Batniavos seniūnija sieks sukurti patrauklią rekreacinę erdvę | Diena.lt

BATNIAVOS SENIŪNIJA SIEKS SUKURTI PATRAUKLIĄ REKREACINĘ ERDVĘ

  • 4

Batniavos seniūnijoje verda aktyvus visuomeninis gyvenimas, o vietos bendruomenė vis dažniau imasi iniciatyvų gražinti savo kraštą. Šįkart gyventojų tikslas – Batniavos tvenkinio Naujienos kaime perėmimas visuomenės poreikiams.

Šį sprendimą inicijavo seniūnija, o ketvirtadienį posėdžiavusi Kauno rajono savivaldybės taryba jam pritarė.

Seniūnijoje yra daug gražių gamtos kampelių. Tvenkinys – vienas iš jų. Tik jis yra apleistas, neprižiūrėtas. Kauno rajono savivaldybės taryba nusprendė kreiptis į Nacionalinę žemės tarnybą, kad valstybinis žemės sklypas būtų pripažintas būtinu visuomenės poreikiams ir įtrauktas į neprivatizuotinų žemės sklypų sąrašą.

Nereikalaujant didelių finansinių išteklių, tvenkinys galėtų būti pritaikytas vietos ir kaimyninių seniūnijų gyventojų aktyviam poilsiui ir rekreacijai.

Batniavos tvenkinys, kurio plotas – 1,23 ha, atsirado 1983 m., įrengus hidrotechninius statinius – Batniavos tvenkinio užtvanką, kuri nuosavybės teise priklauso valstybei, o patikėjimo teise yra valdoma Kauno rajono savivaldybės. Šiuo metu Batniavos tvenkinys yra nenaudojamas.

Visur aplink tvenkinį yra privati žemė. Anksčiau tų žemių savininkas prie tvenkinio buvo įrengęs užtvarą, todėl gyventojai negalėjo prie jo prieiti, tačiau įsikišus seniūnui, savininkas užtvarą pašalino.

Nereikalaujant didelių finansinių išteklių, tvenkinys galėtų būti pritaikytas vietos ir kaimyninių seniūnijų gyventojų aktyviam poilsiui ir rekreacijai.

Batniavos tvenkinys/Kauno rajono savivaldybės nuotr.

Šis vandens telkinys turi nemažai potencialo. Sukūrus tinkamas sąlygas, ateityje jis galėtų tapti išskirtine, patrauklia rekreacine vieta tiek vietos, tiek aplinkinių seniūnijų gyventojams.

„Seniūnija turi didelių planų dėl tvenkinio. Sutvarkius pakrantes, įrengus laisvalaikio praleidimo erdves, vandens telkinys taptų dar vienu traukos objektu gyventojams. Žmonės vasaros metu galėtų maudytis, žvejoti, čia būtų galima organizuoti ir renginius, suburti bendruomenes“, – teigė Batniavos seniūnas Šarūnas Pikelis.

GALERIJA

  • Batniavos seniūnija sieks sukurti patrauklią rekreacinę erdvę
Kauno rajono savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Cool

Mes gerbeme savo seniūną. Ačiū jam už viską ką padarė savo kraštui.

....

Visus kampus jis tvarko deja, čia jam neprikiši nieko

Ogi

Skuba susitvarkyti savo tėvoniją ....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS