Dar viena šventė kauniečiams: atidaromas atgimęs Kalniečių parkas | Diena.lt

DAR VIENA ŠVENTĖ KAUNIEČIAMS: ATIDAROMAS ATGIMĘS KALNIEČIŲ PARKAS

  • 31

Parkų atgimimas Kaune įgauna pagreitį. Praėjusią savaitę skambiai atidarytas Dainavos parkas, o šį savaitgalį lankytojus triukšmingai pasitiks atnaujintas Kalniečių parkas. Po rekonstrukcijos tai tapo nauja, saugia ir patrauklia laisvalaikio erdve. Pamatyti ir įvertinti pokyčius savo akimis kauniečiai galės šį sekmadienį vyksiančioje parko atidarymo šventėje.

„Žmogaus savijauta labai priklauso nuo jį supančios aplinkos. Atgimstantys Kauno parkai neabejotinai įneša daugiau spalvų, pozityvumo, geresnės nuotaikos. Kalniečių parkas – didžiausias mieste šalia tankiai apgyvendinto daugiabučių mikrorajono. Kauniečiai nusipelnė kokybiško laisvalaikio ne tik miesto centre, bet ir prie savo namų. Kalniečių parkas tampa puikiu pavyzdžiu, kaip galima pakeisti erdvę, kurioje malonu būtų tiek jaunoms šeimoms, senjorams, tiek ir mūsų mažiesiems ar paaugliams, o taip pat ir aktyvaus laisvalaikio mėgėjams“, – sakė Kauno mero pavaduotojas Simonas Kairys.

Kalniečių parkas tampa puikiu pavyzdžiu, kaip galima pakeisti erdvę, kurioje malonu būtų tiek jaunoms šeimoms, senjorams, tiek ir mūsų mažiesiems ar paaugliams, o taip pat ir aktyvaus laisvalaikio mėgėjams.

Laukia įdomi šventė

Atidarymo šventė startuos jau šeštadienio vakarą, kuomet vyks kino po atviru dangumi seansas. „Romuvos“ kino teatras į parką atveža optimizmu kerintį lietuvišką filmą „100 metų kartu“.

Sekmadienį nemokamų treniruočių projekto „Judėk sveikai“ komanda pakvies į jogos seansą prie vandens. Nuo pat ryto girdėsis ir mažųjų parko svečių juokas – vyks mankšta vaikams bei balansinių dviratukų lenktynės.

Linksmą sekmadienį lydės krepšinio turnyras „3x3“, kur savo jėgas bei meistriškumą naujai įrengtoje aikštelėje galės išmėginti visi susirinkusieji. Net ir nežaidžiantiems krepšinio parke veiklos netrūks. Bus proga išvysti „Kaunas 2022“, „Virtuali biblioteka“ ir kitų projektų pristatymus, dalyvauti stalo teniso, šachmatų ar šaškių turnyruose. Popiet Kalniečių parke ritmingai pajudėti kvies zumbos treniruotės.

Nuo šokių iki magiškų triukų

Naujai įrengtoje ekstremalių pramogų zonoje vyks riedučių ir BMX dviračių treniruotės bei mokymai. Čia adrenalino fanai galės išbandyti savo jėgas ir išmokti naujų triukų. Popiet parko šventėje pasirodys ir garsūs svečiai iš Latvijos – ekstremalaus dviračių sporto grupė „Greentrails“.

Atnaujinto parko atidaryme netrūks net ir stebuklų. Garsus iliuzionistas Mantas Wizard svečius stebins rankų miklumu – jis Kalniečių parke įkurs savo magijos kampelį. Parko atidarymo šventę vainikuos šokiai ir koncertas „Parko muzika“. Visa tai pristatys orkestras „Ąžuolynas“ su šokių grupe „Funny Beat“.

Viso šventinio renginio metu dalyviai turės progą dalyvauti loterijoje ir laimėti skrydį „Kaunas auga“ oro balionu. Penki laimingieji bus pakviesti išvysti tiek atsinaujinusį parką, tiek Kauno miestą iš paukščio skrydžio.

Kas pasikeitė parke?

Rekonstruotame Kalniečių parke įrengta nauja apšvietimo sistema, pašalinti menkaverčiai krūmai ir šabakštynai, akmenimis sutvirtintas tvenkinys. Dviračiams, riedučiams ir pasivaikščiojimams nutiesti nauji takai. Patogiam lankytojų laisvalaikiui įrengtos pavėsinės ir suoliukai, sporto ir vaikų žaidimo aikštelės.

Šiuo metu rekonstrukcijos darbai vykdomi Santakos, Draugystės ir Santarvės parkuose, taip pat – Nemuno ir Neries santakoje bei Marvelės upelio slėnyje.

GALERIJA

  • Dar viena šventė kauniečiams: atidaromas atgimęs Kalniečių parkas
  • Dar viena šventė kauniečiams: atidaromas atgimęs Kalniečių parkas
  • Dar viena šventė kauniečiams: atidaromas atgimęs Kalniečių parkas
  • Dar viena šventė kauniečiams: atidaromas atgimęs Kalniečių parkas
  • Dar viena šventė kauniečiams: atidaromas atgimęs Kalniečių parkas
Kauno miesto savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (31)

marcelė

Parkas puikiai sutvarkytas, gali žaisti maži ir paaugliai bei sinjorams yra kur pailsėti

kalnieciai

bet tai koks glusas projektavo tas pavesines-kurios nesaugo nei nuo saules,nei nuo lietaus?ir atsuktos i pietu puse-wtf?

tai atgimęs

išrovė nendres ir pastatė kažkokį kabaką ant kranto. Atsivesdavom anūkus antyčių palesinti, jos meldyne ir vaikus perėdavo, o dabar viskas išardyta.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS