Feisbuke apie trikojį paskelbęs A. Kupčinskas puolė aiškintis: siekiau diskusijos | Diena.lt

FEISBUKE APIE TRIKOJĮ PASKELBĘS A. KUPČINSKAS PUOLĖ AIŠKINTIS: SIEKIAU DISKUSIJOS

  • 75

Pastaruoju metu daugiausiai vairuotojų dėmesio sulaukia mobilūs greičio matuokliai, vadinamieji trikojai, bei jų stovėjimo vietos. Šiai manijai neatsispyrė ir Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos narys, buvęs Kauno meras Andrius Kupčinskas. 

Trečiadienio pavakarę feisbuko grupėje „Kur stovi trikojis Kaune“ konservatorius nurodė vietą Kaune, kurioje jis pastebėjo pastatytą trikojį. Pastarieji šiomis dienomis tapę tikrais vairuotojų baubais, o pirmuosius duomenis skelbiantys pareigūnai pažeidimus skaičiuoja tūkstančiais.

„Juozapavičiaus pradžioj priešais Lidlą“, – tokia A. Kupčinsko žinutė internautų pastebėta feisbuko grupėje.

Po ja atsirado ne vienas komentaras, kuriame atpažintas buvęs Kauno meras sulaukė daugiau dėmesio nei jo parašyta žinutė. Kai kurie internautai teigė, kad Seimo nariui taip elgtis nedera. Netrukus šį savo poelgį parlamentaras paaiškino savo feisbuko paskyroje.

„Atsiprašau visų tų, kuriems tai nepriimtina! Nepriimtina ir man, todėl ir paskelbiau įrašą, siekdamas diskusijos. Pirmiausia, nesu pažeidėjų gynėjas ar skraidančiųjų užtarėjas! Bet tokios tūkstantinės grupės gyvuoja ir arba jas ignoruoji, arba bandai diskutuoti dėl keliamos problemos. Man asmeniškai, tai primena grįžimą į „fenų“ ar pakrūmių laikus“, – rašė A. Kupčinskas.

Konservatorius feisbuko vartotojams priminė, kad dėl to diskutuota ir prieš kelis dešimtmečius ir tuometinių vadinamųjų „fenų“ ir „šaudymų iš pakrūmių“ buvo atsisakyta, imtasi kitų prevencinių priemonių dėl greičio ribojimo ir vairuotojų sąmoningumo kėlimo.

Man asmeniškai, tai primena grįžimą į „fenų“ ar pakrūmių laikus.

„Dabar vėl, tik modernesnėmis priemonėmis, grįžtama į anuos laikus. Tai arba turi būti įspėjamieji ženklai, arba pranešama visuomenei apie vykdomas akcijas tokiose ar tokiose gatvėse, kaip pranešama apie kitas akcijas. Du pareigūnai pasislėpę tarp kitų mašinų sėdi VW Caddyje ir saugo netoliese pastatytą aparatą. Gal geriau saugos tarnybą tuomet jau samdyti, o patiems užsiimti kitais aktualesniais darbais?“ – retoriškus klausimus žėrė Seimo narys.

„Dar karta ATSIPRAŠAU, jei tas įrašas nepriimtinas, jis paskutinis toje grupėje ir bus ištrintas (jau ir neaktualus..). Tačiau keliama problema nedings, dėl jos reikia diskutuoti, o policijai ne tik teisinti įsigyta techniką, bet ir pabandyti susitikti su tų grupių atstovaus ir bent jau įsiklausyti“, – įrašo pabaigoje ragino jis.

Po šiuo A. Kupčinsko įrašu taip pat pasipylė daugybė komentarų, o kai kurie internautai palygino šį Seimo nario pasiaiškinimą su premjero Sauliaus Skvernelio atveju komentuojant situaciją dėl registruoto ženklo „Tėvynės labui“.

„„Paskelbiau įrašą, siekdamas diskusijos.“ Gal nebūkite dar vienas Skvernelis?“ – Seimo nario pasiaiškinimą komentavo Mantas.

Rašyti komentarą
Komentarai (75)

J

Panaikint pasatam tojotom teknikius kad jie gatvei nesleuziotu ir netrugditu normaliom masinom vadziot

R

Nrs vienas seimunas kovoja su korupsija keliose

Pillietis

Ar norėtų būti autorius TRIKOJIS po to, kai nepaisydamas "trikojo-reguliuotojo" kalių gaigalėlis partrenktų patį autorių ir paverstų jį trikoju, t.y. lazdos pasiramsčiuotoju visą likusį gyvenimą?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS