Kelių Kauno mokyklų mokiniai vėl mokosi tik iš namų? (papildyta) | Diena.lt

KELIŲ KAUNO MOKYKLŲ MOKINIAI VĖL MOKOSI TIK IŠ NAMŲ? (PAPILDYTA)

  • 9

Nuotolinio mokymo visomis jėgomis bandyta išvengti, bet viena Kauno mokykla šį pirmadienį jau buvo tuščia. Mokiniams pamokos vyko prie kompiuterių jų namuose. Dar vienoje, kuriai nuotolinis mokymas buvo siūlytas, nuspręsta tęsti kontaktinį ugdymą.

Kauno technologijos universiteto (KTU) Vaižganto progimnazijoje nuotolinis mokymas pradėtas dar aną ketvirtadienį. Numatoma, kad jis truks mažiausiai visą šią savaitę.

Nacionalinį visuomenės sveikatos centro (NVSC) ir gimnazijos specialistus išgąsdino statistika, kad nuo rugsėjo iki praėjusios savaitės gimnazijoje patvirtintas 91 COVID-19 ligos atvejis.

Nuotolinis mokymas NVSC siūlytas ir Kauno mokyklai-darželiui „Rūtelė“. Tokios priemonės priimtos norint šiose įstaigose sustabdyti koronaviruso infekcijos plitimą. Epidemiologinė situacija jose įvardinta kaip „ypač nepalanki“.

„Progimnazijos 16-oje klasių registruota po du ir daugiau COVID-19 ligos atvejų, atitinkamai Kauno mokykloje-darželyje „Rūtelė“ – aštuoniose klasėse“, – apie situaciją portalą kauno.diena.lt informavo NVSC Kauno departamento Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vyriausioji specialistė Rima Gabrielaitė.

Vaižganto progimnazijos direktorė Lydija Merfeldienė portalui kauno.diena.lt sakė, kad mokyklai išeinant į nuotolį COVID-19 atvejų jau buvo pradėję mažėti, tačiau izoliuotis turėjo nemažai mokytojų, tad nuotolinis mokymas dalinai išsprendė jų trūkumą. 

„Rūtelės“ direktorė Aida Šimaitienė portalui kauno.diena.lt komentavo, kad buvo gautas raštas iš NVSC, bet tuo metu, anot vadovės, sergamumo situacija jau buvo pradėjusi keistis į gerąją pusę, todėl siūlymui dėl nuotolio nepritarta. Mokiniai toliau eina į mokyklą, išskyrus tuos, kurie serga ir kuriems būtina saviizoliacija.

„Rūtelės“ direktorės pavaduotoja ugdymui Jolanta Petraitienė minėjo, kad NVSC įvardinta statistika buvo gal prieš dvi savaites, dabar sergamumas įstaigoje, anot jos, kur kas mažesnis.

Šiuo metu sergančiųjų yra 49 vaikai ir šeši darbuotojai.

Kauno miesto savivaldybės Sveikatos apsaugos skyriaus vedėja Milda Labašauskaitė portalui kauno.diena.lt patvirtino, kad iš 61 Kauno bendrojo ugdymo mokyklos nuotoliniu būdu šiuo metu dirba tik viena mokykla – KTU Vaižganto progimnazija. „Laikantis NVSC rekomendacijų – nuotolinis ugdymas numatytas iki spalio 15 d.“, – nurodė vedėja.

Anot jos, situacija KTU Vaižganto progimnazijoje stabilizuojasi. „Praeitą savaitę buvo užfiksuotas 91 teigiamas COVID-19 atvejis. Šiuo metu sergančiųjų yra 49 vaikai ir šeši darbuotojai“, – teigė M. Labašauskaitė.

Šiuo metu, informavo savivaldybės atstovai, nei vienai kitai Kauno mokyklai nesiūloma keltis į nuotolį. „Jose situacija valdoma ir poreikio organizuoti ugdymą nuotoliniu būdu nėra“, – konstatavo M. Labašauskaitė.

Kokia bendra COVID-19 situacija Kauno mokyklose? Per dešimt spalio dienų liga patvirtinta 439 moksleiviams, lankantiems Kauno miesto ugdymo įstaigas, ir 48 ugdymo įstaigų darbuotojams.

Prieš dvi savaites COVID-19 sirgo 271 Kauno moksleivis ir 47 Kauno mokyklų darbuotojai. Kauno mokyklose iš viso mokosi 31 tūkst. 760 mokinių.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

ALGIS

Per televiziją SKELBIAMA , KAD ''UGDYMO ĮSTAIGOSE'' , bet ne mokyklose , kiek žinau ugdomi yra medelynuose medeliai iki jaunuolyno ūgio

Mama vaiko iš Rūtelės

Vaikai Rūtelėje tikrai mokosi klasėse, jokio covid protrūkio čia nėra. Žiniasklaida ir toliau skleidžia melagienas covid tema, dabar kažkieno iš aukščiau tikslas bet kokia kaina suskiepyti vaikus(manau, kad tuoj ir amžių paankstins), tai visuomenėje siekiama kelti paniką, visokiais būdais kalama į galvas- kiek daug serga vaikų, vaikai padaryti didžiausia grėsme visuomenei. Apie sergančius suaugėlius ir senukus jau nebekalba, nes jau sugalvojo kaip juos nupirkti už 100 eur....

Anonimui

Dėl testavimo mokyklos pačios turėjo priimti sprendimus. Taip liepė dokumentas. Tai ir va...nejuokinkit.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS