Dėl V. Bacevičiaus mokyklos – naujos žinios iš Kauno mero | Diena.lt

DĖL V. BACEVIČIAUS MOKYKLOS – NAUJOS ŽINIOS IŠ KAUNO MERO

Kauno taryba antradienį pritarė Žaliakalnyje įsikūrusios Vinco Bacevičiaus pradinės mokyklos reorganizavimui.

Kauno meras Visvaldas Matijošaitis žadėjo, kad paveldo objektu pripažintas mokyklos, veikusios daugiau kaip šimtą metų, pastatas bus išsaugotas.

„Tas pastatas yra paveldinis ir jis bus išsaugotas, tik pasikeis to pastato veikla“, – posėdyje sakė meras.

„Šią mokyklą suremontuosime ir galėsite visi pasiūlyti veiklas“, – vėliau posėdžio metu žadėjo V. Matijošaitis.

Pasak savivaldybės atstovų, mokyklą iš esamų patalpų reikia iškeldinti, nes ji neatitinka higienos normų, vaikams joje nesaugu. O rekonstruoti pastatą taip, kad jis atitiktų normas, neleidžia paveldosaugos reikalavimai.

„Yra fiksuota, kad pagal galiojančią higienos normą, atlikti pertvarkymus yra neįmanoma, nes tai yra paveldosaugos objektas. Todėl šis pastatas, manau, galėtų tarnauti kitoms reikmėms, bet ne ypatingos paskirties pastatui, tai yra, mokyklai. Jau prieš keletą metų buvo fiksuota Žaliakalnio seniūnijos aktais, kad pastato būklė kelia pavojų vaikų gyvybei ir sveikatai“, – posėdyje kalbėjo savivaldybės Švietimo skyriaus vedėjas Virginijus Mažeika.

Taryba pritarė sprendimui, kuriuo mokykla iki kitų mokslo metų pradžios bus prijungta prie Kauno Žaliakalnio progimnazijos.

Mokykla reorganizuojama po to, kai Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas neskundžiama nutartimi atmetė mokyklos atstovų skundą dėl tokio sprendimo. Teismo buvo prašoma panaikinti šį sprendimą bei įpareigoti Kauno visuomenės sveikatos centrą atlikti higienos sąlygų patikrinimą, įvertinant būsimą mokinių skaičių Kauno Žaliakalnio progimnazijoje, taip pat – sustabdyti centro išvadas dėl netinkamų sąlygų V. Bacevičiaus mokykloje.

2015 metų birželį mokyklos patalpų patikrinimą atlikęs Kauno visuomenės sveikatos centras nustatė įvairių trūkumų bei pažeidimų ir suteikė trijų mėnesių laikotarpį jiems pašalinti, bet tai nebuvo atlikta. Galiausiai tų pačių metų spalį nuspręsta sustabdyti šios mokyklos leidimo-higienos paso galiojimą. Tai reiškė, jog ugdymo įstaiga nebegali toliau tęsti savo veiklos.

Teismui palikus galioti šį sprendimą, senajame pastate mokyklos veikla nebebus vykdoma: taryba antradienį iki pavasario suteikė patalpas Vilijampolės mikrorajone esančioje buvusioje S. Lozoraičio mokykloje.

V. Bacevičiaus mokykla įkurta prieš šimtą metų – 1917-aisiais.

Rašyti komentarą
Komentarai (26)

Ach,ach

o kada visos baisios beprotybes prasidejo ? Kai atejo cinikas Matijosius su savo "grazuole zvaigzde" Loreta. Nei savigarbos,nei sazines !

jo

O, jau kadetų mokykloj kokia betvarkė.Reikia naujo direktoriaus iš vieningo Kauno.

tik vieta gera

Mokyklos vieta gera, bet vadovybė mokyklos...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS