Džiugina besikeičianti Vandžiogala | Diena.lt

DŽIUGINA BESIKEIČIANTI VANDŽIOGALA

  • 3

Ši kairiajame Nemuno krante esanti miesto dalis istorinių įvykių verpetuose buvo artimai tolima – vien XIX a. priklausė skirtingoms valstybėms.

Seniūnas pats gyvena šioje gyvenvietėje, tad vos tik pradėjęs dirbti žinojo vietinių gyventojų problemas, mintyse buvo sudėliojęs patrauklaus miestelio viziją, kuri po truputį virsta realybe.

„Be kasdienių darbų, gyventojų problemų sprendimų, žmonėms labai svarbus ir vizualus gyvenvietės vaizdas, miestelio erdvių atnaujinimas – šių darbų šiuo metu Vandžiogaloje vyksta išties daug“, – pasakojo seniūnas.

Šiemet atsivežėme didelių akmenų ir aplink didįjį Vandžiogalos tvenkinį pradedame kurti japoniško sodo skverą.

Pernai 2,42 ha parko teritorijoje buvo išvalyti du tvenkiniai, aplink juos iškirsti krūmai ir menkaverčiai medžiai, atnaujinti suoliukai parke prie lauko estrados, kaimų skveruose. Vienoje iš pagrindinių Vandžiogalos miestelio gatvių (Parko gatvėje) pasodinta 45 japoninių puošmedžių alėja, seniūnijos darbuotojai pagamino ir pastatė prie jų šešis išminties suoliukus. Ant suoliukų atlošų surašytos gyvenimo prasmės ir su žmogaus vertybėmis susijusios citatos, kad pėsčiųjų taku eidami žmonės perskaitytų ir susimąstytų, ar kada nors gyvenime vadovavosi kuria nors citata.

Seniūno teigimu, nepamirštos ir kitos aplink miestelio centrą esančios erdvės – jos puoselėjamos ir apželdinamos.

Kauno rajono savivaldybės nuotr. 

„Šiemet atsivežėme didelių akmenų ir aplink didįjį Vandžiogalos tvenkinį pradedame kurti japoniško sodo skverą. Pro parką ir link laisvalaikio salės jau įrengėme takelius, o parko teritorijai atskirti nuo namų valdos sklypų pasodinsime 2–2,5 m aukščio pušaičių. Boniškių ir Valeravos kaimuose atnaujinome krepšinio aikštelių dangas. Toliau bus vykdomi parko reljefo lyginimo darbai, įrengsime pėsčiųjų takus, pastatysime suolelių“, – darbus vardijo J. Bukauskas.

Prie miestelio gražinimo darbų aktyviai prisideda ir bendruomenė, dalyvauja talkose.

Seniūnas pasidžiaugė, kad Vandžiogala laimėjo visas tris Dalyvaujamojo biudžeto priemonės idėjas, kurias bus siekiama įgyvendinti šiais metais. Tai Vandžiogalos laisvalaikio skveras, sūpynių skveras ir Svajonių fontanas. Prie šių visų skverų kitąmet planuojama įgyvendinti sakurų ir magnolijų skverą.

J.Bukauskas užsiminė, kad šiuo metu rengiamas Vandžiogalos parko projektas.

GALERIJA

  • Džiugina besikeičianti Vandžiogala
Kauno rajono savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Geografas

Paskelbtas naujas geografinis atradimas: Vandžiogala, kas nežinojote yra kairiajame Nemuno krante - kaip Kedainiai, Panevėžys, Talinas ir Murmanskas; kaip plauksite Nemuno, nepamirškite išlipti ir pasigrožėti...

senelis

psijechalem s vandzegoly jeden bosy drugi goly psijechalem do stolycy na tej bialai kobylycy

Prieš 40 m ten buvo

gūdus tuteišynas,sunkiai išgirsdavai lietuvišką kalbą,įdomu,kaip dabar?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS