„Danpower Baltic“ naudos Kaune pagamintą „žalią“ energiją | Diena.lt

„DANPOWER BALTIC“ NAUDOS KAUNE PAGAMINTĄ „ŽALIĄ“ ENERGIJĄ

  • 2

Vokietijos ir Lietuvos kapitalo energetikos bendrovė „Danpower Baltic“, valdanti biokuro katilines Vilniuje ir Kaune, pradėjo naudoti elektros energiją, pagamintą iš atsinaujinančių išteklių Kauno A. Brazausko hidroelektrinėje. Į įmonės katilines energiją tieks nepriklausomas elektros tiekėjas „Energijos tiekimas“.

Apie 25 proc. šilumos Vilniaus ir Kauno miestams tiekiančiose biokuro katilinėse bus naudojama sertifikuota ir prekės ženklu „Žalia lietuviška energija“ pažymėta elektros energija. Per metus planuojama sunaudoti apie 7700 MWh elektros energijos.

„Nemažai prisidėjome prie to, kad didžiuosiuose miestuose didėtų šilumos dalis, pagaminama iš biokuro, – šiuo metu Vilniuje ji sudaro apie 50 proc., o Kaune viršija 90 proc. Tikime, kad tvarią žaliosios energijos sistemą turime kurti ne tik gamindami, bet ir vartodami atsinaujinančią energiją“, – teigia „Danpower Baltic“ generalinis direktorius Artūras Kliukevičius.

„Energijos tiekimo“ generalinis direktorius Vidmantas Salietis pažymi, kad šią ekologišką elektros energiją Lietuvoje jau naudoja daugiau nei 100 įmonių. Dauguma jų – užsienio kapitalo įmonės.

„Kaune pagamintą „Žalią lietuvišką energiją“ renkasi daug dėmesio atsakingam augimui ir ekologijai skiriančios įmonės. Atsinaujinančios elektros energijos naudojimas šilumos gamybai – dar vienas žingsnis tvarios energetikos sistemos link“, – sako V. Salietis.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Pilietis

Burbulas ir plaunami , išplauti pinigai.Niekuo netiki Lietuvos piliečiai,nei užsienio šalių verslininkaus ,nei Lietuvos netiki.Nes užsienio šalių verslininkai ateina į ubagų šalis pasipelnyti.Nesitikėkite nieko gero iš parsidavėlių.

vardas

Iš tikrųjų el. energija iš HES bus tik teorinė, o praktiškai įgyvendinti tai neįmanoma per skirstymo tinklus, nebent nutiesius tiesioginį kabelį iki "Danpower" jėgainių.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS