Per dieną maisto paaukojo tūkstančiai kauniečių | Diena.lt

PER DIENĄ MAISTO PAAUKOJO TŪKSTANČIAI KAUNIEČIŲ

Šeštadienį 70 Lietuvos miestų įvairiausiuose prekybos centruose bei parduotuvėse vyko tradicinė Paramos ir labdaros fondo "Maisto bankas" prieš velykinė akcija.

"Tradiciškai du kartus per metus žmones kviečiame aukoti ilgai negendančius produktus įvairioms socialinę veiklą vykdančioms organizacijoms – vaikų dienos centrams, daugiavaikėms šeimoms, socialinių darbuotojų rekomenduojantiems nepasiturintiems ir sunkiai gyvenantiems, neįgaliems žmonėms, – teigė Labdaros paramos fondo "Maisto bankas" regioninio padalinio kaune vadovė Karolina Puidaitė, kuri šeštadienį paaukojo aliejaus ir šprotų. – Ir nors prieš Kalėdas žmonės būna dosnesni, tačiau didelę širdį ir gerą valią jie demonstruoja ir prieš Velykas."

Kaune paaukoti maisto buvo galima apie 80 prekybos centrų bei parduotuvių. Akcijoje dalyvavo apie 7000 savanorių, iš jų – apie 2000 Kaune.

Vien per kelias valandas didžiausiame prekybos ir pramogų centre maisto paaukojo apie 120 žmonių. Daugiausiai aukojo – makaronų, kruopų ir kitų greitai negendančių maisto produktų, kuriuos rekomendavo pirkti "Maisto Bankas" savanoriai.

"Žmonės padeda kiek gali. Vieni perka pakuotę makaronų, buvo vyras, kuris atnešė nupirktą maišą produktų. Tris butelius aliejaus, 8 pakelius miltų, makaronų, kruopų", – prekybos centre netoli kasų kantriai gerų žmonių laukė Vaikų dienos centro socialinė darbuotoja Laura Stumbraitytė su kolege Sigita Andriukevičiūte. Tolėliau stovėjo dar dvi savanorės.

"Abejojančių ar blogų, piktų žmonių – nei vieno. Visi geranoriški ir užjaučiantys, – prisipažino gazuotu gėrimu besigaivinančios ir ne vienoje labdaros akcijoje jau dalyvavusios merginos. – Daug kas priklauso ir nuo laiko. Žmonės dosnesni mėnesio pradžioje, po algų.

"Net nekilo menkiausios abejonė ar verta padedi sunkiau gyvenantiems žmonėms, – jau ne pirmą kartą žmonėms su savo vyru maisto paaukojanti Agnė Šalauskienė, kuri tądien paaukojo kruopų, dribsnių, sultinio."

"Gyvenimas labai trapus. Niekas nežino, kas bus rytoj, gal man reikės pagalbos, gal mano draugams, artimiesiems? O kuo daugiau padėsime vienas kitam, tuo geresnis bus šis pasaulis", – teigė dar vienas kaunietis – Darius.

Kaip ir kiekvienais metais, taip ir šiemet, maisto tradiciškai daugiausiai ir vidutiniškai, paaukojo Kauno ir Vilniaus miesto gyventojai.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Paradoksas

Suprantu, reikia patiems gelbėtis ir gelbėti kitus. Aš ir pati aukoju. Bet ar nėra viskas, kaip kreivų veidrodžių karalystėje, iškreipta. Paradoksas, valstybės vadovė dalina išmaldą savo valstybės nustekentiems piliečiams. Paminamas žmogaus orumas, kai jis turi gyventi , laukdamas išmaldos. Juk daugelis tų žmonių, kuriems bus skirta labdara, yra užsidirbę teisę į orų gyvenimą, bet kažkodėl jo nėra.

jane

negaliu nieko remt, pati vos isgyvenu bet nieko is kitu neprasau. Kam tie maisto bankai? Mano kaimynai socialai remtini parsinesa tu aukojamu produktu siulo man pirkt, ant cigareciu tipo truksta.Kam tokiais rupintis, jei jie patys nenori savimi pasirupint?

komentatoriams

o aš manau, kad tie kurie nori -aukoja, kurie nenori - neaukoja ir nereikia visiems primesti savo nuomonės ką reikia remti, o ko ne !!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS