Dėl per Nerį statomo tilto – eismo pokyčiai Jonavos gatvėje | Diena.lt

DĖL PER NERĮ STATOMO TILTO – EISMO POKYČIAI JONAVOS GATVĖJE

  • 4

Dėl naujo tilto per Nerį statybų kelyje A1 ties Kaunu yra numatomi eismo pokyčiai. Vairuotojai įspėjami, kad laikinai Jonavos gatvėje, ties išvažiavimais į magistralinį kelią, bus ribojimų, tad reikia stebėti kelio ženklus ir iš anksčiau planuoti kelionės maršrutą.

Eismo ribojimai

Lietuvos automobilių kelių direkcija informuoja, kad įgyvendinant magistralinio kelio A1 Vilnius–Kaunas–Klaipėda ruože nuo 99,03 iki 100,47 km esančio vidurinio A. Meškinio (Kleboniškio) tilto per Nerį rekonstravimo projektą, numatomi laikini eismo pokyčiai.

Nuo šių metų birželio 5 d. iki birželio 30 d. atvažiuojant nuo Vilniaus keliu A1 į Jonavos gatvę bus uždarytas nusukimas. Čia bus vykdomi jungiamojo kelio įrengimo darbai. Šie laikini pakeitimai susiję su tvarkomo tilto ir viaduko statybos darbais.

„Eismas išvažiuojant iš Jonavos gatvės Kaune į magistralinį kelią A1 nebus ribojamas“, – pridūrė direkcija.

Norint iš kelio A1 įvažiuoti į Kauną, vairuotojams siūloma rinktis alternatyvius maršrutus. Vienas kelias – važiuoti link „Megos“, apsisukti ir grįžus keliu A1 už tilto sukti į dešinę į Jonavos gatvę. Arba galima vykstant į Kauną rinktis Panerių gatvę.

Visų eismo dalyvių prašoma būti atidžius bei vadovautis informaciniais kelio ženklais. Daugiau informacijos apie eismo sąlygas ir pokyčius interneto svetainėje www.eismoinfo.lt.

Naujo tilto statybos

Pagal sutartį, vidurinį tiltą ir tilto prieigas planuojama sutvarkyti iki 2024 m. pabaigos. Po projekto įgyvendinimo tiltas bus iš esmės rekonstruotas ir išplatintas. Tranzitinis transportas bus atskirtas nuo vietinio ir vyks viduriniu tiltu. Tai leis padidinti eismo pralaidumą ir saugumą bei padės sutaupyti daugybę valandų dabar prarandamo laiko spūstyse.

Rekonstravus šį tiltą, ketinama sutvarkyti likusį trečią (pietinį) tiltą per Nerį. Kai bus sutvarkyti visi trys tiltai, bus galima įgyvendinti paskutinį Islandijos plento projekto etapą, t. y. sutvarkyti ruožą tarp Biruliškių sankryžos ir Jonavos g.

Lietuvos automobilių kelių direkcija primena, kad 2022 m. pavasarį šalia esančių dviejų senų tiltų per Nerį buvo pastatytas naujas tiltas (šiaurinis) ir viadukas per Jonavos gatvę, taip pat kelyje A1 Vilnius–Kaunas–Klaipėda netoliese pabaigtas ir kitas projektas – rekonstruota Giraitės sankryža, kuris yra „Via Baltica“ projekto dalis.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Is viso uzdaryt muzikam

Ivaziavima i kauna??

Kada \\\\\.../////

griūs?

onute

ir vel, viena trumputę atkarpele irengines menesi laiko. o dar po menesio reikes ir ta remontuot...inzinieriai b..t
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS