Dėl Kauno socialdemokratų vedlio posto varžysis keturi pretendentai | Diena.lt

DĖL KAUNO SOCIALDEMOKRATŲ VEDLIO POSTO VARŽYSIS KETURI PRETENDENTAI

Kovo 14-ąją numatyta išrinkti naują Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) Kauno skyriaus pirmininką.

Kandidatuoti į šias pareigas partijos kolegos yra pasiūlę buvusiam Kauno miesto tarybos nariui, savivaldybės įmonės darbuotojui Dariui Razmislevičiui, teisininkui Dariui Banėnui, privataus verslo atstovui Giedriui Bielskui.

Vėl tapti LSDP skyriaus vedle siūloma ir ne vienerius metus Kauno socialdemokratams anksčiau vadovavusiai Orintai Leiputei – buvusiai Kauno tarybos, Seimo narei bei miesto mero patarėjai, Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininko pavaduotojai, dabar dirbančiai viename iš švietimo projektų (ne Kaunui skirtame).

Praėjusių metų gruodį ELTA skelbė, kad tuometis šios partijos skyriaus pirmininkas, verslininkas Židrūnas Garšva atsisakė ne tik politinių pareigų, bet ir pasitraukė iš Lietuvos socialdemokratų partijos. Kauno technologijos universiteto auklėtinis, ekonomistas Ž. Garšva 2019-aisiais atšventė savo 50-metį. Iki LSDP jis yra buvęs ir kitų partijų (Lietuvos ir centro sąjungos, Tvarkos ir teisingumo) nariu. Nuo 2011-ųjų iki 2019 metų pavasario darbavosi Kauno miesto savivaldybės taryboje kaip kauniečių išrinktas jų atstovas. Atkakliai siekęs partinio posto, Ž. Garšva LSDP Kauno skyriaus pirmininku tapo 2017 metų gegužės 1-ąją, minimalia, vos vieno balso persvara rinkimus laimėjęs prieš kitą kandidatą – Giedrių Bielskų.

Pasitraukus Ž. Garšvai, partijos skyriui laikinai, iki naujų rinkimų, vadovauja pirmoji pirmininko pavaduotoja, taip pat buvusi Kauno miesto tarybos narė Živilė Jakaitė.

LSDP Kauno skyrius šiuo metu turi apie 650 narių, partijos skyriaus tarybą sudaro per 80 socialdemokratų.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (21)

onute

ŠLIKŠTU I JUOS ŽIURĖTI GAŠVAJAU GAŠVA IR PARTIJOS ATSISAKĖ TOKS IR MOTYNOS ATSISAKYTU JEIGU PAPRAŠYTUME UŽ MERO KĖDE TIKRAI SUTIKTU O TA LEIPUTĖ LDP SAVO CHEBROS GELBĖTOJA JIE METASI ANT VISOKIU AFERU IŠEINA KAIP DAGYS ATSEIT SU LANSBERGU SUSIPYKO LYGIAI TOKIA AFERA SU TA LEIPUTE LKPiste kad tik i kauna savo lietuviškus komunistėlius atvesti opo to tvarkys kauna neteksim pašto ir visko kas liko Žmonės bukit budrus neileuiskit i kauna PALUCKININKU LIBERASTU KONSERVU

kauniete

JIE GALI BETKUO PASIVADINTI KUR GALIMYBĖS BUS PRILYSTI PRIE PINIGU JIE NE KAUNO TVARKYKI NORI O PASIPINIGAUTI JUK LKP LIBERALAI KONSERVAI TAI VOGTI UŽPROGRAMUOTI INDIVIDAI KAUNUI GANA TU VISOKIU VEIKĖJU REIKIA DORO UKIŠKO MERO KAD ATSIGAUTUME O JEIGU VEL NUSIBALSUOSIME TAI NETEKSIME SAVO PAŠTO IR VISKO KA DAR GALI PALUCKININKAI PAVOGTI

na

nepravardžiuokit tos partijos komunistais, nes jie yra daugiau liberalai, atstovaujantys stambųjį kapitalą. siūlau jiems pakeisti partijos pavadinimą į labiau atitinkantį jų pažiūras.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS