Globėjų dieną pasitinkantis Kaunas parengė turiningą programą visai savaitei | Diena.lt

GLOBĖJŲ DIENĄ PASITINKANTIS KAUNAS PARENGĖ TURININGĄ PROGRAMĄ VISAI SAVAITEI

  • 1

Pirmasis liepos sekmadienis – Globėjų diena. Lietuvoje ji simboliškai minima jau kelerius metus iš eilės. Ypatingą dėmesį vaikų globai skiriantis Kaunas šiai progai dedikuoja ištisą renginių savaitę. Vaikų gerovės centras „Pastogė“ kviečia kauniečius ir jų globojamus vaikus dalyvauti skirtingose veiklose – atvirų durų dienose, nemokamose filmų peržiūrose, parodose, edukacijose ir specialiai šiai jautriai socialinei temai skirtoje konferencijoje.

Kauno vaikai – jie turi mus!

„Bene didžiausias Kauno vaikų globos įstaigų iššūkis – paneigti visuomenėje itin gajus ir išties neteisingus mitus apie vaikų globą. Esame pakankamai jautri visuomenė vaikų globos klausimu, bet nereikėtų apsiriboti tik nuomone ar komentarais. Vaikams reikia realios pagalbos ir džiaugsmo. Jiems reikia namų.

Ši savaitė skirta padėkoti visiems Kauno žmonėms, kurie nuoširdžiai stengiasi, dalindamiesi savo namų šiluma, šeimyniška meile ir gerumu su pačiais mažiausiais bei pažeidžiamiausiais – vaikais, kuriems reikia mūsų nuoširdaus dėmesio“, – sakė Kauno mero pavaduotoja Rasa Šnapštienė.

Kauno miestas kelerius metus iš eilės rengia didelio palaikymo visuomenėje sulaukusias socialines kampanijas, skirtas populiarinti vaikų globą mieste ir skatinančias kauniečių šeimas bei pavienius žmones dažniau apsvarstyti savo galimybes tapti globėjais.

Viešumoje ne kartą nuskambėjęs šūkis „Kauno vaikai – jie turi mus!“ turi vieną tikslą – paakinti ir prisidėti, kad be tėvų likę ar socialiai jautresnėje aplinkoje augti negalintys mažieji neatsidurtų valdiškose globos įstaigose, bet patektų į rūpestingų, specialiai šiai misijai parengtų kauniečių namus.

Atrakcijos vaikams ir globėjams

Birželio 29-ąją prasidedančiai Globėjų savaitei Kaune startą duos vaikų gerovės centro „Pastogė“ atvirų durų diena. Kol įstaigos kieme vaikai smagiai pramogaus atlikdami mokslinius tyrimus ir šėlios ant batutų, suaugusieji galės dalyvauti filmo „Būti mylimam“ peržiūroje.

Tądien kauniečiai taip pat kviečiami aplankyti vienadienę leidinių parodą „Mano namai, mano šeima“. Ji pristatoma Kauno apskrities viešojoje bibliotekoje.

Antradienį renginių ciklą pratęs konferencija „Jie – mūsų dalis“, kviečianti dalintis ir diskutuoti apie specialistų pagalbos svarbą globėjams, šeimos įtaką vaiko asmenybės formavimuisi, vaiko gerovės sistemų raidą gerovės šalyse ir įžvalgas Lietuvai.

Tiek birželio 30 d., tiek liepos 3 d. visi globėjai ir vaikai galės nemokamai apsilankyti „Šerloko Holmso pabėgimų kambaryje“, o liepos 1-ąją kviečiama į filmo „Pašėlusios gastrolės“ peržiūrą Kauno kino centre „Romuva“. Į šiuos renginius būtina išankstinė registracija.

Turininga diena gamtoje

Liepos 2 d. laukia vienas ryškiausių renginių savaitės akcentų – „Šeimų žygis“ Kauno marių regioniniame parke. Jis skirtas visoms Kauno globėjų šeimoms, kurios nepabūgo ir priėmė lemtingą sprendimą atverti savo namų duris tiems, kam ypač reikėjo globėjiškos šilumos.

Visą dieną truksiantis renginys neapsiribos vien žygiu. Šventėje dalyvaus policijos ir baikerių komandos, kurios pasakos įkvepiančias istorijas, dalinsis darbinės praktikos pavyzdžiais. Vaikai ir globėjai smaginsis „Yoga Zoo“ mankštose bei zumbos šokių užsiėmimuose, dalyvaus įvairiose rungtyse, o po jų mėgausis kareiviškais pietumis. Visi norintieji galės prisijungti prie Apačių vado ir animatorių kvietimų išbandyti savo jėgas kūrybingose veiklose, o išmoktus šokių judesius demonstruos per baigiamąjį koncertą. Dalyvių lauks staigmenos ir apdovanojimai.

Globėjų renginių savaitę liepos 5 d. vainikuos šv. Mišios Kauno Šv. Antano Paduviečio bažnyčioje ir edukacinė popietė įtėviams Raudondvario pilyje. Daugiau informacijos apie renginius rasite internete

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Lietuva

Ne tai kad kurvų mažint, bet dar ir išlaidos už išmokas ir renginius su valstybės tarnautojais išlaikyti turim

SUSIJUSIOS NAUJIENOS