Chaosas vairavimo mokykloje: nei pinigų, nei pažymėjimo | Diena.lt

CHAOSAS VAIRAVIMO MOKYKLOJE: NEI PINIGŲ, NEI PAŽYMĖJIMO

Spalio mėnesį vairavimo mokyklą "teisės.lt" pradėję lankyti kauniečiai 2013-ųjų pabaigoje buvo palikti ant ledo – mokymo procesas nutrauktas, o vairuoti mokęsi žmonės baiminasi, kad neatgavę pinigų turės viską pradėti iš naujo.

Spalio mėnesį vairavimo mokyklą "teisės.lt" pradėję lankyti kauniečiai 2013-ųjų pabaigoje buvo palikti ant ledo – mokymo procesas nutrauktas, o vairuoti mokęsi žmonės baiminasi, kad neatgavę pinigų turės viską pradėti iš naujo.

Priminė miražą

"Išklausiau teorinius mokymus, išlaikiau mokyklinį egzaminą, bet nespėjau baigti praktinio vairavimo pamokų su instruktoriumi. Įstrigau, nes mokyklos veikla sustabdyta – durys užrakintos, instruktoriai nedirba. Niekas oficialiai neinformavo, kas vyksta ir ką daryti toliau", – skundėsi vairavimo mokyklos "teisės.lt" mokinys Remigijus (vardas ir pavardė redakcijai žinomi). Internete skelbiama, kad nuo 2006 m. veikiančią vairavimo mokyklą yra įkūrusi bendrovė "Saugus greitis", Kaune veikia trys šios mokyklos filialai.

Į redakciją kreipęsis Remigijus pasakojo sutartį su vairavimo mokykla sudaręs spalio pabaigoje kartu su kitais tokiais pat mokytis vairuoti norinčiais kauniečiais. Buvo suburta apie 15 žmonių grupė. Remigijus už kursus sumokėjo 850 litų, tačiau kol kas visų žadėtų paslaugų negavo ir nežino, ar gaus.

"Visai atsitiktinai sužinojau, kad mokykla neveikia. Galiausiai ir instruktorius pasakė nebegalintis tęsti praktinio vairavimo pamokų, nes nebeturi tam reikalingo automobilio", – apie keblią padėtį pasakojo vaikinas. Anot jo, bendrovės skelbiamais telefonais prisiskambinti nepavyksta. Iki gruodžio pradžios vairavimo mokyklai vadovavusi moteris nebedirba. Pasak Remigijaus, kai kuriems vairavimo mokyklos mokiniams pavyko susisiekti su visus įgaliojimus perėmusiu naujuoju vadovu Regimantu Zieniumi.

"Likimo draugai sakė, kad jis į kalbas nesileidžia ir liepia kreiptis į teisininką. Nežinau, kuo čia dėtas teisininkas. Blogiausia, kad visa informacija keliauja iš lūpų į lūpas, bet nieko nežinome oficialiai", – apgailestavo vaikinas.

Nori tęsti mokslus

Vairuotojo pažymėjimą norintis turėti Remigijus viliasi atgauti likusius pinigus ir nori gauti kokį nors dokumentą, patvirtinantį, kad šioje vairavimo mokykloje išlaikė mokyklinį egzaminą. "Kitu atveju reikės viską pradėti nuo nulio – vėl klausyti teoriją, laikyti mokyklinį egzaminą. Ir visa tai vėl kainuos nemažai pinigų", – skėstelėjo rankomis jaunas vyras.

Anot jo, panašioje situacijoje yra atsidūrę ir daugiau kauniečių: vieni buvo pažengę toliau, kiti dar nebuvo išlaikę mokyklinio egzamino, tačiau tęsti mokslų negali dėl sustabdytos mokyklos veiklos ir nežinios. Naujos mokinių grupės buvo suformuotos ir vėliau.

Žurnalistai patys įsitikino, kad vairavimo mokyklos filialo veikla sutrikusi. K.Donelaičio gatvėje esančio filialo durys užrakintos, šalia kabo skelbimas, informuojantis, kad mokykla nedirbs iki sausio 6 d. Nurodytu telefonu niekas neatsiliepia arba jis būna išjungtas. Su įmonės darbuotojais ar vadovais nepavyko susisiekti ir internete skelbiamasi telefonų numeriais.

Laikinai atidėjo darbą

"Šiuo metu vyksta inventorizacija. Aš tik periminėju medžiagą, negaliu nieko komentuoti", – į kalbas telefonu nesileido mokyklos vadovas R.Zienius. Jis pasiūlė susisiekti su bendrovės teisininku, galinčiu pakomentuoti situaciją.

"Mokykla veikia, tik yra nušalinta vadovė ir administratorė dėl neteisingų ir neatitinkančių įstatymų finansinių operacijų. Atliekamas patikrinimas, ir galbūt bus pradėtas ikiteisminis tyrimas. Pasirinktas toks šventinis laikotarpis, kad mažiausiai žalos būtų padaryta įmonei", – dėstė bendrovės teisininku prisistatęs Deimintas Rauluševičius. Anot jo, dauguma mokinių tikrai informuoti apie situaciją tiek SMS žinutėmis, tiek elektroniniu paštu.

Pasiteiravus, kas siūloma mokslus pradėjusiems, bet jų dar nebaigusiems vairavimo mokyklos mokiniams, D.Rauluševičius nieko konkretaus neatsakė. "Nesuprantu jūsų klausimo, jeigu niekas nenutrūksta. Yra tarpšventinis laikotarpis ir įmonė laikinai atidėjo paskaitas. Tie mokiniai nieko nepraranda", – tikino teisininkas. Jis labai nustebo, kad neįmanoma prisiskambinti viešai skelbiamais telefonais, o paskui pažadėjo pakeisti numerius.

Pasak D.Rauluševičiaus, mokiniai gali kreiptis į mokyklos filialą Taikos pr. ir viską išsiaiškinti. Neoficialios informacijos apie galbūt konfiskuotus automobilius ir nebedirbančius instruktorius vairavimo mokyklos teisininkas nei patvirtino, nei paneigė. "Kodėl tie mokiniai nesikreipė niekur anksčiau, jeigu matė, kokia čia netvarka? Kažkodėl, kai ateina naujas vadovas, atranda tam tikrų nusikalstamų veikų ir nori atlikti auditą, tada jau mokiniams kažkokia žala", – pyktelėjo vairavimo mokyklos teisininkas.

Jo teigimu, panorusieji galėjo nutraukti sutartis ir susigrąžinti pinigus – toks atvejis buvo tik vienas. "Tie, kurie nori tęsti, geranoriškai sutiko pasilikti. Mokykla yra moki, visos sutartys yra vykdomos, tik nepadarykite žalos, nes žala jau padaryta buvusios vadovės ir administratorės. Tai vidinės problemos", – tikino D.Rauluševičius.

GALERIJA

  • Chaosas vairavimo mokykloje: nei pinigų, nei pažymėjimo
  • Chaosas vairavimo mokykloje: nei pinigų, nei pažymėjimo
Justino Lekavičiaus nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (59)

andra

Gal zinote naujienu ?

andra

zmones,ar yra naujienu apie byla ?Ar gavo bausme?

kursantui

Nuvertinai Regimantą Zienių, jo įsteigtoje VŠĮ Alavesta jis sugeba vienas laidojimo procedūras vykdyti, o UAB Alvesta apskritai be darbuotojų.Antgamtinės jėgos turbūt ten veikia.Reiktų atitinkamoms įstaigoms pasidomėt tokiomis žmogaus supergaliomis.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS