COVID-19 susirgę kauniečiai gali būti gydomi ir Kulautuvoje | Diena.lt

COVID-19 SUSIRGĘ KAUNIEČIAI GALI BŪTI GYDOMI IR KULAUTUVOJE

Jau pirmosios koronaviruso bangos metu Kauno rajono kurortinėje vietovėje – Kulautuvoje, buvusiame vaikų tuberkuliozės ligoninės-sanatorijos pastate, įrengta keli šimtai vietų lengvesnės formos šia liga sergantiems pacientams. Kol kas šių patalpų neprireikė naudoti, tačiau jei Kauno miesto ligoninėse pritrūktų vietų kovidiniams pacientams, juos būtų galima gydyti ir Kulautuvoje.

Tai naujienų agentūrai ELTA patvirtino Kauno miesto savivaldybės Ekstremalių situacijų operacijų centro vadovas Paulius Keras.

„Laikinosios pagalbos centras šiuo metu yra parengtas hospitalizuoti lengvos formos koronavirusu sergančius pacientus. Patalpos sutvarkytos, pritaikytos infekcinėms ligoms gydyti. Čia sumontuotos specialios pertvaros, vadinamieji šliuzai, įdiegta elektroninių kortelių sistema, įrengtos palatos, procedūriniai kabinetai ir kitos darbuotojų zonos. Taip pat nupirktos modernios ligoninės lovos ir kiti baldai. Dalį jų kaip paramą miestui dar per pirmąją COVID-19 bangą pateikė didžiausias baldų gamintojas šalyje – SBA koncernas“, – priminė P. Keras.

ELTA yra skelbusi, kad pastaruosius trejus metus nenaudota, iki pandemijos Respublikinei Kauno ligoninei priklausiusios gydymo įstaigos teritorija Kauno miesto savivaldybės pastangomis išvalyta, aptverta. Čia paruošti patogūs įvažiavimai ir stovėjimo aikštelė, įrengti užkardai bei sargybos postai.

„Kol kas šių patalpų poreikio nėra, todėl pasirūpinome pastato apsauga. Kai tik prireiks jį atverti ligoniams, palatos galės būti pradėtos naudoti tiesiog tą pačią akimirką. Jei poreikis būtų didelis, yra galimybė praplėsti ir vietų skaičių apie du kartus – iki maždaug 400.

Kai tik prireiks jį atverti ligoniams, palatos galės būti pradėtos naudoti tiesiog tą pačią akimirką.

COVID-19 situacijai šalyje aštrėjant, pastate būtų galimybė paruošti vietas ir saviizoliacijai“, – patikino Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas bei Ekstremalių situacijų operacijų centro vadovas P. Keras.

Perspektyvoje, jo teigimu, žinoma, tik tada, kai situacija Lietuvoje bus stabilizuota, šiame pastate ketinama įkurti socialinės globos įstaigą senyvo amžiaus žmonėms. Toks projektas jau rengiamas. Kauno miesto savivaldybei perduotas buvusios Kulautuvos vaikų tuberkuliozės ligoninės-sanatorijos pastatas Kauno rajone bus pritaikytas garbaus amžiaus kauniečiams globoti ir patenkins didėjantį slaugos ir palaikomojo gydymo bei paliatyviosios pagalbos paslaugų poreikį Kaune.

Šiuo metu, kol pandemija nesiliauja, Kauno miesto savivaldybė, pasak administracijos atstovės Aušrinės Vaščėgaitės, ne Kulautuvoje yra paruošusi per 800 vietų galimai saviizoliacijai. Taip pasirengta pagelbėti tiems, kuriems realiai reikia tokios pagalbos, o namuose izoliuotis per daug sudėtinga, nekeliant infekcijos grėsmės artimiesiems.

Tačiau, kaip ELTAI paaiškino P. Keras, kol kas gyventojai į Kauno miesto savivaldybę su prašymais gauti vietą saviizoliacijai kreipiasi gan retai, – dažniausiai tuo pasirūpina savarankiškai.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Mister x

Pirmiausia ten nesutvarkyta kanalizacija-keturi tualetai tarybinių laikų (tie kur reikia reikalus atlikti atsitūpus) bendri visam aukštui, du bendri dušai su užuolaidomis, o pati kanalizacijos sistema išeina į miške stovinčius šulinius. Kaip galima gydyti ligonius, kai tokios sąlygos.

2*2>4

Kulautuva priklauso Kauno rajonui, o pastatus pasiima miesto aferistai, kurie naudosis visa rajono infrastruktura. Na o apie covid keras neturi jokio supratimo, svarbiausia, pasigirti, o visa kita nesvarbu. O deguonies sistema ar ivesta? Personalo ten nera, tik sienos. Klausimas Kauno batkoms: ar norėtumėte būti gydomi toje ligoninėje?

kauniete

tai kad ten taip pasiruosta, kad nuo ruso laiku stovi kelios lovos, o viskas apleista ir tuscia, maciau kai visa ta aptve4rta teritorija rode vienas gyventojas nufilmaves, Pinigai tai jau isisavinti i ponu kisenes, o niekas neparuosta, visiskas melas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS