Greitieji COVID-19 testai: ir vestuvėms, ir kasdienybei | Diena.lt

GREITIEJI COVID-19 TESTAI: IR VESTUVĖMS, IR KASDIENYBEI

  • 13

Nuo ko šiais laikais vertėtų pradėti eilinę darbo dieną ar net įsimintiniausią dieną, tokią kaip vestuvės? Be abejo, nuo greitųjų COVID-19 antikūnų testų.

Iš reiso, prieš pamainą

Bendrovės „Agroorganika“ atstovai gali papasakoti daugybę atvejų, kai jų platinami greitieji COVID-19 testai apsaugojo ne tik šeimas, bet ir ištisus kolektyvus.

Saugiausia yra vengti tiesioginių kontaktų, tačiau, kai neįmanoma apsieiti be jų, greitieji testai tampa nepamainomi.

Net ir tada, kai koronaviruso atvejai Lietuvoje buvo sumažėję iki minimumo, „Agroorganikai“ jau plaukė padėkos už apsaugotus namiškius, bendradarbius, svečius.

Pavyzdžiui, į vestuves pakviestiems svečiams buvo užsakyti ir išsiųsti greitieji testai. Taip COVID-19 buvo rastas vienam svečiui iš Norvegijos. Jis į šventę nebevyko, taip apsaugodamas kitus jos dalyvius, o kartu ir bendrakeleivius, bendradarbius. Vyras izoliavosi.

Netrūksta ir šiuos greituosius testus naudojančių didelių gamybinių įmonių, kurių darbuotojai negali dirbti nuotoliniu būdu. Iš „Agroorganikos“ įsigyja testų ir kas savaitę tikrina darbuotojus.

Net ir vienas rastas COVID-19 užsikrėtęs darbuotojas, tai sužinojus izoliavęsis bei izoliavęsi su juo kontaktą turėję bendradarbiai, yra didelis laimėjimas prieš pandemiją, nes įmonė išvengė protrūkio, galėjo tęsti darbą, darbuotojai buvo apsaugoti nuo ligos ir buvo išsaugotos jų darbo vietos bei pajamos.

Patirtimi pasidalijęs transporto įmonės darbuotojas taip pat nepasigailėjo išbandęs greitąjį COVID-19 testą, užimantį mažai laiko ir patogų atlikti. Vyras pasitikrino iš karto po reiso. Sulaukęs teigiamo rezultato nevyko namo, kur galėjo užkrėsti namiškius, o izoliavosi atskirai nuo jų.

Didinti tyrimo apimtis

Greitieji COVID-19 testai parodo, ar tiriamasis jau persirgęs, o taip pat ir tai, ar žmogus serga šiuo metu. Šių kokybiškų ES sertifikuotų testų galima įsigyti asmeniškai sau, šeimos nariams ar visam kolektyvui ir reguliariai tikrintis.

Ekspertai trimituoja, kad viena efektyviausių priemonių bandant suvaldyti koronaviruso epidemiją yra kuo didesnės testavimosi apimtys. Ir testavimas ne tik tų, kurie jaučia kokius nors COVID-19 būdingus simptomus, ar turėjusių aukštos rizikos kontaktą su sergančiuoju.

Yra daugybė atvejų, kai COVID-19 eiga yra besimptomė, ir sergantysis net nenutuokdamas gali platinti užkratą visiems iš eilės.

Kaune įsikūrusi „Agroorganika“ kviečia prisidėti prie savo, šeimos ir visos visuomenės saugesnės aplinkos pasinaudojant bendrovės platinamais gamintojo „Realy Tech“ (Kinija) greitaisiais testais, patvirtintais Vokietijoje. Testo kaina – 12 eurų. Tyrimo tikslumas, kaip nurodo gamintojai, – 98,6 proc.

Greitieji testai pritaikyti taip, kad juos galima atlikti namų ar ofiso sąlygomis. Testus atlikti gali ir pats tiriamasis. Atsakymai gaunami per 20 min.

 

 

Kuo daugiau žmonių pasitikrina, tuo turime aiškesnį vaizdą, kiek visuomenėje yra sergančiųjų, be to, išaiškinus sergančiuosius, jie izoliuojasi, taip apsaugojami kiti žmonės nuo galimo užsikrėtimo, o visuomenė – nuo viruso plitimo.

IgG ir IgM nustatymas

Greitojo testo pakuotėje rasite dviejų tyrimų plokšteles, skirtas SARS-CoV-2 (2019 – nCoV) koronaviruso kokybiniam IgG ir IgM nustatymui.

Kas tai yra? Dėl COVID-19 žmogaus organizme pasigamina dviejų rūšių antikūnų. Vieni rodo, ar šiuo metu žmogus serga. Kiti ima gamintis jau persirgus ir jų radus kraujyje reiškia, kad pacientas COVID-19 sirgo jau anksčiau.

Testo rinkinyje yra tyrimo plokštelės, automatiniai lancetai (odai pradurti), pipetės kraujo lašeliams surinkti, reagentas, dezinfekuojančios vienkartinės servetėlės.

Greitiesiems COVID-19 testams tinka kraujas iš piršto. Lanceto, praduriančio odą, adatėlė – labai plona ir aštri. Šios procedūros metu diskomfortas jei ir jaučiamas, tai labai menkas.

Geriausiai, kai testus atlieka medikai, tačiau esant tokioms aplinkybėms, kai nenorima ar nėra galimybių nuvykti į gydymo įstaigą, greitieji COVID-19 testai, savarankiškai atliekami namuose ar su specialisto pagalba darbovietėje – taip pat geras sprendimas.

Svarbu testą atlikti laikantis visų nurodytų reikalavimų, pavyzdžiui, rezultatą tikrinti ir vertinti praėjus, šiuo atveju, 20 minučių, kraują imti pirštui neišdžiūvus nuo dezinfekcinio skysčio ir kt.

Ką daryti su rezultatais?

Radus ūmaus susirgimo antikūnų, būtina izoliuotis, kreiptis į šeimos gydytoją ir patikslinimui atlikti PGR tyrimą.

Jeigu testas rodo, kad šiuo metu nesergate COVID-19, taip pat nereikėtų atsipalaiduoti – bet kokiu atveju saugokite save ir kitus.

Medikai turi patirties, kad net ir PGR tyrimas iš nosiaryklės, pasižymintis didesniu tikslumu, būna klaidingas, arba organizme būna per mažai antikūnų, kad į juos sureaguotų testas. Testas klaidingai neigiamas gali būti ir tada, kai tyrimas atliktas neteisingai.

Sužinojus, kad kraujyje yra antikūnų, rodančių, kad jau persirgome COVID-19, jaučiamasi drąsiau, tačiau medikai akcentuoja, kad vis tiek būtina saugotis, naudoti apsaugos priemones bendraujant su aplinkiniais. Šie antikūnai jei neapsaugo nuo susirgimo dar kartą, tai bent galime tikėtis, kad bus sergama lengviau.

Kvapnūs dezinfekciniai skysčiai

„Agroorganika“ kviečia išbandyti kvepiančių dezinfekcinių skysčių „SterilPro“. Rinktis galima iš dvylikos malonių kvapų: cinamono, karšto šokolado, arbūzų, vyšnių, mandarinų, melionų, mėlynių ir kt. 

Maloniai kvepiantys dezinfekciniai skysčiai „SterilPro“, kurių – net dvylika kvapų, sukurti ir pagaminti Lietuvoje „Agroorganikos“ užsakymu. („Agroorganikos“ nuotr.)

Kvepiantys dezinfekciniai skysčiai sukurti ir pagaminti Lietuvoje, „Agroorganikos“ užsakymu.

Skysčiai išpilstyti į patogius 100 ml. tūrio buteliukus. Patogu nešiotis kišenėje ar rankinėje, bet pakanka ir rankoms, ir vairui ar dar kam nors dezinfekuoti.

Jie nesausina rankų odos, apsaugo nuo bakterijų ir virusų. Skystyje yra 78 proc. alkoholio. Šiuo metu „SterilPro“ 1 vnt. kaina – 2,39 euro.

Daugiau informacijos apie greituosius COVID-19 antikūnų testus ir kvapiuosius dezinfekcinius skysčius rasite bei juos galėsite užsisakyti „Agroorganikos“ e.parduotovėje https://www.agroorganicshop.eu/.

GALERIJA

  • Greitieji COVID-19 testai: ir vestuvėms, ir kasdienybei
  • Greitieji COVID-19 testai: ir vestuvėms, ir kasdienybei
  • Greitieji COVID-19 testai: ir vestuvėms, ir kasdienybei
  • Greitieji COVID-19 testai: ir vestuvėms, ir kasdienybei
  • Greitieji COVID-19 testai: ir vestuvėms, ir kasdienybei
  • Greitieji COVID-19 testai: ir vestuvėms, ir kasdienybei
  • Greitieji COVID-19 testai: ir vestuvėms, ir kasdienybei
  • Greitieji COVID-19 testai: ir vestuvėms, ir kasdienybei
  • Greitieji COVID-19 testai: ir vestuvėms, ir kasdienybei
„Agroorganikos“ nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Gytis

Esu persirges covid-19 del idomumo pasidariau testa, parode teigiama antikuniu rezultata. puiku ir patikima! rekomenduoju

Martynas

Chebra neverkit del kainu, pats gyvenu vokietijoje cia visi po 50 euru moka uz testa ir visi dziaugiasi kad turi. Puiku kad kazkas pagaliau pardavineti pradejo

ssd

puikus vadybos darbas,rekomenduoju visiems!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS