Garliavos meno mokykloje tradiciškai pagerbti olimpiadų ir konkursų laimėtojai | Diena.lt

GARLIAVOS MENO MOKYKLOJE TRADICIŠKAI PAGERBTI OLIMPIADŲ IR KONKURSŲ LAIMĖTOJAI

  • 0

Garliavos meno mokykloje įvyko tradicinė gabiausių Kauno rajono moksleivių pagerbimo šventė. Joje apdovanoti įvairių mokinių olimpiadų nugalėtojai. Pasveikinti gabiausių mokinių atvyko Kauno rajono savivaldybės vadovai, mokytojai, tėveliai, vietos bendruomenė.

Kalbėdamas apie moksleivių pasiekimus Kauno rajono mero pavaduotojas Paulius Visockas akcentavo, kad ugdant mokinius yra trys svarbiausi komponentai: tėvai, vaikai ir jų mokytojai. „Mokytojai padeda vaikams atrasti mokslo pasaulį, tėvai juos palaiko, sudaro sąlygas siekti žinių, o daugiausia darbo turi įdėti patys vaikai, kad galėtų pasiekti tokių aukštumų. Gėriuosi jūsų pasiekimais ir didžiuojuosi, kad Kauno rajone yra tiek daug gabių vaikų. Jūs garsinate ne tik savo bendruomenes, bet ir Kauno rajono vardą. Tegul šie pasiekimai būna tik pirmas žingsnelis link didesnių darbų“, – sveikindamas olimpiadų nugalėtojus kalbėjo P.Visockas.

Net 58 mokiniai iš 19 ugdymo įstaigų tapo rajono mokinių mokomųjų dalykų olimpiadų nugalėtojais. Jiems vicemeras ir Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Jonas Petkevičius įteikė medalius už puikius pasiekimus humanitarinių mokslų, technologinio, socialinio, gamtamokslio ugdymo, matematikos ir menų dalykų srityse. Kauno rajono savivaldybės dovana visiems olimpiadų laimėtojams bus kelionė.

Kaip ir pernai, daugiausia – net 13 – pirmųjų vietų, šiemet olimpiadose laimėjo VDU Ugnės Karvelis gimnazijos mokiniai, po 9 – Garliavos Juozo Lukšos gimnazijos ir Garliavos Jonučių progimnazijos, 6 – Domeikavos gimnazijos, 5 – Kulautuvos pagrindinės mokyklos ugdytiniai.

Olimpiadų nugalėtojais didžiuojasi ir Karmėlavos Balio Buračo (4), Babtų (3), Raudondvario (3), Vilkijos (3), Neveronių (2) gimnazijos, Ringaudų pradinė mokykla (2), Garliavos Adomo Mitkaus pagrindinė mokykla (2). Po vieną nugalėtoją turi Vandžiogalos, Piliuonos gimnazijos, Šlienavos, Ežerėlio ir Zapyškio pagrindinės mokyklos, Raudondvario Anelės ir Augustino Kriauzų pradinė mokykla ir Kačerginės mokykla-daugiafunkcis centras.

Vienas mokinys šįmet tapo trijų olimpiadų (fizikos, geografijos ir geografijos „Mano gaublys) nugalėtoju. Tai VDU Ugnės Karvelis gimnazijos dešimtokas Simas Tiškevičius.

Šiais mokslo metais buvo surengtos 27 įvairių mokomųjų dalykų olimpiados ir 12 konkursų.

Aštuoni mokiniai pergales skynė dviejų dalykų rajono olimpiadose: Vilkijos gimnazijos aštuntokė Nortė Karaliūtė, Domeikavos gimnazijos septintokė Pija Balčiūnaitė, VDU Ugnės Karvelis gimnazijos dešimtokė Deimantė Balčiūtė, Garliavos Juozo Lukšos gimnazijos devintokė Marcelina Mažonytė, Kulautuvos pagrindinės mokyklos penktokas Aleksandras Rumiancevas, Garliavos Jonučių progimnazijos šeštokė Ugnė Urbonavičiūtė, Karmėlavos Balio Buračo gimnazijos devintokas Aleksandras Zubkovas ir Garliavos Adomo Mitkaus pagrindinės mokyklos septintokas Vytautas Micpovilis.

Penki Kauno rajono mokiniai buvo pakviesti dalyvauti respublikinėse olimpiadose. Etninės kultūros olimpiados pirmos vietos laimėtojai yra Domeikavos gimnazistė Ieva Černiauskaitė ir Šlienavos pagrindinės mokyklos šeštokas Augustinas Gužys. Respublikinės geografijos olimpiados trečios vietos laimėtojų iš pakaunės šįmet yra net trys: Simonas Bulis (Garliavos Jonučių progimnazija), Hefaustas Kulbačiauskas (Vandžiogalos gimnazija) ir Ignas Parnarauskas (Karmėlavos Balio Buračo gimnazija).

Mokinius olimpiadoms paruošė 60 rajono įvairių dalykų mokytojų. Daugiausiai pirmųjų vietų laimėtojų – po du – parengė Audronė Armonienė, Rasa Lakickienė, Alina Vitkauskienė (Garliavos Juozo Lukšos gimnazija), Kolomba Bulotienė (Kulautuvos pagrindinė mokykla), Dalia Vibrantienė ir Loreta Banaitienė (VDU Ugnės Karvelis gimnazija), Sonata Žilinskienė (Garliavos Jonučių progimnazija), Ilona Mackevičiūtė (Karmėlavos Balio Buračo gimnazija), Daiva Bradauskienė, Vilius Marma ir Viktoras Minulinas (Domeikavos gimnazija).

Šiais mokslo metais buvo surengtos 27 įvairių mokomųjų dalykų olimpiados ir 12 konkursų. Juose dalyvavo 1 322 mokiniai. Daugiausia mokinių nusprendė pasitikrinti geografijos, matematikos, lietuvių kalbos ir biologijos žinias.

Aštuoni mokiniai ar kolektyvai šįmet pasižymėjo išskirtiniais laimėjimais. Raudondvario gimnazijos dvyliktokė Meda Surdokaitė Europos Sąjungos jaunųjų mokslininkų konkurse užėmė pirmą vietą. Ji buvo pakviesta į diskusiją su šalies Prezidentu. Babtų gimnazistas Erikas Bagurskas nugalėjo Lietuvos mokinių meninio skaitymo konkurse. Šiame konkurse antrą vietą užėmė Garliavos Adomo Mitkaus pagrindinės mokyklos šeštokė Gabrielė Andziulytė.

Nacionaliniame Česlovo Kudabos geografijos konkurse trečią vietą pelnė Garliavos Jonučių progimnazijos aštuntokas Julius Baltaduonis ir VDU Ugnės Karvelis dešimtokas Simas Tiškevičius.

Domeikavos gimnazijos folkloro ansamblio „Serbentėlė“ šokėjų pora Ieva Černiauskaitė ir Ernestas Steponkus užėmė pirmą vietą respublikinių moksleivių folklorinių šokių varžytuvėse „Patrepsynė 2022“.

Lietuvos vaikų ir moksleivių televizijos konkurso „Dainų dainelė“ laureatais tapo Akademijos mokyklos-darželio „Gilė“ vokalinis ansamblis „Drevinukas“ ir VDU Ugnės Karvelis gimnazijos mišrus kvintetas „Drevi“. Šie kolektyvai savo dainomis šiandien džiugino ir šventės dalyvius. Šventės nuotaiką per gabiausių rajono moksleivių apdovanojimus kūrė daug muzikos talentų, o dovana visiems buvo atlikėjos KaYros koncertas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS