Dainavos rajone – nauja šviesoforinė sankryža | Diena.lt

DAINAVOS RAJONE – NAUJA ŠVIESOFORINĖ SANKRYŽA

  • 9

Judri Taikos prospekto ir Garažų gatvės sankirta bus saugesnė – pirmadienį čia pradėjo veikti naujai įrengta šviesoforu reguliuojama sankryža. Nuo šiol vairuotojams patogiau iš Garažų gatvės patekti į Taikos prospektą, o pėstieji sankryžą gali saugiai kirsti reguliuojamose perėjose. Pasikeitė šioje vietoje kursuojančių miesto autobusų maršrutai.

„Lig šiol, norint iš Garažų gatvės kairiuoju posūkiu pasukti į Taikos prospektą arba tiesiog Garažų gatve kirsti Taikos prospektą, transporto priemonių vairuotojams reikėjo sukti į Taikos prospektą, vėliau apsisukti skiriamojoje juostoje įrengtoje apsisukimo vietoje. Tai nebuvo saugu, o ir be reikalo buvo gaištamas laikas. Įrengti šviesoforai leidžia įveikti minėtą sankryžą greitai ir saugiai“, – sako Kauno savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras.

Prieš įrengiant šviesoforus sankryža buvo praplatinta, takeliai pėstiesiems atnaujinti ir pritaikyti neįgaliesiems, įrengtas apšvietimas.

Nuo šiol iki Garažų gatvės yra pratęsta ir 10, 20 bei 28-ojo maršrutų autobusų trasa, o greta prekybos miestelio „Urmas“ įrengtas viešojo transporto terminalas. Autobusai čia stovi pabaigę savo maršrutą, iki pradės naują. Pratęsus šiuos viešojo transporto maršrutus ne tik pagerės susisiekimas su prekybos miesteliu „Urmas“, bet ir bus patogus aplink įsikūrusių įmonių darbuotojams, Elektrėnų bei Partizanų gatvės taps lengviau pasiekiamos.

„Šioje vietoje eismo intensyvumas visada buvo labai didelis, todėl atlikti darbai buvo labai reikalingi. Džiugu, kad pasiekti šią svarbią prekybinę ir pramoninę miesto dalį tiek viešuoju transportu, tiek savo automobiliu dabar patogiau ir saugiau“, – sakė prekybos miestelio „Urmas“ rinkodaros vadovas Jonas Plenta.

Nuo gruodžio 21 d. pakeisti 10-ojo „Urmo“ turgus (Partizanų g.)–Kauno klinikinė ligoninė), 20-ojo Partizanų g.–„Urmo“ turgus–Bitininkų g., 28-ojo „Urmo“ turgus (Partizanų g.) – Švenčionių g.), autobusų maršrutai ir jų eismo tvarkaraščiai. Šių maršrutų autobusai važiuos iki „Urmo“ turgaus stotelės, kuri įrengta prie prekybos miestelio „Urmas“ Garažų gatvėje. Darbo dienomis 10, 20, 28-ojo maršrutų autobusai važiuos nuo 7 iki 18 val., šeštadieniais 10-ojo maršruto autobusai važiuos nuo 7 iki 18 val., sekmadieniais 10-ojo maršruto autobusai važiuos nuo 7 iki 15 val.

Viešojo transporto permainos reikalingos ir prekybos miestelio teritorijoje dirbantiems žmonėms, kuriems iki šiol buvo sudėtinga atvykti į darbą. Pagal prekybos miestelio „Urmas“ ekonomiškai aktyvių žmonių statistikos tyrimą, šioje teritorijoje dirba daugiau kaip 5000 žmonių. Tai antroji pagal dydį teritorija mieste, kurioje koncentruojasi tiek dirbančiųjų.

GALERIJA

  • Dainavos rajone – nauja šviesoforinė sankryža
  • Dainavos rajone – nauja šviesoforinė sankryža
  • Dainavos rajone – nauja šviesoforinė sankryža
DMN nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (9)

nu nzn

Gal dabar ir saugiau, bet kamsciu tokiu anksciau tikrai nebuvo.

is Dainavos rajono

Vienas sviesoforas sitam rajone tai pastatyttas neziniai kam: ties "Zalgiriu"- nei ten masinos masiskai isukineja, nei zmones eina. Bereikalingas trukdis ir kamsciai. Kas kita- tas kur ties Hesburgeriu baru_uz ta aciu, pagaliau galima ramiai pereiti gatve.

nesamone

padare nesamone, pravaziuoti neimanoma. 5 val reikia laukti 20 min, Bazes uzsakymas, o vairuotojai pofik.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS