Bėgikai atsisveikins su senuoju stadionu – kviečia į paskutinį renginį | Diena.lt

BĖGIKAI ATSISVEIKINS SU SENUOJU STADIONU – KVIEČIA Į PASKUTINĮ RENGINĮ

  • 4

Jau rugsėjo 2-ąją senasis S.Dariaus ir S.Girėno stadionas atsisveikins su bėgikais: legendinėje Kauno arenoje vyks paskutinis renginys prieš artėjančią grandiozinę rekonstrukciją – "Ąžuolyno bėgimas su RIDO".

Kviečia ir neįgaliuosius

Į Kauną jau plūsta Turkijos bendrovės, rekonstruosiančios stadioną, darbininkai. Planuojama, kad darbai prasidės rugsėjį.

"Daugumai žmonių stadionas kelia sentimentų, tad "Ąžuolyno bėgimas su RIDO" – paskutinė galimybė startuoti ir finišuoti šioje arenoje", – sakė bėgimą organizuojančio S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro vadovas Giedrius Bielskus.

"Ąžuolyno bėgimo su RIDO" išvakarėse, rugsėjo 1-ąją, stadione taip pat netrūks veiksmo. Į nemokamas treniruotes pakvies tradicinis "Sporto iššūkis", o renginio metu vyks net penkių skirtingų stilių treniruotės, kurias ves patyrę treneriai.

Renginių maratoną vainikuos jau 9-asis Ąžuolyno bėgimas. Šį kartą skaičius 9 – simbolinis.

"Rugsėjis – mokslų metų, naujų darbų pradžia. Lygiai taip pat ir mums – juk stadione prasidės dideli pokyčiai. Kita vertus, šiltuoju metų laiku bėgimo entuziastai nubėga daugiausia kilometrų. "Ąžuolyno bėgimas su RIDO" – proga įvertinti per vasarą padarytą pažangą", – teigė G.Bielskus.

Giedrius Bielskus/ ,,Gerda Photography“ nuotr.

Viena didžiausių šių metų naujienų – aktyvus neįgaliųjų įtraukimas į renginį.

"Daug kalbame apie neįgaliųjų integraciją, tačiau mažai darome. Jie – lygiaverčiai mūsų bendruomenės nariai, tačiau mes vis kažkaip norime atsiriboti. Tikiuosi, kad ši patirtis bus naudinga visiems ir taps tradicija", – tvirtino G.Bielskus.

Bus linksmų rungčių

"Ąžuolyno bėgimą su RIDO" sudarys kelios rungtys.

Nemokamai galima dalyvauti 3 km "For Fun", 400 m "Kauno dienos" šeimų ir 100 m "Vaikų" bėgimo varžybose. Nemokama ir bene linksmiausia rungtis – 100 m Žmonų nešimo lenktynės.

Startas senajame stadione bus paskutinis, bet ateityje mes sugrįšime ir į atnaujintąjį.

Simbolinį dalyvio mokestį, pasak organizatorių, turės susimokėti pasirinkusieji tik ilgesnes distancijas: "RIDO six pack" – 15 km , "Activus" – 10 km ir "Hummel" – 5 km.

Rugpjūčio 29-oji – paskutinė diena, kai bus galima užsiregistruoti internetu.

"Registracija bus galima ir renginio vietoje, tačiau internetu – kur kas patogiau. Jau tapo įprasta, kad tarp Ąžuolyno bėgimo dalyvių būna ir  profesionalių sportininkų, pavyzdžiui, olimpietis Remigijus Kančys. Šįkart dauguma rungčių – nemokamos, todėl kviečiame šeimas su vaikučiais sveikai ir aktyviai praleisti laiką", – sakė G.Bielskus.

Renginiai nesibaigs

Pirmą kartą S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro organizuojamų sporto renginių, o turbūt ir Lietuvos įvairių bėgimų istorijoje kartu su visais dalyviais rungsis su neįgalieji vežimėliuose. "Ąžuolyno bėgime su RIDO" jie galės dalyvauti nemokamai.

Neįgaliesiems siūloma rinktis "Hummel" 5 km distanciją, kuri jiems drieksis saugiais ir patogiais S.Dariaus ir S.Girėno stadiono bėgimo takais.

"Šiemet bėgimas bus ypatingas. Startas senajame stadione bus paskutinis, bet, jokios abejonės, ateityje mes sugrįšime ir į atnaujintąjį", – pabrėžė G.Bielskus.

Renginiai S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro prieigose nesibaigs net ir prasidėjus arenos rekonstrukcijai. Tęsis ir "Ąžuolyno bėgimo" tradicija – tiek pavasarį, tiek rudenį. Be to, bus organizuojamas ir Naujametis bėgimas.

Rugsėjo 7–8 d. paskutinę progą išbėgti ant senosios, tačiau puikios būklės S.Dariaus ir S.Girėno aikštės vejos turės ir mažieji futbolininkai – stadione vyksiančiose varžybose jėgas išmėgins keli šimtai vaikų iš visos Lietuvos.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Žaliakalnio pelėda

Užsičiaupkit jūs vieną kartą, "tvarteliniai". Jau nusibodot su savo amsėjimu. Jums aplamai reikia uždrausti vaikščioti rekonstruotomis Kauno gatvėmis ir parkais.

pypenas

Sukvieskit ir moteris iš po tilto su vežimėliais,kartu bus linksmiau sportuoti.........???????????????

:)

Jau susirakino?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS