Globėjų misijos Kauno rajone imasi vis daugiau jaunų šeimų | Diena.lt

GLOBĖJŲ MISIJOS KAUNO RAJONE IMASI VIS DAUGIAU JAUNŲ ŠEIMŲ

  • 2

„Pasimatuok sparnus!“ – tokiu šūkiu Kauno rajonas paminėjo Globėjų dieną, kuri šiemet visoje Lietuvoje prasitęsė iki savaitę truksiančių renginių ciklo. Akciją inicijavo globos centrus vienijantis tinklas „Vaikai yra vaikai“ ir Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba.

Šių metų Vaikų globos savaitės simbolis – sparnai – reiškia suteiktą galimybę augti asmenybei. Meniškus sparnus iš gamtinių medžiagų pagamino žinomas floristas Marijus Gvildys. Šiuo metu jie įkurdinti prekybos centre „Mega“, o vėliau keliaus į bendruomenes.

Kauno rajono savivaldybės Socialinės paramos skyrius ir vaiko gerovės centras „Gynia“ birželio 26 d. pakvietė globėjų šeimas į Bernatonių kaime esančią kaimo turizmo sodybą „Užmiesčio kupolas“.

„Užauginti sparnus tėvų globos netekusiems vaikams, pažadinti jų gyvenimo džiaugsmą gali tik didelę širdį turintys žmonės. Nuostabu, kad Kauno rajone tokiam žingsniui pasiryžta vis daugiau šeimų“, – kalbėjo Kauno rajono vicemerė Raminta Popovienė.

Kartu su Socialinės paramos skyriaus vedėja Margarita Vensloviene ji įteikė mero Valerijaus Makūno padėkas šiems globėjams: Jūratei ir Sauliui Kaperavičiams, Kristinai ir Mantui Zikiams, Rūtai Gervei, Lolitai Belousovai, Daivai Majerienei, Redai ir Donatui Slotkams, Nerijai Šulcei, Jolitai Lodienei, Valdai ir Martynui Gustainiams, Linai Kušeliauskienei, Daivai ir Egidijui Dvirniams bei Aušrai ir Arvydui Lapinskams.

Pramogos: šventės metu vaikai dūko ant batuto, stebėjo burbulų šou. / E. Mališausko nuotr.

Po trumpos meninės programos, kurioje savo talentus pademonstravo Kotryna Gužytė (smuikas) ir Gabrielius Gužys (akordeonas), renginio dalyviai išėjo į kiemą: vieni nėrė į šalia esantį tvenkinį, kiti vaišinosi gardėsiais, pramogavo ant batuto. Bene daugiausiai emocijų vaikams sukėlė burbulų šou.

Užauginti sparnus tėvų globos netekusiems vaikams, pažadinti jų gyvenimo džiaugsmą gali tik didelę širdį turintys žmonės.

Kauno rajone vaikus globoja 93 šeimos, daugiau kaip 20 šeimų – mažuosius Ukrainos karo pabėgėlius. Yra keturios budinčios globotojos, kurios priima vaikus bet kuriuo paros metu. Stebima tendencija: globoti vaikus vis dažniau imasi jaunos šeimos. Vis dėlto globėjų dar labai trūksta.

Vaiko gerovės centre „Gynia“ gyvena vaikai nuo 12 iki 17 metų, jie taip pat laukia savo globėjų. „Gynios“ šeiminiuose namuose gyvena šeši vaikai, dar aštuoni vaikai įsikels į naujus šeiminius namus liepą.

GALERIJA

  • Globėjų misijos Kauno rajone imasi vis daugiau jaunų šeimų
E. Mališausko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Rita

Globoju anūkė,buvo atimta,per teismus susigrąžinau,tai dabar tarnybos per tarnybas,vaikas nespėjo sugrįžti per keturis mėn nuo sugrįžimo penki ar šeši posėdžiai,vaikų teisių tarnybų,globos specialistų lankymasis ,policijos lankymasis nežinau kodėl taip,?žalingų įpročių neturiu,nepatariu būtų globėjais nebent prie kitų taip" nelenda"

Kas vyksta

Kas gamina beglobius vaikus? Yra seimos, vienisos mamos.Kodel vaikai tampa beglobiais Lietuvoje. Po to prekyba jais, isnaudojimas? Kodel vaikai turi kenteti? Gerai, kad globejai europieciai.O tai matosi, kaip rytu, azijatisku bruozu vyriskis " priziuri" mazameti sviesiaplauki vaikeli.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS