COVID-19 mirė jau antras jo kaimynas. Antrasis – šįryt. „Name per savaitę – dvi mirtys. Pasitvirtino korona“, – kalbėjo A. Bakas.

Abu velioniai, kaip jis pasakojo, gyveno toje pačioje  penkiaaukščio, esančio Savanorių prospekte, laiptinėje, kurioje gyvena ir jis pats.

Toje laiptinėje koronavirusu šiuo metu gyvena užsikrėtę dar trys žmonės iš dviejų butų. Vyro žiniomis, skaičiuojant nuo pirmosios bangos iš viso septyni laiptinės gyventojai yra sulaukę  COVID-19 diagnozės.

Algimantas Bakas/Andriaus Aleksandravičiaus nuotr.

Šiandien bus dezinfekuojama laiptinė, tačiau tai nemalšina kauniečio nerimo.

Pasak jo, trūksta žmonių sąmoningumo. „Noriu atkreipti dėmesį. Raginu, kad vyresni žmonės, jeigu apie save negalvoja, tai nors apie jaunesnę kartą pagalvotų. Aš irgi jau prie vyresnių kartos, bet saugojuosi. Nevaikštau niekur, nebent, jei tik labai reikia“, – teigė A. Bakas. 

Pasitikslinome, ką jis turi omenyje ragindamas pagalvoti apie jaunesnę kartą. „Taip, kad jų neužkrėstų. Va dabar važiuoju troleibusu. Žiūriu jame ta vyresnioji karta važiuoja su kaukėm, bet atidengtom nosim. Kai važiavau į priekį – buvo tas pats“, – atkreipęs dėmesį, kad nemažai vyresnių žmonių neteisingai dėvi kaukes, pasakojo pašnekovas.

Mirę kaimynai buvo A. Bako geri draugai. „Staigiai mirus draugui, su kuriuo jis artimai bendravo, kaimynai ir aš jam esame sakę, kad nevaikščiotų, nes ir pats gali būti užsikrėtęs. Jis neklausė. O po to staigiai suklupo. Aišku, jam 82 metai, bet anksčiau jautėsi gerai, tvarkydavo kiemą, buvo aktyvus. Šiandien sužinojau, kad mirė“, – susijaudinęs pasakojo A. Bakas, su kaimynu per atstumą bendravęs dar vakar.

Žiūriu jame ta vyresnioji karta važiuoja su kaukėm, bet atidengtom nosim.

Kaunietis atnešė ir per duris jam padavė maisto. Kaimynas A. Bakui vėliau sakė, kad buvo nelabai skanu, nors iš tiesų pagaminta buvo skaniai. Kaunietis mano, kad kaimynas jau nebejautė skonio, kvapo, o tai yra COVID-19 simptomai.   

Užvakar jis šiam kaimynui kvietė greitąją medicinos pagalbą, nes pastebėjo, kad ėmė prastai jaustis, pakilo temperatūra. „Jis aiškino, kad tiesiog peršalo prie mašinos. Bet mačiau, kad gali būti kažkas rimčiau, todėl kviečiau greitąją medicinos pagalbą“, – aiškino A. Bakas. 

Šio daugiabučio namo savininkų bendrijos pirmininkas patvirtino, kad vienoje laiptinėje užfiksuotos dvi mirtys sirgusiųjų COVID-19, jie bendravo tarpusavyje. Kiek namo gyventojų serga, jis neįvardijo: tikslų skaičių sunku pasakyti, ne visi pasisako.

Rašyti komentarą
Komentarai (30)

Žilvinas Ručys

ant savanorių maisto parduotuvių galima klijuoti plakatus : čia lankėsi covid mire asmenys , bet apie tai nuo jūsų nuslėpė

Bobute

Oi kiek jaunimelio vaiksto visiskai be kaukiu ir kysanciom nosim...ko gero nei kiek nemaziau nei vyresnio amziaus zmoniu...taip kad nevarykit vien ant senu zmoniu...juk ir sveikata jau ne ta...Man 75, bent karta per savaite einu i parduotuve, respiratoriu tikrai atsakingai nesioju, bet turiu stot kas keli zingsniai ikvept oro, bijau, kad neatlaikys sirdis...Ir ka daryt, ponai senu zmoniu teisejai...

Gyv.

Sitie kvaili seniai elgiasu kaip beprociai.Pas mus laiptinėse vis trinasi pirmo aukšto gyventojos,nepaiso kad karantinas vaikšto po visur o sugrįžusios po laiptinė duodasi,neužtenka vietos bute. Ir kaip su tokiom susikalbėti, tokie žmonės jau su pažeistą psichiką.Priemonių nėra kaip pamokyti .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS