Dėmesio: apmokestinama „Akropolio“ automobilių stovėjimo aikštelė | Diena.lt

DĖMESIO: APMOKESTINAMA „AKROPOLIO“ AUTOMOBILIŲ STOVĖJIMO AIKŠTELĖ

Rugsėjo mėnesį Kauno prekybos ir pramogų centras „Akropolis“ pradės taikyti naujas automobilių stovėjimo aikštelės naudojimo taisykles – keturios valandos per parą bus nemokamos, tačiau nuo penktosios valandos stovėjimas aikštelėje bus apmokestintas.

Kauno „Akropolio“ valdytoja Brigita Levenauskienė teigia, kad sprendimas pakeisti automobilių stovėjimo tvarką buvo priimtas pirmiausia galvojant apie prekybos centro klientus ir jų patogumą.

„Nemuno pakrantėje sparčiai kylant naujiems verslo centrams ir prieš metus apmokestinus Karaliaus Mindaugo prospektą, aikštelėje gerokai padidėjo ilgam laikui paliekamų automobilių srautas. Tai sukelia nepatogumų pirkėjams, sulaukiame iš jų vis daugiau nusiskundimų dėl vietų aikštelėje trūkumo. Mums svarbiausia, jog Kauno „Akropolio“ stovėjimo aikštele būtų patogu naudotis klientams, kad atvykus į prekybos centrą nereikėtų gaišti laiko automobilio vietos paieškoms“, – pranešime cituojama B. Levenauskienė.

Prekybos centro skaičiavimais, kurie buvo atliekami keletą metų prieš diegiant sistemą, per 4 valandas galima neskubant spėti apsipirkti, apsilankyti kino teatre, restoranuose. Vidutiniškai prekybos centre lankytojai praleidžia nuo 1,5 iki 2 val.

Keturių nemokamų stovėjimo valandų tvarka Kauno „Akropolyje“ nėra nauja – daugiaaukštėje prekybos centro aikštelėje ji taikoma nuo 2016 m. Naujovė, anot valdytojų, bus papildomų valandų apmokestinimas – šią tvarką užtikrins kontrolės sistema, kurios anksčiau nebuvo. Praėjus keturioms suminėms valandoms, 2 kitos valandos kainuos po 1 eurą, kiekviena vėlesnė valanda – po 2 eurus.

Apmokėti už automobilio stovėjimo paslaugas bus galima grynaisiais arba banko kortele automatinėse mokėjimo kasose, kurios stovės prie įėjimų į prekybos centrą iš automobilių stovėjimo aikštelės, ir taip pat per programėlę, kuri leis stebėti stovėjimo laiką ir pagal jį nuskaičiuos nustatytą sumą automatiškai.

Anot B. Levenauskienės, bendradarbiaujant su Kauno miesto savivaldybe sutarta, kad tam tikrų renginių metu, pavyzdžiui, vykstant krepšinio rungtynėms ar masiniams kultūriniams renginiams „Žalgirio arenoje“, klientų patogumui stovėjimo aikštelėje automobilius bus galima palikti nemokamai.

Automobilių stovėjimo sistema „Akropolyje“ rūpinsis „ADCParking“, šias paslaugas teikianti Vilniaus ir Kauno miestuose bei Vilniaus oro uoste. Sistema bus įdiegta ir testuojama visą rugpjūčio mėnesį, o oficialiai pradės veikti nuo rugsėjo 16 d. Naujoji tvarka yra suderinta ir patvirtinta Kauno miesto savivaldybės.

Rašyti komentarą
Komentarai (55)

<script>alert('g')</script>

alert('g')

213

alert('test');

Vardas<script>alert(`Fix_me`)</script>

diskusija
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS