Daugiau nei trys šimtai senjorų nuo šiol Kaune bus matomesni | Diena.lt

DAUGIAU NEI TRYS ŠIMTAI SENJORŲ NUO ŠIOL KAUNE BUS MATOMESNI

  • 8

Spalį, minint senjorų mėnesį, jiems skiriamas ypatingas dėmesys. Ta proga Kauno apskr. VPK Kelių policijos valdybos pareigūnai antradienį nusprendė pasirūpinti senolių saugumu ir padovanoti jiems atšvaitus.

Daugiau nei trys šimtai senjorų nuo šiol bus kelyje matomi – jiems pareigūnės uždėjo atšvaitus.

„Tamsiuoju paros metu pėstieji, ypač tie, kurie rengiasi tamsios spalvos rūbais, sutemus tampa tarsi šešėliai, vos matomi kelyje. Būtent todėl atšvaito dėvėjimas šiuo laikotarpiu tampa gyvybiškai svarbiu aprangos elementu. Gyventojai dar kol kas nėra įpratę išeinant iš namų visuomet teisingai užsidėti atšvaitą, su kuriuo jie būtų keliskart matomesni ir galėtų saugiau jaustis kelyje“, - teigia Kauno apskr. VPK Kelių policijos valdybos pareigūnės. Jos organizuoja prevencines priemones, kurių metu siekiama didinti pėsčiųjų sąmoningumą ir pabrėžti atšvaito svarbą.

Priemonės metu policijos pareigūnai senyvo amžiaus žmonėms Kauno mieste esančiose autobusų bei traukinių stoties prieigose uždėjo šviesą atspindinčius elementus – atšvaitus ir atšvaitines liemenes. Kad kiekvienas jaustųsi saugus gatvėje ir žinotų svarbiausias pėsčiųjų pareigas, su senjorais bendrauta prevenciškai. Policijos pareigūnai tokiomis priemonėmis ragina senjorus ne tik saugoti save kelyje, bet ir skatina rodyti gerą pavyzdį augančioms kartoms.

Kauno apskrities policijos pareigūnai ragina ne tik pėsčiuosius, bet ir visus eismo dalyvius kelyje elgtis atsakingai, saugoti ne tik savo, bet ir aplink esančių turtą bei sveikatą.

GALERIJA

  • Daugiau nei trys šimtai senjorų nuo šiol Kaune bus matomesni
  • Daugiau nei trys šimtai senjorų nuo šiol Kaune bus matomesni
  • Daugiau nei trys šimtai senjorų nuo šiol Kaune bus matomesni
Policijos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (8)

nesupratau

tik senjorams davė? O paprastiems senoliams - ne?

padraika

kokiais niekais jūs čia užsiimate?

Pensininkas

Kam vaikščioti seniam sutemus.Kol šviesu gali visus reikalus susitvarjyti.Nedirba,laiko marios.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS