Dėl kilnaus tikslo Kauno pareigūnas Lietuvą apvažiavo dviračiu | Diena.lt

DĖL KILNAUS TIKSLO KAUNO PAREIGŪNAS LIETUVĄ APVAŽIAVO DVIRAČIU

Daugiau nei tūkstantį kilometrų dviračiu įveikęs Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Reagavimo valdybos vyriausiasis patrulis Edgaras Jurevičius dvi savaites taip po Lietuvą keliavo dėl kilnaus tikslo – pagerbti žuvusių pareigūnų atminimą.

Pasiūlė kolega

Mintis dviračiu apvažiuoti Lietuvą kilo spontaniškai. „Pamainos metu su kolegomis kalbėjome apie žuvusius pareigūnus, prisiminėme jų istorijas. Pagalvojau, kad reikėtų pagerbti ir įprasminti jų atminimą. Vienas kolega ir pasiūlė apvažiuoti aplink Lietuvą“, – prisiminimais dalinosi pareigūnas.

Šiai kelionei atsakingai ruoštasi beveik pusmetį. „Buvo žiema, tad treniruotis – minti dviratį, pradėjau sporto salėje. Lygiagrečiai rūpinausi daiktais ir įranga – ant popieriaus lapo užsirašiau viską, ko galėtų prireikti. Sąrašas nebuvo trumpas. Pirmiausiai, žinoma, dviratis su padangomis ir priedais, o tuomet miegmaišis, saulės panelės, viryklė ir kiti įvairūs daiktai. Viryklę vežiausi neatsitiktinai – dalį maisto ruošiau pats, kartais aplankydavau vietines kavines. Manau, kad „namų darbus“ padariau visai neblogai“, – apie pasiruošimo pradžią pasakojo E. Jurevičius, įvardindamas, jog visas bagažas svėrė apie 35 kilogramus.

Paklausus, ar nieko netrūko, o gal priešingai – buvo per daug, pašnekovas šypsodamasis atsakė, jog „prašovė“ tik su vienu daiktu. „Palapinė… Nusipirkau dviejų metrų palapinę, maniau, kad tokio ilgio užteks, nes mano ūgis šiek tiek daugiau nei 180 cm, tačiau pasiklojus kilimėlį ir pasidėjus miegmaišį, šis remdavosi į palapinę, tad galiausiai sušlapdavo miegmaišis ir sušaldavo kojos“, – teigė vyras.

Startavo gimtinėje

Susiplanavęs atostogas ir sulaukęs šiltesnių orų, pareigūnas nuvyko į savo gimtinę – Telšius, kur ir pradėjo kelionę aplink Lietuvą. „Planavau kasdien įveikti apie šimtą kilometrų, bet pajutau, kad geriausiai jaučiuosi įveikdamas apie 80 kilometrų. Startavęs Telšiuose patraukiau link Mažeikių, nuo jų link Klaipėdos. Kelionės metu visą laiką važiavau plentu ir laikiausi kaip įmanoma arčiau šalies sienos“, – apie kelionės pradžią pasakojo E. Jurevičius.

Pareigūno rytai prasidėdavo nuo apšilimo ir tempimo pratimų, o vakaras baigdavosi raumenų masažavimu. „Dezodoranto buteliuką, turintį aštresnius kampus, naudodavau kaip volą masažuoti raumenis. Kelionės planas buvo sudėliotas taip, kad kasdieniai atstumai driektųsi apie 100 kilometrų. O prieš miestelį būtų vandens telkinys, prie kurio būtų galima pasistatyti palapinę, išsimaudyti ir išsiskalbti drabužius“, – pasakojo pašnekovas.

Susidūrė su iššūkiais

Būta ir nenumatytų atvejų. „Važiuojant skilo pedalo guolis. Jį pasikeičiau Šilutėje, nuvažiavau apie 10 kilometrų, o tada lūžo galinio rato stipinas. Ant galinio rato buvo apie 35 kilogramus svėrę krepšiai su daiktais. Išsigandau, galvojau, kad čia mano kelionė ir baigsis“, – pasakojo vyras, tačiau pasidžiaugė, jog kelionė tęsėsi.

Kovota ne tik su techniniais nutikimais, bet ir su gamta. „Dėl antrą dieną iš eilės besitęsiančio lietaus, pajutau nuovargį, bet būtent tuomet buvo tas lūžis, kuomet pagalvojau – bus prisiminimas. Nuo ryto lijo dulksna, buvo drėgna. Rytojaus dieną turėjau rengtis drėgnus drabužius, lijo dar stipriau. Buvau visiškai šlapias. Sunkiai sekėsi įkurti laužą, o pavykus išsitempiau virvę ir bandžiau bent kiek išdžiovinti drabužius ir batus. Nepavyko, daiktai tik pritraukė laužo kvapo. Tai buvo lūžio taškas“, – prisimindamas pašnekovas pabrėžė, jog net ir po sunkumų, neėmė laisvos dienos ir nenuvyko į patogų viešbutį – laikėsi savo plano ir tęsė kelionę.

Sulaukė daug palaikymo

Kelionėje sutikta ne tik kelionių entuziastų, bet ir kolegų. „Nustebau, jog dar nebuvo prasidėjęs vasaros sezonas, o keliautojų – dviračiais, kempingais ir kitomis transporto priemonėmis, netrūko. Per keturiolika kelionės dienų sutikau ir kolegų. Lazdijų pareigūnai prašė perduoti linkėjimus Kauno pareigūnams. Vieną vakarą prie mano palapinės atvažiavo Rokiškio rajono pareigūnai, kurie net pasiūlė atvežti maisto ir vandens“, – pasakojo aštuonerius metus policijos tarnyboje skaičiuojantis pareigūnas.

Kelionės metu įveikti apie 1300 kilometrų. „Mano kelionę, kurios akimirkomis aktyviai dalinausi savo socialiniuose tinkluose, stebėdavo ne tik draugai, bet ir kolegos. Sulaukiau daug palaikymo. O Lietuvos vaizdai, vietovės ir kraštovaizdis išties sužavėjo. Kelionę baigiau ten, kur ją ir pradėjau – Telšiuose. Buvau labai laimingas, buvo sunku patikėti, kad ji baigėsi“, – sakė Kauno pareigūnas.

GALERIJA

  • Dėl kilnaus tikslo Kauno pareigūnas Lietuvą apvažiavo dviračiu
  • Dėl kilnaus tikslo Kauno pareigūnas Lietuvą apvažiavo dviračiu
  • Dėl kilnaus tikslo Kauno pareigūnas Lietuvą apvažiavo dviračiu
  • Dėl kilnaus tikslo Kauno pareigūnas Lietuvą apvažiavo dviračiu
  • Dėl kilnaus tikslo Kauno pareigūnas Lietuvą apvažiavo dviračiu
  • Dėl kilnaus tikslo Kauno pareigūnas Lietuvą apvažiavo dviračiu
  • Dėl kilnaus tikslo Kauno pareigūnas Lietuvą apvažiavo dviračiu
Policijos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (18)

Kiekvienas po tikslą

Aš dėl kilnaus tikslo, tiką gryžau nuo ežeriuko po žvejybos. Tikslas pasiektas.

Anonimas

PRIEŠ KIEK LAIKO APATINIS KOMENTARAS PARAŠYTAS ,CENZŪRA?

Na kaip to galiūno pavardė stumiama niekšelių į užmarštį????

Sveikintinas ir labai malonus veiksmas.. AČIŪ .. Straipsnis ne pirmą kartą viešumoje pasirodė ....Turbūt važiavo su UKRAINOS vėliava arba šūkavo važiuodamas ,, SLAVA UKRAINA " ??????? Apie pasaulyje vėl laimėjusį [ kaip stipriausias , galingiausias sunkumo kilnotojas ] LIETUVOS žmogų nerašo... tiesiog tyla....Kėlė Lietuvos trispalvę....... Lietuvos prezidentas neužilgo išdavė Lietuvą ir prisiekė UKRAINAI pabučiuodamas tos šalies vėliavą ... kelnes saugojo-- neatsiklaupė ..... labai jau nužemintai apie lenkus tūpčiojo ir tos raidės W Q X ????
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS