Grafo dovanotiems Karo muziejaus liūtams – 80 metų | Diena.lt

GRAFO DOVANOTIEMS KARO MUZIEJAUS LIŪTAMS – 80 METŲ

Kalėdų proga 1938-aisiais paskutinis Astravo dvaro Biržuose paveldėtojas grafas Jonas Jurgis Tiškevičius, tuo metu gyvenęs Paryžiuje, Kauno centre esančiam Vytauto Didžiojo karo muziejui padovanojo XIX amžiuje Sankt Peterburgo ketaus liejykloje nulietas liūtų skulptūras.

Daugybę dešimtmečių Kaune gyvuoja iš kartos į kartą šeimų perduodama tradicija fotografuoti savo atžalas, pasodintas ant muziejaus „vartus“ serginčių liūtų. Tad muziejaus liūtai įamžinti galybėje nuotraukų, kurios dabar komponuojamos į „jubiliatams“ skirtą albumą.

Šeštadienį Vytauto Didžiojo karo muziejus lankytojus kvietė švęsti liūtų 80-metį. Ši šventė buvo ir proga apžiūrėti atnaujintas muziejaus sales bei vis labiau modernėjančias jo ekspozicijas. Mat, anot muziejaus kultūrinės veiklos vadybininkės Lauros Rimkutės-Šimaitės, muziejus šiandien gali pasigirti ne tik garbingo amžiaus liūtais, įspūdinga architektūra bei turtingomis kolekcijomis, bet ir edukacinių programų bei ekskursijų įvairove ir nemažu lankomumu.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

zosia

to Augis nuotrauka prieš penkis metus daryta, todėl ir laiptai tokie..

Aras

Kokia nesąmonė šis rašinukas. Ne grafas, bet agronomas Variakojis, kuriam grafas patikėjo administruoti turtą ir kuris vėliau nupirko patį dvarą pusvelčiui, atidavė liūtus kavenskam muziejui, kaip ir kitas kolekcijas iš Astravo dvaro, tarp kurių yra ir garsiosios karo muziejaus ginklų kolekcijos didžioji dalis, bei kiti artefaktai. Kaunięčiai galvoja, kad jei prie Astravo pastatė šlykščias ir neprofesionaliai atliktas betono kopijas, tai gali kurti mitus.

augis

Liutai tai grazus,bet apdauzyti laiptai visai netinka.Muzieju pagrazino,bet aplinka paliko apgailetina,o juk miesto centras.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS