Garažų masyvas Baltijos g. patikėtas gatvės menininkams | Diena.lt

GARAŽŲ MASYVAS BALTIJOS G. PATIKĖTAS GATVĖS MENININKAMS

Pilkais daugiabučiais nusėti Šilainiai sulaukia vis daugiau spalvų, tiksliau, gatvės meno iniciatyvų.

Jeigu ne be perstojo pliaupiantis lietus, po šio savaitgalio Baltijos g. garažai, esančių ties „Iki“ prekybos centru, jau būtų traukę praeivių dėmesį ne dėl to, kad yra gremėzdiški, o dėl ant jų atsiradusių piešinių.

Menininkams pavyko sutarti su garažų masyvo atstovais dėl milžiniškos erdvės jų polėkiams, tačiau darbus teko nukelti dėl nepalankaus oro.

Nuo ankstyvoko šeštadienio ryto prie didžiulių sienų, kurių viena – net 30 metrų ilgio, turėjo darbuotis penkiolika meistrų iš įvairių Lietuvos miestų. Jie jau pasiruošę idėjas ir išsidaliję, kiek kam reikės vietos joms įgyvendint. 

Projekto „Ateik ir piešk“ iniciatorius Šilainiškis dvyliktokas Gytis portalui kauno.diena.lt pasakojo, kad laisvu nuo mokslų laiku ne tik piešia, bet ir groja būgnais bei važinėja riedlente.

Iš pradžių jis su bendraminčiais buvo nusitaikę į kitą garažų masyvą toje pačioje gatvėje, bet geranoriškesni pasirodė šalia sankryžos su Apuolės g. esančio statinio atstovai. „Jie sakė duodam jums pilną teisę pasireikšti“, – gauti pasitikėjimu džiaugėsi abiturientas.

Darbus, atsirasiančius Baltijos g., vienys spalvynas. „Turime parinkę visiems bendrą paletę. Pagrindinės jos spalvos – elektrinė į žalsvumą, geltona, raudona. Spalvos ryškios“, – pasakojo Gytis.

Jis viliasi, kad Baltijos g. netrukus atsiras sienų, kurios bus paskelbtos gatvės meno zona ir ant jų legaliai piešti galės visi norintys be jokių išankstinių derinimų.

Šis "Ateik ir piešk" projektas yra „Kaunas 2022“ bendruomenių platformos „Fluxus Labas! Šilainiai“ renginių.

Renginio “Ateik ir piešk” bendraautorė viena „Fluxus Labas! Šilainiai“ agenčių Solveiga Dambrauskaitė-Bakutienė šilainiškius bando išjudinti įvairiomis kitokiomis veiklomis: ji yra mankštų lauke, daiktų mainytuvių, “Skirt bike” renginio organizatorė, minibibliotekėlės iniciatorė ir t.t.

Šilainiškiai yra išreiškę, kad jiems trūksta renginių, bet dar labiau nei renginių, pastebėjo agentė, jiems trūksta bendravimo.

„Yra ir baimių patiems išeiti į lauką, pabendrauti, kartais – ir mažai noro pasidomėti, kas, kur vyksta. „Fluxus Labas!“ šioje situacijoje labai gelbėja, nes padeda ištraukti žmones iš namų, atverti akis, parodyti, kad ir Šilainiuose vyksta visokių dalykų, kad žmonės tarpusavyje gali bendrauti ir nebūtina, kad kažkas kitas tam bendravimui sukurtų progą, kad jie patys gali susikurti tokių progų“, – kalbėjo S. Dambrauskaitė-Bakutienė. 

GALERIJA

  • Garažų masyvas Baltijos g. patikėtas gatvės menininkams
Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Vika

Tokios klaikios tepliones dar nemaciau. Nesupratau kokios temos ten paliestos (ar tema). Dar suprasciau,jeigu butu ismarginta sviesiomis spalvomis,sakykim, gamtos motyvais,kurie keltu nuotaika. Dabar kazkokia baisi tamsi teplione, neimanoma ziureti. Pageidautina,kad butu uzdazyta sviesiai. Ir idomu,kas palaimino sita baisu tepliojima ir kas derino,kas bus piesiama. Baisus vaizdas!

Anonimas

Kuršių gatvėje prasisukit....

ALKOHOLIKAS

ALE RAŠYTOJA MATOMAI PRIKLAUSO TAM PAČIAM PECKELIŲ BŪRIUI ., REIKIA PRIVERSTI JUOS SAVO LĖŠOM PERDAŽYTI VISUS SC U B J A U R O T U S OBJEKTUS .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS