COVID-19 situacija Kaune: praėjusią parą – daugiau pasveiko nei susirgo | Diena.lt

COVID-19 SITUACIJA KAUNE: PRAĖJUSIĄ PARĄ – DAUGIAU PASVEIKO NEI SUSIRGO

Kauno miesto savivaldybės antradienį paskelbtais duomenimis, medikai pasveikusiais nuo COVID-19 infekcijos jau pripažino iš viso 4490 gyventojų (300 daugiau nei ankstesnę parą).

Šiuo metu koronaviruso liga serga 6195 kauniečiai. Tačiau 99-ių gyventojų gyvybes pasiglemžė klastingas mirtinas virusas. Dar 33 infekuoti miesto žmonės mirė dėl kitų ligų.

Iš viso Kaune jau nustatyta 10 817 koronaviruso atvejų. Pirmadienį, primena ELTA, jų būta 193 mažiau. Per 14 dienų priskaičiuotų naujų koronaviruso infekcijos atvejų skaičius mieste padidėjo iki 1396,5 – 100 tūkstančių gyventojų, ir Kaunas pagal šį sergamumo rodiklį (pradedant didžiausiu) sudarytame Lietuvos savivaldybių sąraše dabar užima 10 vietą.

Kauno rajono savivaldybė minėtame sąraše, naujausiais Statistikos departamento duomenimis, šiuo metu 11-ta (jos teritorijoje per paskutines 2 savaites registruota 1388,7 atv. 100 tūkst. gyventojų). Rajone šiuo metu serga 2201 gyventojas, patvirtintų COVID-19 atvejų – 3558.

Sergamumas koronaviruso infekcija per pastarąją parą paaugo ir Vilniaus regione. Savivaldybių sąraše Vilniaus rajonas, kaip skelbiama antradienį, 18-tas (1271,1 atv.), tačiau sostinė, tebeliekanti sąrašo ketvirtajame dešimtuke, jaučiasi saugiau. Vilniaus miesto savivaldybė tarp visų 60 šalies savivaldybių dabar – 36-ta (per 14 pastarųjų parų čia fiksuota 1005,3 atv. 100 tūkst. gyventojų).

Lietuvoje per 2 pastarąsias savaites, kaip jau pranešė ELTA, naujų užsikrėtimo koronavirusu atvejų nustatyta 1214,7 – 100 tūkst. gyventojų. COVID-19 aukų šalyje jau priskaičiuota 863, dar 423 infekuoti žmonės mirė dėl kitų priežasčių. Naujų užsikrėtimo atvejų praėjusią parą registruota 1432 (atitinkamą praėjusios savaitės parą – 1392). Dienos atvejų pokytis – 2,9 proc.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro specialistai nustatė, kad daugiausiai naujų COVID-19 atvejų pirmadienį buvo registruota Vilniaus (439) bei Kauno (296) apskrityse. Pastarojoje praėjusią parą nuo infekcijos mirė 8 žmonės. Tai – daugiausia iš visų šalyje registruoto rekordinio (38) paros mirčių skaičiaus.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

na

šiandien žiūrėjau per Liet. ryto televiziją, kalbėjo kunigas ir psichologas...jei visi taip elgtusi, kaip tie du žmonės Lietuvoje būtų tvsrka. Pirmiausia apie pirmą bangą, kurios praktiškai nebuvo...antra labai teisingai pasakė didžiulis žmonių gąsdinimas, tik atėjus į valdžią...greiti sprendimai, kaip ir anksčiau...anksčiau naktiniai sprendimai. Ir toliau žmonės gąsdinami...tų susirgusių keli, pripaišoma...ir keliama chaosa. Kažkas rimtai šiuo klausimu turėtų užsiimti...nuo širdies ligų 1000 žmonių negu pernai..kaip ir kunigas kaip ir psichologas sakė lieka padėkoti privačių klinigų gydytojams, kurie neliko abejingi žmonėms...privačiose medikai dirbo negalvodami apie kovidus ir sveiki. Išpūstas burbulas baisinis...laukiu ir tikrai šiuo atveju STT turėtų pradėti tyrimą.

faktas

daugumai ši liga nepavojinga, tam manau didžioji dalis namuose sirgo kaip paprastu gripu ir tiek, tik nedaugeliui ši liga mirtina

Anonimas

Tai kiek iš tų pasveikusių gulėjo ligoninėje ? Ar visi namie paracetamoliu gydėsi?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS