Bus tvarkomas skveras Kauno Fredos miestelyje | Diena.lt

BUS TVARKOMAS SKVERAS KAUNO FREDOS MIESTELYJE

Kaune planuojama tvarkyti Europos prospekte esantį skverą. Tokiu būdu bus baigtos sutvarkyti Fredos miestelio prieigos ir sukurta vieša erdvė miestelio ir aplinkinių rajonų gyventojams, teigia savivaldybės atstovai.

Savivaldybės užsakymu Gedimino Jurevičiaus studijos parengtuose projektiniuose pasiūlymuose nurodoma, jog ketinama sutvarkyti tarp Europos prospekto, Vilties ir Gebenių gatvių esančią teritoriją ir joje įrengti atvirą rekreacinę zoną.

„Skveras bus tvarkomas, jame įrengiant takus ir mažosios architektūros elementus, vaikų ir jaunimo aktyvaus poilsio zonas, suformuojant miestiečiams atvirą rekreacinę zoną ir siekiant pagerinti Kauno miesto viešųjų erdvių infrastruktūrą“, – rašoma dokumentuose.

Anot projekto vadovo, studijos architekto Mato Jurevičiaus, tiksli investicijų suma bus žinoma parengus techninį projektą.

„Projektinių pasiūlymų stadijoje nežinome investicijų dydžio. Rengiant techninį projektą ir jį suderinus su savivaldybe, galėsime žinoti investicijos dydį“, - BNS teigė jis.

Savivaldybė nurodo, jog skveras bus tvarkomas bendrovės „Europos 4“ lėšomis.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Modeliuotojas

Fredos miestelis yra Dariaus ir Gireno aerodromo triukšmo zonoje. Statant-perkant nekilnojamą apie tai reikėjo tik pagalvoti ir nieko daugiau. Dariaus ir Girėno aerodrome yra KOP paieškos ir gelbėjimo postas, šiuo metu gelbėtojai vis dar naudoja ypač triukšmingą sraigtą Mi-8. Treniruojasi kuomet prasti orai, arba naktimis (geru oru matyt jau išmoko skristi :) ). Galima rašyti peticijas ir reikalauti kad ir šis postas būtų panaikintas (atidarytas 2016). Kariškių infrastruktūra naudojama donorų organų gabenimui, didelių gaisrų gesinimui, paieškai ir gelbejimui. Jeigu jos neliktų į Lietuvą tikriausiai nebūtų galima vykdyti ir civilinių-komercinių lainerių skrydžių, nes nebūtų kad atlikti paiešką ir gelbėjimą "didelio" nelaimės atveju. Ar tikrai šito siekia Fredos miestelis? ..

triukšmo mėgėjui

Labai keisti suinteresuotų skraidyti/triukšmauti komentarai. Tai gal tie keli privilegijuoti skrajūnai su savo kledarais turlėtų kraustytis, o ne siūlyti kraustytis visam rajonui. Toks nesubrendėlio atsakymas- aš noriu ir gana. Normaliam pasauly panašūs pasismaginimai virš galvų nevyksta

to pirmiausia triukšmas

tai lektuvai yra labai gerai - juk daina buvo: reikejo berniukams, ar jus ne berniukai buvote, ar padanges jau nebedomina? jei ne - kelkites i kaima, Lietuvoje pilna ramiu vietu: Ignalina, Varena, Moletai, Joniskis, Rokiskis, Zarasai, Jurbarkas, Skuodas - niekur tu lektuvu ten nera
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS